به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محسن ادیبی از انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری ۶۰ میلیون دلاری معادل ۵ هزار و ۷۷۶ میلیارد ریال برای آغاز عملیات اجرایی ساخت ۴ طرح صنعت پتروشیمی همزمان با سفر آخر هفته رئیس رییس جمهور به خوزستان خبر داد و گفت: این میزان سرمایه گذاری، اشتغال ۲۱۵ نفری در محدوده منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی را فراهم میکند.
وی افزود: مطالعات و مجوزهای لازم برای انجام این طرحهای سرمایه گذاری از پیش انجام شده که تفاهم نامه آغاز عملیات اجرایی این واحدهای تولیدی در سفر دکتر پزشکیان به خوزستان میان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و سرمایه گذاران منعقد خواهد شد.
ادیبی به طرح پایین دستی "تولید کاتالیست استات کبالت و منگنز" اشاره کرد و ادامه داد: سرمایه گذار این طرح به ارزش ۲.۲ میلیون دلار و ظرفیت تولید سالانه ۴ هزار و ۵۰۰ تن، شرکت پتروشیمی شهید تندگویان است.
رئیس روابط عمومی سازمان منطقه وِیژه اقتصادی پتروشیمی همچنین شرکت پترو پالایش بزرگمهر را به عنوان سرمایه گذار طرح میان دستی "احداث واحد تولید برشهای سه کربنه بیشتر" عنوان و اضافه کرد: این طرح با سرمایه گذاری ۱۵.۶ میلیون دلار سالانه ۱۷۰ هزار تن تولید خواهد داشت که برای ۵۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد میکند.
گامی دیگر برای خودکفایی کشور در تولید محصولات دارویی
وی میگوید: سرمایه گذاری تولید سالانه یک هزار تن " سالیسیلیک اسید" با سرمایه گذاری شرکت پترو پرک پویا (پترول) موضوع یکی دیگر از تفاهم نامههای سفر آتی رییس جمهور به خوزستان خواهد بود.
به گفته سخنگوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی؛ این سرمایه گذاری به عنوان یکی از صنایع پایین دستی محسوب میشود که محصولات تولیدی آن در حوزه دارویی مورد استفاده قرار خواهد گرفت و نقش بسزایی در خودکفایی کشور در امر تولید دارو خواهد داشت.
ادیبی میزان سرمایه گذاری این طرح پایین دستی صنعت را ۶.۴ میلیون دلار و ۹۱۶ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: بابهره برداری از این طرح ۲۵ نفر به صورت مستقیم، مشغول به کار خواهند شد.
وی افزود: تفاهم نامه مربوط به سرمایه گذاری ۳۶ میلیون دلاری تولید سالانه ۲۵۰ هزار تن "کود کامل ماکرو (NPK) بین سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و شرکت پتروشیمی رازی در این سفر امضا خواهد شد که ۵۰ فرصت شغلی پایدار را ایجاد میکند.
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در محدودهای به وسعت حدود ۲۸۵۰ هکتار در جنوب غربی ایران و در ساحل خلیج فارس است.
این منطقه با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی مناطق ویژه، به منظور توسعه صنعت و تجارت به ویژه صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی، تأمین منافع اقتصادی، اجتماعی و ملی، جذب تکنولوژیهای جدید و افزایش اشتغال ایجاد شده است.