«جواد کریمنژاد» مدیر انتشارات ریتم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تبریز، در این خصوص گفت: کتاب «مقدمهای بر بومیسازی تئاتر» مشتمل بر بازشناسی مفهوم بوم، بومیگرایی و بومیسازی است که در ادامه به عنوان رهیافتی در رسیدن به تئاتر ملی ایران شرح و بسط مییابد. در این کتاب، عناصر شاخص فرم و محتوای بومی در متن و اجرای یک اثر تئاتری خلاقه مورد مطالعه، بررسی و کنکاش قرار گرفته و بر مبنای آن تلاش شده مقدمهای بر شکلگیری نظریۀ بومیسازی تئاتر بنا نهاده شود. امید که تألیف و انتشار این کتاب و آثاری از این دست، گامی هر چند کوچک در مسیر اعتلای پژوهشهای تئاتری و تولیدات هنری با پشتوانۀ تحقیقی، باشد.
مدیر انتشارات ریتم با اشاره به محتوای کتاب و قلم روان مؤلف آن، در ادامه تصریح کرد: مؤلف کتاب ضمن تبیین چهار اصطلاح مهم حوزۀ بومیسازی، هویت، جهانمحلی شدن، علم بومی و ادبیات بومی برای شکلبخشی به این نظریه، مؤلفههای مبتنی بر شکل و محتوا را طی دو بخش عمدۀ «دریافت محسوس» و «فرادریافت نامحسوس» ترکیب نموده و به روشهای عملی بومیسازی تئاتر که مسئلهای کاملاً متفاوت با روستاییسازی قالب تئاتر در تمام ابعاد است پرداخته است. همچنین پژوهشگر کتاب حاضر در ارائۀ راهکار عملی در حوزۀ محتوا، اقتباس و آداپتاسیون را با مصادیق عملیاتی و در حوزۀ اجرا آنچه میتواند به شکل و فرم درآید را تشریح نموده است.
«هادی ولیپور قرهقیه»، یکی از مدرسان و پژوهشگران تئاتر استان است که تجربه سالها تدریس در مراکز آموزشی- دانشگاهی را داشته و به جهت تحصیلات خود در زمینۀ ادبیات نمایشی در سطح کارشناسیارشد و پژوهش هنر در مقطع دکتری تخصصی، دادههای کتاب حاضر را، مبتنی بر تجارب خود و بیشتر بر محتوا و متن متمرکز نموده است و تلاش چند سالۀ خود را در این مجموعه، که پنجمین کتاب مؤلف نیز محسوب میشود، در اختیار علاقمندان پژوهشهای کاربردی هنر تئاتر قرار داده است.
کتاب «مقدمهای بر بومیسازی تئاتر» توسط انتشارات ریتم و با همکاری مؤسسه فرهنگی هنری نغمه آفرینش هنر در قطع رقعی و در ۱۸۰ صفحه با شمارگان ۵۵۰ نسخه با کاغذ بالک و چاپ نفیس به زیور طبع آراسته و روانه بازار کتاب شده است.
∎