شناسهٔ خبر: 70875923 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

چین و فناوری غافلگیرکننده؛ حرکت استراتژیک برای مقابله با دشمنان

رکنا: گروهی از دانشمندان چینی روی یک نوآوری مهم کار کرده‌اند که قابلیت فریب دشمنان در جنگ‌ها را دارد. این فناوری پیشرفته می‌تواند یک پهپاد کوچک مجهز به بازتاب‌دهنده رادار، به‌اندازه یک تبلت، را روی رادار به یک شی پرنده ناشناس (UFO) به بزرگی یک استادیوم ورزشی تبدیل کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، هدف از این کار، فریب دادن اپراتورهای رادار دشمن در طول جنگ و تقویت موقعیت چین در فناوری جنگ الکترونیک است.

به نقل از آی‌ای، پیش از این، محققان نظامی بر توسعه فناوری رادار گریز مدرن برای پنهان کردن اشیاء پرنده خود از رادارهای دشمن متمرکز شده بودند. با این حال، آخرین نوآوری چین می‌تواند به طور موثر برای فریب دادن دشمنان و هدر دادن زمان حیاتی آنها در طول درگیری‌های نظامی مورد استفاده قرار گیرد.

بشقاب پرنده‌ای غول پیکر در رادار دیده می‌شود

آخرین مطالعه منتشر شده در مجله چینی زبان Radar Science and Technology نشان می‌دهد که پهپادهایی که به طور ناگهانی در رادار ظاهر می‌شوند شبیه بشقاب پرنده‌های غول‌ پیکری در هوا هستند که اپراتورهای رادار دشمن را شوکه خواهند کرد.

محققان یک سطح مقطع راداری (RCS) را ایجاد کردند. با فعال کردن بازتابنده رادار در حالی که توسط یک پهپاد حمل می‌شود، محققان دریافتند که می‌توانند به طور قابل توجهی سطح مقطع راداری را افزایش دهند تا مشخصه‌های اهداف واقعی را پنهان کنند و به طور موثر به اهدافی تاکتیکی مانند ضد شناسایی و ضد حمله بودن دست یابند.

چن کیانگ(Chen Qiang)، محقق دانشکده علوم و فناوری الکترونیک دانشگاه ملی فناوری دفاعی که رهبری تیم تحقیقاتی را بر عهده داشت، اظهار داشت که این اثر با «کارایی بی‌سابقه» به دست آمده است.

ازدحام این پهپادها می‌تواند صفحه رادار را تحت الشعاع قرار دهد

دانشمندان بر این باورند که انبوهی از این پهپادها می‌توانند صفحه‌های رادار را تحت تأثیر قرار دهند و اپراتورهای آنها را مبهوت کنند و در شوک فرو ببرند.

محققان معتقدند که سطح مقطع راداری با مقدار توان تولید شده توسط یک هدف اندازه گیری می‌شود. به گفته دانشمندان، هنگامی که انرژی خروجی به طور مساوی در همه جهات پراکنده می‌شود، پژواکی به همان اندازه روی صفحه رادار ایجاد می‌کند.

دانشمندان آزمایش‌های نظامی مختلفی از نمونه اولیه انجام دادند که نشان داد می‌تواند به طور موثر امواج الکترومغناطیسی را که از جهات مختلف می‌آیند، تقویت و منعکس کند.

محققان معتقدند که این دستگاه هنگام کار در باند X که معمولا برای کنترل سلاح و ردیابی هدف استفاده می‌شود، عملکرد چشمگیری را نشان می‌دهد.

نوآوری با الهام از اختراع ثبت شده در سال ۱۹۵۹

اختراعی که در سال ۱۹۵۹ توسط لستر سی. ون آتا(Lester C. Van Atta)، متخصص رادار در شرکت هواپیماسازی هیوز ثبت شد، الهام‌بخش این نوآوری جدید بود.

ون آتا یک آنتن آرایه منحصر به فرد را معرفی کرد که برای اطمینان از اینکه شکل موج و مسیر حادثه کاملا با امواج منعکس شده مطابقت دارد طراحی شده بود. برای کار، دیافراگم آرایه باید بسیار بزرگ‌تر باشد، به همین دلیل این ایده به مدت ۶۰ سال روی کاغذ باقی ماند.

به گفته محققان، دانشمندان چینی با اعمال جریان الکتریکی به آرایه ون آتا توانستند قابلیت‌های تقویت سطح مقطع راداری دستگاه را به طور قابل توجهی افزایش دهند.