به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مجموعه «سی شعر» پنجرهای به دنیای پُررمز و راز شعر فارسی است. هر کتاب از این مجموعه شما را به مهمانی یکی از شاعران برجسته ایران میبرد و با روایتی جذاب و ساده از زندگی و دنیای این شاعران میگوید. این کتاب که راهنمایی است برای ورود شما به دنیای شاعرانه نیمایوشیج، ۳۰ پارهشعر برگزیده از او را هم پیش روی شما میگذارد که با تحلیل، زندگینامه و راهنمای خواندن همراه است.
نیما یوشیج را پدر شعر نو فارسی میدانند. او بسیاری از ساختارهای شعر کلاسیک را بهم ریخت و سبک جدیدی در شعر ایجاد کرد. در این کتاب، علاوهبر شرح زندگی او، به رویدادهای مهم دوره تاریخی زندگی نیما، مانند انقلاب مشروطه و تأثیر این رویدادها بر جهانبینی و آثار او پرداخته شده است.
موضوعات محوری اشعار نیما شامل تنهایی، غریبی، رنجهای عشق و دغدغههای اجتماعی و عدالتطلبی است. در این کتاب، نویسنده ۳۰ شعر از نیما را با دقت انتخاب کرده و همراه با راهنماییهایی برای درک بهتر این اشعار ارائه داده است. این راهنما به نوجوانانی که تازه میخواهند با شعر نو فارسی آشنا شوند کمک میکند تا شعرهای نیما را بهتر بخوانند و بفهمند.
«سی شعر: نیما یوشیج» علاوهبر معرفی زندگی و دوره نیما به مخاطب امکان میدهد که با ذهن و دنیای شاعرانه او آشنا شود و از طریق مطالعه اشعارش ارتباط ملموسی با او برقرار کند. این کتاب میتواند نقطه شروعی مناسب برای علاقهمندان نوجوان به دنیای شعر نو باشد.
اما چرا نوجوانان «سی شعر: نیما یوشیج» بخوانند؟
شاید دلیل خواندن و جذابیت این کتاب برای یک نوجوان در این باشد که بخواهد بداند یک اندیشه نو میتواند از کجا آغاز شود و با چه مشقتهایی همراه شود اما با پایمردی و از جان گذشتن چگونه به ثمر بنشیند. گاهی میبینی جامعهای که در آن زندگی میکنی میل به پیشرفت دارد و در اطرافت اتفاقهای جدیدی میفتد پس تو هم باید از این قافله عقب نمانی و پا پس نکشی. نیما که در کوهستان و در یوش زندگی میکرد، برای تحصیل به تهران آمد: آن هم در زمان مشروطه و مشروطهخواهی. به مدرسه سن لویی رفت و در آنجا دید که با دیگران فرق دارد. حتی لباس پوشیدن و حرف زدنش گاهی مورد تمسخر دیگران قرار میگرفت؛ اما او در چند چیز خیلی خوب بود: دویدن، نقاشی و نوشتن. همین قوت قلبی برایش بود.
وقتی اولین شعرش را در سال ۱۲۹۹ سرود، وارد دنیای شگفتی شد و تا پایان عمر بر همان راه و روش ماند. گرچه شاعران و نویسندگان هم دورهاش تا میتوانستند با او دشمنی کردند و حتی گاهی هم بسیار بیرحم میشدند؛ اما او هیچوقت، لحظهای حتی به راهی که انتخاب کرده بود شک نکرد و با قلبی که قطب نمایش بود، تا انتها پیش رفت.
در بخشی از شعرهای این کتاب میخوانیم:
نام بعضی نفرات
رزق روحم شده است
وقت هر دلتنگی
سویشان دارم دست
جرئتم میبخشد
روشنم میدارد
اطلاعات بیشتر:
انتشارات شهر قلم، کتاب «سی شعر: نیما یوشیج» را که سارا محمدیاردهالی گردآوری کرده است در ۱۴۰ صفحه و بهای ۱۴۰ هزار تومان برای مخاطبان بالای ۱۲ سال منتشر کرده است. این اثر به فهرست چهلوپنجم لاکپشت پرنده راه یافته و نشان «۴ لاکپشت پرنده زمستان ۱۴۰۱» را دریافت کرده است.
∎