فرهاد تیمورزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به نشستهای مشترک درباره حل مسائل و مشکلات اعضای صنف در حوزه بیمه تامین اجتماعی، عنوان کرد: بنده به همراه نمایندگان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران طی ماه جاری دو جلسه با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاون امور بیمهای و مدیرکل وصول حق بیمه داشتیم و به یکسری تفاهم برای اجرا در واحدهای تابعه رسیدیم.
وی ادامه داد: در این دیدارها برای حمایت از کتاب و فعالان نشر و کتاب، تصمیمات کاربردی خوبی برای پیشگیری از مشکلات و حل جرائم صادره گرفته شد که امیدوارم به بهبود فضای کسب و کار نشر و کتاب منجر شود.
تیمورزاده با اشاره به نتایج این دیدارها، توضیح داد: ارائه فهرست کتابفروشان تهران و کشور برای حمایت بیمهای از نوع کمک دولت از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حضور نمایندهای از اتحادیه ناشران و کتابفروشان در کنار بازرسان کارگاههای نشر و کتابفروشی به هزینه سازمان به منظور پیشگیری از ثبت بازرسیهای ناقص، اشتباه و مشکلساز و جلوگیری از حذف ناشران به دلیل فروش کتاب خود و دیگران در دفاتر نشر بخشی از تفاهمهاست.
وی با بیان اینکه حل موارد جرایم صادره به دلیل اشکال در مبالغ فهرست بیمه در فرصت قانونی اعتراض کارفرما و پیش از قطعیت را نیز باید به این نتایج اضافه کرد، افزود: تعیین کارگاههای خوشحساب برای بازرسی حداقلی در حد یکبار در سال و تعیین مشاغل جدید نشر و کتاب در فهرست مقطوع دستمزد به پیشنهاد اتحادیه مانند مدیر تولید، مدیر هنری، گرافیست، مدیر مالی، انباردار، ویراستار، نمونهخوان و … نیز در این تفاهمنامه ذکر شده است.
تیمورزاده درباره آن دسته از کارگاههای انتشاراتی که به دلیل کسری پرداخت از شمول معافیت حق بیمه سهم کارفرمایی تا میزان ۵ نفر کارگر خارج شده و مشمول جرائم تاخیر پرداخت شدهاند نیز گفت: در این حوزه تفاهم و مقرر شد فهرست اینگونه کارگاههای انتشاراتی تهران طی ۱۰ روز از سوی اتحادیه به این معاونت برای بررسی و اقدام، ارسال شود.
بهگفته وی، همچنین قرار شد فهرست و پرداخت حق بیمه انتشاراتیها و کتابفروشیهای سطح تهران در دو شعبه ممتاز غرب و شرق تهران متمرکز شود و واحدهای اجرایی باید با دریافت درخواست کتبی کارفرمایان فعالیتهای یاد شده مبنی بر انتقال پرونده مطالباتی کارگاه با رعایت همه ضوابط و مقررات مربوطه با قید فوریت نسبت به انتقال پرونده به شعب اختصاصی اقدام کنند.
تیمورزاده با بیان اینکه بیشتر موسسات انتشاراتی اغلب محل فعالیت خود را جابهجا میکنند، گفت: این موضوع موجب خروج کارگاه از شمول معافیت تا ۵ نفر کارگر میشود و مقرر شد با اعلام اتحادیه مزبور مبنی بر جابهجایی کارگاه، کماکان معافیت حق بیمه سهم کارفرمایی تا میزان ۵ نفر کارگری برای کارکنان شاغل اعمال شود.
وی افزود: آموزشهای دورهای برای موسسات یاد شده از اولویتهای اساسی سازمان است و لازم است آن اداره کل درباره برگزاری جلسات مشترک حداقل دو ماهانه و همچنین آموزشهای کاربردی تامین اجتماعی اقدام لازم معمول کنند.
∎