به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، اکبر در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با بیان اینکه وضعیت استان در زمینه آلودگی هوا خیلی نگران کننده نیست، گفت: یکی از مباحث ما در این زمینه تمرکز بیش از ظرفیت صنایع، در محور دشت اردکان است که میتواند در صورت عدم مراقبت و رعایت مسائل زیست محیطی از سوی حتی یک واحد مشکل آفرین باشد.
وی افزود: همواره اصل سیاست دولتها اقتصاد، اشتعال و تولید بوده و به همین دلیل مسائل محیطزیستی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
اکبری با بیان اینکه ۱۱ واحد صنعتی بزرگ در استان یزد مجهز به سیستم پایش شبانه روزی هستند، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۷۰۰ واحد صنعتی در استان نسبت به خوداظهاری پیرامون وضعیت آلایندگی خود اقدام میکنند که در راستای صحتسنجی این خوداظهاریها، سالانه بیش از دو هزار مورد سنجش از طریق آزمایشگاههای معتمد انجام میشود.
وی ادامه داد: البته بیش از ۲۰۰ واحد صنعتی استان نیز در لیست صنایع آلاینده قرار دارند و از ابتدای امسال تاکنون نیز حدود ۶۰ واحد آلاینده به مراجع قضایی معرفی شدهاند که ۲۷ واحد مورد از آنها به دلیل بیتوجهی به اخطارها مهر و موم شدهاند.
مدیرکل محیط زیست استان با اشاره به تغییر رویکرد صنایع در سالهای اخیر تصریح کرد: صنایع استان برای کنترل آلودگی هوا هزینههای سنگینی را متقبل میشوند و بخش عمدهای از مشکلات را مرتفع کردند، اما تجمع این واحدها در مسیر دشت اردکان موجب شده کاهش مراقبت یکی از واحدها مشکل آفرین شود.
وی گفت: بر اساس اطلاعات مرکز بهداشت استان بین ۱۰ تا ۱۲ درصد مرگ و میرها منتسب به آلودگیهای هواست. البته باید به این موضوع توجه داشت که هر چند در مجموع ۱۰ سال گذشته افزایش غلظت آلایندهها در استان روند صعودی داشته است ولی مقایسه شاخص روزهای ناسالم استان با برخی شهرهای توسعه یافته کشور نشان میدهد که شرایط آلودگی هوای استان چندان هم نگران کننده نیست.
اکبری، یزد را آلودهترین شهر استان در سال جاری عنوان کرد و افزود: تعداد روزهای ناسالم طی ۹ ماهه امسال برای شهر یزد ۷۶ روز، اردکان ۵۰، میبد ۴۲، بافق ۳۳، مهریز ۲۴ و اشکذر ۲۰ روز بود، ولی این آمار در مورد چهار ماهه اخیر در مورد شهر یزد ۶ روز، اردکان ۱۴ روز، میبد ۸، بافق ۳، مهریز ۱۲ و اشکذر ۸ روز بوده است.
وی، گردو غبار، کاهش ذخایر آبی و فرسایش تنوع زیستی را از مهمترین چالشها و معضلات استان برشمرد و گفت: بیش از ۳.۵ میلیون هکتار از عرصههای استان نیز جزو کانونهای فرسایشی هستند به طوری که سالانه ۳۰۰ هزار تن گرد و غبار در استان تولید میکنند.
این مقام مسئول ادامه داد: از دیگر عوامل آلاینده در استان گودهای زباله غیر استاندارد هستند که استان دارای ۳۰ گود دفع زباله بوده که تنها گود زباله شهر یزد نسبتاً به استانداردها نزدیکتر است.
مدیرکل محیط زیست استان کسری بیش از ۹ میلیارد مترمکعبی مخازن زیرزمینی را برای استانی با مجموع مصرف سالانه یک میلیارد مترمکعبی آب، بسیار زیاد خواند و گفت: هر ساله ۳۰۰ هزار مترمکعب به این کسری اضافه میشود که هم در بخش کشاورزی و هم در حوزه آب شرب استان نیازمند تجدیدنظر در مدیریت مصرف هستیم.