شناسهٔ خبر: 70875368 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

برگزیدگان نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار فارس ۳۰ دی‌ماه تجلیل می شوند

مدیرکل اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس گفت: از ۹ دوره برگزاری کنگره شعر و داستان ایثار، این سومین بار است که این کنگره به لحاظ ظرفیتی که در فارس وجود داشته، در این استان برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، ابراهیم بیانی پیش از ظهرامروز ۲۹ دی در نشست خبری  افزود: حدود سه ماه پیش فراخوان کنگره منتشر شد و علاقه‌مندان سراسر کشور در این کنگره شرکت کردند. ویژگی بارز و متمایز این دوره از کنگره، اضافه شدن داستان بود. البته سال گذشته یعنی در دوره هشتم کنگره شعر به صورت بین‌المللی و با حضور شاعران به‌ویژه شاعران کشور‌های حوزه مقاومت برگزار شد.

وی ادامه داد: مراسم تجلیل از برگزیدگان، یکشنبه، ۳۰ دی‌ماه در تالار حافظ شیراز برگزار خواهد شد.

مدیرکل اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس با اشاره به محوره‌های این دوره از کنگره که در فراخوان این جایزه آمده است، اظهار کرد: استقبال ارزشمندی از این دوره صورت گرفته است، این حجم از استقبال به‌ویژه در حوزه داستان، مورد انتظار نبود. استقبال به‌گونه‌ای بود که حجم کار برخی از داوران را خسته کرد. در واقع داوری آثار پر وقت و زمان‌گیر بود. این استقبال موجب تعجب عزیزان و خود ما بود.

بیانی با اشاره بحث‌های داوری و اعمال سلیقه در داوری‌ها، گفت: در این داوری شهدا کمک کردند تا ضریب خطا حداقل باشد و داوری بر حسب عدالت و واقعیت انجام شود.

۶۱۵۰ اثر به دبیرخانه کنگره رسید

رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز و دبیر علمی کنگره شعر و داستان ایثار نیز در این نشست گفت: این کنگره نهمین دوره شعر و اولین دوره داستان است. فراخوان کنگره مهرماه سال جاری اعلام شد و تا آذر ماه علاقه‌مندان فرصت داشتند تا آثار خود را ارسال کنند.

محمد مرادی، افزود: ۶۱۵۰ اثر (۵ هزار و ۳۰۰ شعر و ۸۵۰ داستان) به دبیرخانه این کنگره رسید. ۳۲۰ نویسنده در بخش داستان، داستانک، داستان کوتاه و طرح رمان شرکت کردند و ۷۰۰ شاعر نیز در بخش شعر سنتی، ترانه و سرود، شعر نو و سپید و شعر کودک شرکت کردند. در بخش شعر سنتی رقابت گسترده بود. به گونه‌ای که بسیاری از برگزیدگان کتاب سال جمهوری اسلامی، مقام نیاوردند و مراحل ارزیابی پیچیده بود.

مرادی با بیان اینکه علاقه‌مندان از ۳۱ استان ایران آثار خود را به کنگره ارسال کرده بودند، گفت: بیشترین آثار از استان‌های فارس، خوزستان، تهران و اصفهان بود. داوری آثار در سه بخش اصلی از نیمه آذر ماه و قبل از پایان فراخوان آغاز شد و تا ۱۰ دی‌ماه ادامه داشت. از نیمه دوم دی ماه نیز داوری نهایی با داوری ۱۳ چهره شناخته شده انجام شد که اسامی داوران در حوزه شعر و داستان در مراسم پایانی اعلام می‌شود.

دبیر علمی کنگره شعر و داستان ایثار افزود: در مراسم پایانی کنگره از کتاب گزیده آثار در بخش شعر با عنوان «استعاره سرمستی» و گزیده آثار بخش داستان با عنوان «قلب کوکی‌ام هنوز زنده است» و کتاب صوتی منتخب آثار کنگره رونمایی خواهد شد.

وی  درباره داوری آثار نیز یادآور شد: در فرایند داوری، آثار کدگذاری شده بودند، رویکرد داوری متن‌محور بود و داوران براساس متون، ارزیابی را انجام داده و از نام شاعران و نویسندگان اطلاع نداشتند.

مرادی سپس به برنامه‌هایی، چون شب شعر و کارگاه داستانی که در راستای کنگره برگزار شده‌اند، اشاره کرد و درباره آنها توضیح داد.

 بنیاد شهید، بنیاد خدماتی و فرهنگی در جامعه ایثارگران است

مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و دبیر نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار نیز گفت: بنیاد شهید، بنیاد خدماتی و فرهنگی در جامعه ایثارگران است. همچنین این بنیاد در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعالیت کرده و در ساحت فرهنگی مبنا را بر ترویج گذاشته است. رویداد‌هایی این‌چنینی ایستگاه هدایت و ارزشیابی فعالیت‌های این بنیاد در بخش‌های مختلف است. در واقع رویداد‌ها این خصوصیت را دارند که ایستگاه ارزیابی و کنترل کیفیت فعالیت‌های ما بوده و هم فعالیت‌های ما را هدایت کرده و انگیزه‌ای برای حرکت‌های بعدی ما باشد.

محمد کرم‌اللهی، افزود: در حوزه تحول‌سازی فعالیت‌ها سعی می‌کنیم، شرایط و وضعیت مخاطب حرفه‌ای و تخصصی خودمان را درنظر بگیریم. اگر می‌بینید شرایط تغییراتی داشته، با همراهی و همفکری نخبگان و فرهیختگان رشته اتفاق افتاده است.

دبیر نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار با اشاره به اضافه شدن داستان به این کنگره، گفت: برخی نسبت به این اتفاق نقد داشتند که آوردن داستان کنار شعر باعث تقلیل داستان و مظلوم واقع شدن آن می‌شود، اما تصمیم ما این بود تا گام اول داستان را با شعر برداریم تا سنجه‌ای باشد و ارزیابی داشته باشیم. با توجه به استقبال و ارزیابی مثبت، دیدیم در این زمینه خلأ داشتیم و می‌توانیم نقش بیشتری در حوزه داستان داشته باشیم. به شرط حیات اولین کنگره داستان ایثار سال آینده به صورت مستقل برگزار خواهیم کرد.

وی با اشاره به رونمایی منتخب آثار کنگره در مراسم پایانی بیان کرد: قول دادیم امسال کتاب آثار برگزیده و هم کتاب داستان را ارائه دهیم. همتی که آقای محمد مرادی انجام دادند، انصافا کاری بود کارستان. تعداد آثار دریافتی، عدد ویژه‌ای بود که کار داوری را سخت می‌کرد و تمیز دادن آثار، کار پر زحمتی بود که انجام شد.

کرم‌اللهی گفت: با حد مطلوب فاصله داریم و ادعایی نداریم کارمان را خوب انجام می‌دهیم. ظرفیت بسیار است و کارکرد ما قدش به ظرفیت نرسیده است بنابراین تلاش می‌کنیم تا بر اساس ظرفیت، اتفاقات را رقم بزنیم تا برنامه‌ها و محتوا را به ویژه در ادبیات ارتقا دهیم.

انتهای پیام/