شناسهٔ خبر: 70880240 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

سازمان محیط‌زیست نهایت همکاری را برای صدور مجوز نیروگاه‌های تجدیدپذیر دارد

سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه نهایت همکاری را برای تسهیل صدور مجوز ارزیابی نیروگاه‌های تجدیدپذیر داریم، گفت: تمام موارد کارشناسی در مجوزی که سازمان برای این نیروگاه‌ها صادر می‌کند در نظر گرفته شده و این به معنای سختگیری نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط‌زیست، زهرا یزدانی در اولین روز از هفته هوای پاک نخستین نشست تخصصی با عنوان «توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و هوای پاک» که در پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، اظهار کرد: در بسیاری از موارد در ساتبا و فضای مجازی و رسانه می‌گویند که چرا محیط زیست در رابطه با تجدیدپذیرها سختگیرانه برخورد می‌کند؛ این درحالی است که الزامات ما در مقایسه با سایر کشورها است.

وی افزود: در بین استان‌هایی که در آن‌ها درخواست صدور مجوز تأسیس نیروگاه تجدیدپذیر به ما رسیده است، بیشترین استعلامات مربوط به هرمزگان، تهران، کرمان، فارس، خراسان جنوبی، اصفهان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان است که این استان‌ها ظرفیت‌های تابشی بالایی دارند، بیشترین احداث‌ها و مجوزهای صادر شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست نیز مربوط به کرمان، اصفهان و فارس است.

سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تسهیل‌گری در مسیر تجدیدپذیرها گفت: در این راستا مصوبه‌ای مشترکی با وزارت نیرو داشتیم که طبق آن الزام متقاضی ساخت نیروگاه تجدیدپذیر در بحث آب توسط وزارت نیرو انجام بگیرد و دیگر نیازی به استعلام از سازمان در این خصوص نباشد، چرا که خود وزارت نیرو متولی مسئله آب است.

وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه، الزام ایجاد فضای سبز در محل زمینی که برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر درنظر گرفته شده نیز حذف شود، چرا که خود این نیروگاه‌ها برای هوای پاک هستند که این مصوبه در هیئت وزیران تصویب شده است، در زمان حاضر ساتبا برای ۱۱ هزار مگاوات مجوز تأسیس گرفته و باید برای احداث آنها اقدام کند، ساتبا اعلام کرده که قصد دارد این ظرفیت را به ۳۰ هزار مگاوات برساند که اگر مشکلات مربوط به زمین را رفع کنند، در بخش صدور مجوز ما نهایت همکاری را خواهیم داشت.

یزدانی خاطرنشان کرد: نیروگاه‌های تجدیدپذیر هم در طول بهره‌برداری و هم در مرحله برچیدن مسائل محیط زیستی بسیاری دارند و موضوع پسماند حاصل از این محل‌ها بسیار مهم است، لذا بخش مهمی از کار کارشناسی ما در مرحله صدور مجوز مربوط به این مسئله است.

سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوالی درباره تعدد آسمان‌خراش‌ها در تهران نیز گفت: در اینجا صدور مجوز با ما نیست، البته در شورای مربوط سازمان حفاظت محیط زیست نیز نماینده دارد. به هر صورت این تعداد از ساختمان‌های بلندمرتبه مسائلی را ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، در غرب تهران ساخت‌وسازها کریدور باد را محدود کرده‌اند. بر اساس این گزارش، در این نشست همچنین آماری از میزان سرمایه‌گذاری GCF (صندوق اقلیم سبز) در کشورهای دنیا برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ارائه شد که میزان آن تاکنون به رقمی نزدیک به ۱۶ بیلیون دلار رسیده است و نزدیک به یک میلیارد نفر در سطح جهان از مزایای آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم بهره‌مند می‌شوند.

وی اضافه کرد: مطابق آمارهای ارائه شده در این نشست، بیش از ۸۰ درصد از سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه تأمین برق در سطح جهان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر بوده است و این امیدواری‌ها را در خصوص توسعه این انرژی و میل کمتر به انرژی‌های فسیلی در جهان افزایش می‌دهد. مطابق پیش‌بینی‌ها میزان سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۴ در سطح دنیا از ۲ تریلیون دلار عبور کرد.

یزدانی گفت: این در حالی‌است که مطابق نظر اغلب کارشناسان حاضر در این نشست سرمایه‌گذاری در این حوزه با موانع جدی در کشور روبه‌رو است.