به گزارش روز شنبه ایرنا، تیم ملی سرکل کبدی مردان ایران نخستین اردوی آمادگی خود را به مدت یک هفته در شهر تبریز برگزار کرد و این موضوع بهانهای شد تا مدیر فنی فدراسیون و تیمهای ملی کبدی ایران به همراه سرمربی سرکل کبدی و یکی از بازیکنان مستعد حاضر در این اردو میهمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در مرکز تبریز شوند که در ادامه صحبتهای آنها در تشریح آخرین وضعیت تیم ملی سرکل کبدی ایران را میخوانید.
اما از نکات مهم این کپ و گفت و گو با اعضای تیم ملی سرکل کبدی ایران پرداخت به وضعیت کنونی با مروری بر آخرین حضور بین المللی در این رشته ورزشی که اتفاقا با کسب مقام سوم جهان برای نخستین بار در این رشته همراه شد، است.
همان طور که اشاره شد تیم ملی سرکل کبدی، پیش از دوران کرونا عنوان سومی مسابقات جهانی را به دست آورده بود اما آغاز کرونا موجب شد فعالیتهای این تیم متوقف شود و حتی این توقف تا پس از کرونا نیز ادامه یافت و تنها فعالیت این رشته تا امروز برگزاری مسابقات قهرمانی کشور است.
ولی اکنون با حمایت های فدراسیون کبدی ایران، کادرفنی تیم ملی سرکل کبدی بسته شده و مصمم تر از همیشه برای کسب جایگاه بهتر و حتی تلاش بر فینالیست شدن در مسابقات جهانی در حال شناسایی و پرورش استعدادهای جدید این رشته در کشور هستند.
حضور رئیس فدراسیون کبدی ایران به عنوان نایب رئیس فدراسیون جهانی و رئیس کنفدراسیون آسیایی کبدی ظرفیت مهمی برای ایران است/بازی تدارکاتی با پاکستان در برنامه ریزی فدراسیون
مجید بهرامی، مدیرفنی فدراسیون و تیمهای ملی کبدی ایران و عضو کمیته سرکل کبدی آسیا در نشست ایرنا اظهار کرد: حلقه مفقوده فدراسیونهای ورزشی، برگزار نشدن مسابقات در سطح آموزشگاهها است و با توجه به اینکه یکی از سیاستهای فدراسیون، توجه به مسابقات جوانان است، مقرر شده مسابقات کبدی سالنی و سرکل کبدی در این سطح برگزار شود.
وی با اشاره به برگزاری اردوی تبریز با حضور بازیکنان جدید و استعدادهای رشته سرکل کبدی، افزود: برای نخستین بار تاثیرگذاری استعدادیابی را در این اردو مشاهده کردیم به طوری که برخی از این بازیکنان جدید میتوانند ستاره تیم ملی و مسابقات در سطوح مختلف شوند.
وی ادامه داد: تیم ملی سرکل کبدی رتبه سوم جهانی و آسیایی را کسب کرده است و اکنون هر چه امکانات در دست داشته باشیم بکار میگیریم و اردوهای مختلفی را برگزار میکنیم تا یک تیم در سطح اول دنیا را برای مسابقات جهانی آماده کنیم و اگر چنین پیش رویم، به طور قطع میتوانیم به فینال مسابقات برسیم.
بهرامی اظهار کرد: پیش از این فقط پنج استان در زمینه این رشته فعال بودند اما امسال بازیکنانی از سایر استانها ازجمله خراسان شمالی، یزد، اصفهان، ایلام، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان نیز برای اردوی تیم ملی دعوت شده اند که بسیار مستعد و در حد تیم ملی هستند.
وی افزود: تعداد ۱۹ نفر از مسابقات قهرمانی کشور ۲ سال قبل و ۶ نفر نیز بدون سابقه حضور در مسابقات به این اردو دعوت شده اند که ۲ نفر از این ۶ چهره کاملا جدید و مستعد پیراهن تیم ملی هستند.
هشت اردو در یکسال آینده برای تیم ملی سرکل کبدی
وی با بیان اینکه روند شناسایی بازیکنان و استعدادهای جدید ادامه داشته و مسابقات قهرمانی کشور سال آینده با حضور استانهای بیشتری برگزار میشود، ادامه داد: رشته کبدی در داخل سالن است ولی سرکل کبدی به فضا و محوطه باز نیاز دارد از این رو باید امکاناتی در سطح استانها در اختیار هیاتهای کبدی قرار گیرد و رئیس هیات مربوطه باید پشتکار داشته باشد تا با پیگیری بتواند این امکانات را دریافت کند اما در سطح کشور فقط چند استان در این زمینه اقدام کردهاند و همین استانها نیز تا امروز در مسابقات کشوری حضور دارند.
وی خاطر نشان کرد: هشت اردو برای تیم ملی در یکسال آینده برگزار می شود که اردوی اول تبریز در سطح بسیار بالایی برگزار شد و تیم تا سطح آمادگی ۶۰ درصد رسید.
سرمربی سابق تیم ملی سرکل کبدی گفت: برای تداوم موفقیتها در سطح جهانی باید از سطوح استانی شروع کنیم و اگر هیاتهای کبدی بتوانند بهتر فعالیت کنند به تقویت جایگاه و پشتوانه سازی تیم ملی کمک میکنند.
وی افزود: مسابقات قهرمانی آسیا و جهانی را در سال آینده در پیش داریم و باید از امروز برای آن آماده شویم.
وی در خصوص لژیونرهای ایرانی این رشته نیز خاطرنشان کرد: اکنون ۳۵ ورزشکار رشته کبدی ما در کشور هند بازی میکنند که رقم قرارداد آنها بین ۷۰ تا ۲۰۰ میلیارد ریال است که محمد شاملو، کبدی کار اهل شهرستان نقده از استان آذربایجان غربی بیشترین رقم قرارداد را به عنوان لژیونر ایرانی دارد.
بهرامی با بیان اینکه اکنون هیچ لژیونری در رشته سرکل کبدی نداریم، گفت: قبلا لژیونر در تیمهای سرکل کبدی کانادا و انگلیسی داشتیم اما چون چند سال است که در مسابقات جهانی حضور نداریم، نمیتوانیم دیگر بازیکن به کشورهای دیگر اعزام کنیم.
وی از رایزنی برای برگزاری بازی تدارکاتی با تیم پاکستانی در بهار سال آینده در لاهور خبر داد و افزود: مسابقات جهانی امارات نیز در اواخر خردادماه برگزار میشود.
وی همچنین حضور عباس اورسجی، رئیس فدراسیون کبدی ایران به عنوان نایب رئیس فدراسیون جهانی و رئیس کنفدراسیون آسیایی کبدی را ظرفیت مهمی برای کشورمان عنوان کرد.
عضو کمیته سرکل کبدی آسیا تاکید کرد: آرزوی هر مربی و مسئول ایرانی است که اعزام ورزشکاران در شرایط و امکانات بهتری انجام بگیرد و اگر بخواهیم تیممان صاحب مقام شود باید حمایت های فینالیستی از آن شود و همه امکانات استان ها را بسیج کنیم.
آمادگی برای مسابقات جهانی امارات و تلاش برای کسب عنوان نخست
مرتضی شهیدی، سرمربی تیم ملی سرکل کبدی نیز اظهار کرد: بعد از مسابقات جهانی سرکل کبدی پاکستان که توانستیم رتبه سوم جهان را به دست آوریم، همه گیری کرونا در دنیا آغاز شد و فعالیتهای این رشته در کشورمان نیز از آن زمان تا امروز متوقف ماند و تنها فعالیتی که در این راستا انجام گرفت، برگزاری یک دوره مسابقات قهرمانی کشوری در ۲ سال قبل بود.
وی افزود: بچههای مستعد در این مسابقات شناسایی شدند اما تا امروز فعالیت خاصی در ارتباط با احیای دوباره تیم ملی و اعزام به مسابقات خارج از کشور انجام نگرفت ولی امسال عزم خود را جزم کردیم تا اردویی با حضور استعدادهای جدید این رشته برگزار کنیم تا نوعی پشتوانه سازی برای تیم ملی باشد.
وی ادامه داد: در اردوی نخست امسال تیم ملی در تبریز، برای نخستین بار بازیکنانی که سابقه حضور در اردوی تیم ملی نداشتند را دعوت کردیم که برخی در مسابقات قهرمانی ۲ سال قبل شناسایی شده بودند و برخی نیز حتی سابقه حضور در مسابقات نداشتند اما هیاتهای ورزشی استانها، استعداد آنها را شناسایی کرده بودند.
۲۵ نفر در اردو حضور یافتند، قبلا بازیکنان سرکل کبدی از استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمانشاه، تهران و مازندران بودند، در این اردو بازیکنان جدیدی از ۱۰ استان دیگر نیز حضور دارند.
شهیدی با بیان اینکه تعداد ۲۵ نفر از استانهای مختلف در این اردو حضور یافتند، اظهار کرد: قبلا بازیکنان سرکل کبدی فقط از استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمانشاه، تهران و مازندران بودند اما در این اردو، بازیکنان جدیدی از ۱۰ استان دیگر نیز حضور دارند.
وی افزود: اردوی تیم ملی در تبریز، یکی از بهترین اردوها از نظر رسیدگی بوده و بچهها با انگیزه بالایی وارد اردو شدهاند.
وی در خصوص روند کار بر روی بازیکنان در این اردو، گفت: یکسری از بچهها، جدید بودند بنابراین روزهای اول اردو برای ارائه آموزشها و تکنیکها صرف شد و سپس برنامه های مدنظر خود را عملی کردیم و اکنون قرار است حدود ۱۷ نفر از بچهها برای اردوی بعدی انتخاب شوند که برای آن نیز قصرشیرین کرمانشاه اعلام آمادگی کرده است.
سرمربی تیم ملی سرکل کبدی تاکید کرد: تمام این تمرینات، استعدادیابیها و شناسایی بازیکنان جدید برای ایجاد آمادگی برای مسابقات خارج از کشور به خصوص مسابقات جهانی است زیرا که ما سالها از این مسابقات فاصله گرفتهایم و مجبور هستیم تعداد اردوهای بیشتری را برگزار کنیم در حالی که در گذشته اردوی تیم ملی فقط چهار تا پنج ماه طول میکشید.
وی ادامه داد: به رغم اینکه اردوی اول تیم ملی بود اما سطح بازیکنان جدید به قدری بالا است که برخی از بازیکنان فعلی تیم ملی باید احساس خطر کنند زیرا که ظرفیت بسیار خوبی دارند و با توجه به اینکه متولد اواسط دهه ۸۰ هستند، حتی اگر امروز در اردو حضور نداشته باشند اما با شناسایی و پرورش، در اردوهای دیگر دعوت می شوند و می توانند سالها برای کشورمان مدال آوری داشته باشند.
وی تاکید کرد: جوان گرایی و پشتوانه سازی را اولویت خود قرار دادهایم تا یک تیم خوب، جوان و با تجربه را به مسابقات جهانی بفرستیم و معقتدیم که این جوانان شناسایی شده، ظرفیت بسیار خوبی برای ما در مسابقات مختلف جهانی و آسیایی و حتی لیگ حرفهای خواهند بود.
شهیدی گفت: ظرفیت و استعداد بچههای شرکت کننده در اردوی نخست آنقدر بالا است که شرایط انتخاب برای ما سخت شده است و احتمالا ۱۷ نفر از آنها برای اردوی بعدی دعوت شوند اما باقی بازیکنان نیز به اندازه انتخاب شدهها ظرفیت بالایی دارند و قطعا آنها را کنار نمیگذاریم بلکه برای پرورش استعدادشان اقدام خواهیم کرد.
پاکستان و هند ابرقدرتهای این رشته هستند و حتی به ترکیب تیمی سایر کشورها هم نگاه کنیم، بازیکنان پاکستانی و هندی الاصل را میتوانیم مشاهده کنیم که با اقامت کشور دیگر در مسابقات شرکت میکنند.
وی به رقبای اصلی کشورمان در مسابقات سرکل کبدی دنیا اشاره کرد و افزود: پاکستان و هند ابرقدرتهای این رشته هستند و حتی به ترکیب تیمی سایر کشورها هم نگاه کنیم، بازیکنان پاکستانی و هندی الاصل را میتوانیم مشاهده کنیم که با اقامت کشور دیگر در مسابقات شرکت میکنند.
وی با بیان اینکه رایزنیها در حال انجام است تا بازیهای تدارکاتی با کشور پاکستان برگزار کنیم، ادامه داد: سالهای قبل که در مسابقات جهانی حضور داشتیم، به بازیکنان ما نیز پیشنهاد حضور در تیمهای انگلیس، آمریکا و اروپا جهت لژیونری داده شده بود.
سرمربی تیم ملی سرکل کبدی تاکید کرد: ما رتبه سه جهان در سرکل کبدی را داریم و قطعا اگر حمایتی در اندازه تیم کبدی از سوی مسئولان و به خصوص وزارت ورزش از این رشته شود و اردوها به خوبی برگزار شوند، میتوان به یک پای فینال مسابقات جهانی برسیم، هرچند گاهی داوران مسابقات نگاه ویژهای به تیمهای هند و پاکستان دارند که حتما به فینال برسند.
وی اظهار کرد: کشورهای هر پنج قاره دنیا با سرکل کبدی درگیر هستند و با توزیع بازیکنان پاکستانی و هندی در کشورهای دنیا، امروز شاهد هستیم که تیمهای آمریکا، انگلیس، استرالیا و کانادا نیز حرفی برای گفتن در این رشته دارند و حتی استرالیا با کنار زدن رقبا در مسابقات جهانی که میزبانش بود، به رتبه نخست رسیده است.
وی ادامه داد: رقابت آنقدر تنگاتنگ است که اگر اندک ضعفی از خود نشان بدهیم، حتی در مقابل تیمهای کانادا و انگلیس هم به مشکل برمیخوریم و حذف میشویم.
شهیدی تاکید کرد: اکنون تنها نقطه ضعف تیم ما امکانات است به طوری که رشته سرکل کبدی در کشور ما کمپ تیم ملی ندارد اما اگر اندک بهایی به این رشته داده شود، میتوان انواع تیمها را در سطوح مختلف جهت پشتوانه سازی آماده کنیم.
وی اظهار کرد: مسابقات قهرمانی آسیا، قهرمانی جهان و قهرمانی باشگاههای جهان رشته سرکل کبدی را در سال آینده پیش رو داریم.
آمادگی دفاع و حمله تیم در اردوی تبریز مطلوب شده است
امیر رام، یکی از بازیکنان جوان و جدید سرکل کبدی نیز اظهار کرد: اردو، بسیار خوب بود و مربیان بسیار توانمندی داریم و هماهنگی ها و کارهای فنی را به خوبی به بازیکنان توضیح میدهند.
وی افزود: میزبانی تبریز از اردوی تیم ملی نیز بسیار عالی و باعث افتخار بود.
وی که اکنون آمادگی فعلی خود را ۸۰ درصد میداند، ادامه داد: من در مسابقات کشوری سرکل کبدی ۲ سال قبل شرکت کرده بودم و قطعا آن زمان آمادگی بهتری داشتم اما با توجه به اینکه تا امروز تمرین یا مسابقه خاصی در این رشته نداشتیم، سطح آمادگی نیز کاهش یافت ولی در همین اردوی نخست تیم ملی، همه بچه های حاضر پیشرفت قابل توجهی دارند.
وی افزود: تمرینات در اردوی تبریز، نحوه دفاع و حمله تیم را به سطح مطلوبی رسانده است.
رام که نزدیک به ۱۵ سال در رشته تکواندو فعالیت داشته و چند بار هم به تیم ملی دعوت شده است، گفت: رشته سرکل کبدی یک رشته گروهی با انرژی و روحیه بالای تیمی و صمیمیت بین بازیکنان است و هرکس که وارد آن شود، نمیتواند از آن دل بکند.
به گزارش ایرنا، «سرکل کبدی» یکی از رشتههای زیرمجموعه فدراسیون کبدی است که سالهای قبل، مقام سوم جهانی را برای کشورمان به ارمغان آورده و امروز پس از سالها مغفول ماندن، بار دیگر جرقههای احیای آن زده شده و موتور تیم ملی سرکل کبدی روشن شده است.
سرکل کبدی اندکی با رشته کبدی که مردم بسیاری با آن آشنا هستند، تفاوت دارد که مهمترین ویژگی بارز آن، محل بازی است. رشته کبدی در داخل سالن و زمین بازی مستطیلی شکل انجام میگیرد درحالی که سرکل کبدی در محوطه باز چمن و محیط دایرهای شکل است و قطعا قوانین متفاوتی هم دارد که باعث جذابیت بیشتر این رشته میشود.