شناسهٔ خبر: 70879314 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

پیام ترورهای احتمالی اسرائیل

دستگاه اطلاعاتی اسرائیل ظاهرا تشکیلات منسجمی داخل کشور دارد که باید به‌طور جدی مورد ارزیابی گیرد.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: ناصر ایمانی درباره حادثه ترور حجت‌الاسلام محمد مقیسه و حجت‌الاسلام علی رازینی ۲ قاضی شعب دیوان عالی کشور برای همشهری آنلاین نوشت:

۲نفر از چهره‌های قدیمی و معروف قوه قضاییه در ترور ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ شهید شدند. نکته مهم درخصوص این حادثه این است که موضوع شخصی ازجمله انتقام مطرح نبوده است. این اتفاق یک ترور حساب‌شده بود که یک سازمان پشت آن قرار دارد. دستگاهی می‌خواسته با این ترور القای ناامنی کند و در عین حال از این دو شهید که به پرونده‌های زیادی رسیدگی کرده بودند، انتقام بگیرد.

این دو شهید مسئول پرونده‌های سنگینی طی انقلاب بودند، اما پشت این ترورها چه سازمانی فعالیت می‌کند؟ یا از عوامل ماشین ترور رژیم صهیونیستی هستند یا سازمان منافقین.

احتمال اینکه این موضوع کار عوامل رژیم صهیونیستی باشد، بیشتر است. این هم مربوط به تحولات منطقه است. صهیونیست‌ها با قضیه آتش‌بس در غزه آسیب جدی به‌لحاظ سیاسی در منطقه خوردند. یکی از عوامل مهم این شکست سیاسی اسرائیلی‌ها، ایران و نقش ایران بوده است.

اسرائیلی‌ها می‌خواهند در پاسخ به شکستی که خوردند، اذهان را متوجه ناامنی ایران کنند و ترور و جو ناامنی را به داخل کشور بکشانند.

صهیونیست‌ها ایران را مسبب ناامنی در اسرائیل می‌دانند و نمی‌خواهند ایران از این ناامنی در امان باشد. یکی از اهدافی که دنبال می‌کنند، مسئله قوه قضاییه است. این دو شهید نقش زیادی در پرونده‌های منافقین و گروه‌های مسلح پس از انقلاب داشتند.

برای اسرائیل ترور چنین چهره‌هایی به‌لحاظ عملیات ترور ساده‌تر است تا چهره‌های نظامی. اسرائیلی‌ها احتمالا این ترور را مرتکب شدند تا هم نوعی انتقام‌گیری باشد و هم انتقال جو ناامنی به داخل کشور.

نکته قابل توجه دیگر این است که ترور نه در خیابان و معابر عمومی که در مجموعه قضایی صورت گرفته است. پیام صحنه ترور هم این است که می‌خواهد به مسئولان کشور بگوید تصور نکنید اگر در محیط کاری هستید، در امانید؛ تنها در خیابان‌ها محافظ نداشته باشید، بلکه حتی اگر در محیط کارتان هم باشد، ما با عوامل نفوذی خودمان، آبدارچی باشد یا عوامل خدماتی یا سایر پرسنل، شما را مورد ترور قرار می‌دهیم. چنین اقدامی می‌خواهد عمق ترس را به داخل مسئولان جمهوری اسلامی بکشاند.

این ترور می‌خواهد قضات قوه قضاییه را به‌نوعی محافظه‌کاری در آرای خودشان بکشاند و قوه قضاییه را در مقابل عوامل ناامنی از کار بیندازد.

مسئله نفوذ بحثی کلی و جدی در کشور است که یکی از مصادیق آن هم ترور شهید رازینی و شهید مقیسه بود. ما مسئله نفوذ در کشور داریم و این مسئله جدی‌ای هم هست. سازمان‌های ترور بالاخص عوامل رژیم صهیونیستی در کشور حضور دارند. دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور باید درباره نفوذ و حضور دستگاه‌های اطلاعاتی خارجی فعالیت بسیار بیشتری کنند.

به‌نظر می‌رسد در رسیدگی‌های امنیتی، تأخیر زمانی نسبت به سیستم‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی وجود دارد و دستگاه اطلاعاتی ما باید خود را به‌لحاظ مسائل تکنولوژیک و تحلیل‌های سیاسی و امنیتی قبل از وقایع به‌روزرسانی کند.

پرونده‌های ترور چند سال اخیر، در مواردی که مسئول آن رژیم صهیونیستی بوده‌، گویای این مسئله است که دستگاه اطلاعاتی آنها ظاهرا تشکیلات منسجمی داخل کشور دارد که باید به‌طور جدی مورد ارزیابی قرار داد تا حفره‌های اطلاعاتی و امنیتی ما جبران شود. یکی از این حفره‌ها نفوذ است؛ سایر عوامل هم وجود دارد که دستگاه‌های اطلاعاتی ما باید آنها را رصد ‌و ‌خود را به‌روز کنند.