شناسهٔ خبر: 70866279 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

نگاهی بر جنایات رژِیم صهیونیستی در جنگ غزه؛

آمارهای تکان دهنده جنایات رژیم صهیونسیتی در غزه/ از نابودی زیرساخت‌ها تا هزاران شهید و مجروح بی‌دفاع

براساس آمار منتشر‌شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین، دست‌کم حدود ۴۷هزار نفر در ۱۵ماه گذشته در غزه به شهادت رسیده‌اند که شامل حدود ۱۸ هزار کودک می‌شود. آمار تلفات به این معناست که از هر ۵۰نفریک نفر در غزه به شهادت رسیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بعد از ۱۵ماه جنایات متعدد صهیونیست‌ها علیه مردم بی‌دفاع و مظلوم غزه با حمایت غرب و در سکوت شرم‌آور سازمان‌های بین‌المللی و حقوق‌بشری، بالاخره قرارداد آتش‌بس، عصر روز چهارشنبه امضا شد‌؛ قراردادی که از صبح فردا شکل عملیاتی می‌گیرد.

البته صهیونیست‌ها ازهمین چند‌روز باقی‌مانده نیز برای افزودن به جنایات بی‌شمار خود استفاده کرده‌اند و طبق آخرین آمار رسمی از سوی مقامات بهداشتی فلسطین، حدود ۱۰۰نفر طی۷۲ساعت گذشته شهید شده‌اند که نیمی ازآنها راهمچون تمام ماه‌های گذشته، زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.این جنگ در حالی به نقطه پایانی‌اش رسید که زخم‌ها و داغ‌های به‌جا مانده از آن، بدون شک تا سال‌ها بر تن غزه و مردمش خواهد ماند. در ادامه تنها به گوشه‌ای از این جنایات براساس آمار و ارقام اشاره می‌کنیم که هم جان این مردم و هم زیرساخت‌های آنها را تحت‌تاثیر قرار داد. 
 
هزاران شهید و مجروح بی‌دفاع 

براساس آمار منتشر‌شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین، دست‌کم حدود ۴۷هزار نفر در ۱۵ماه گذشته در غزه به شهادت رسیده‌اند که شامل حدود ۱۸ هزار کودک می‌شود. آمار تلفات به این معناست که از هر ۵۰نفریک نفر در غزه به شهادت رسیده است. بسیاری از تحلیلگران و گروه‌های حقوق بشری معتقدند تعداد واقعی شهدا بسیاربیشتر است.درهمین راستا، چند‌روز پیش مجله علمی «لنست» با انجام تحقیقاتی به این نتیجه رسید که وزارت بهداشت فلسطین، شمار قربانیان نوار غزه در ۹ ماه نخست جنگ را ۴۱ درصد کمتر برآورد کرده است.

در نتیجه این تحقیق آمده است: «ما برآورد می‌کنیم که مجموع تلفات ناشی از صدمات با ضریب خطای ۵ درصد به ۶۴ هزار و ۲۶۰ نفر برسد که به‌معنای آن است که گزارش‌های وزارت بهداشت ۴۱ درصد کمتر از واقعیت بوده‌اند. پژوهشگران در این تحقیق داده‌های لیست‌های بیمارستانی، یک نظرسنجی آنلاین انجام‌شده توسط وزارت بهداشت فلسطین و آگهی‌های ترحیم منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۴ را تحلیل کردند.  در کنار این تعداد شهدای مظلوم در غزه، باید به هزاران مجروحی اشاره کرد که قربانی این جنایات شده‌اند. براساس آمارها، دست‌کم ۱۱۰ هزار و ۲۶۵ نفر در غزه در نتیجه جنگ مجروح شده‌اند‌؛ این یعنی از هر ۲۰ نفر یک نفر.

براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، نزدیک به یک‌چهارم مجروحان، یعنی حدود ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر، از صدمه‌های جانی رنج می‌برند که نیاز به توانبخشی دارند اما تحت درمان نیستند.  بخش دردناک این ماجرا آنجاست که صحبت از کودکان آسیب‌دیده در غزه می‌شود. براساس گزارش آنروا، آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی، هر روز ۱۰ کودک یک یا هردو پای خود را با عمل‌ها و قطع عضو از دست می‌دهند. در همین حال، وزارت بهداشت غزه اعلام کرده که تا پایان سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۴۵۰۰ قطع عضو انجام شده است. 
 
زیرساخت‌های نابود‌شده 

در‌کنار خسارت‌های جانی فراوان وارد‌شده بر مردم غزه، ضربه دیگری که این جنایات زد، نابودی ساختمان‌های مسکونی و زیرساخت‌هایی بود که طبق برآوردها، ساختن آنها سال‌ها طول می‌کشد. به‌گفته اداره کیفیت محیط‌زیست فلسطین، حدود ۸۵ هزار تن مواد منفجره در غزه پرتاب شده است. براساس برنامه توسعه سازمان ملل، کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که پاکسازی آوار باقی‌مانده از بمباران که در مجموع بیش از ۴۲ میلیون تن است، ممکن است بیش از یک دهه طول‌بکشد.همچنین داده‌های ماهواره‌ای سازمان ملل در ماه دسامبر نشان داد که دو‌سوم ساختمان‌های غزه قبل از جنگ، یعنی بیش از ۱۷۰ هزار ساختمان، ویران یا با خاک یکسان شدند.

این رقم معادل حدود ۶۹ درصد از کل ساختمان‌های نوار غزه است. براساس ارزیابی سازمان ملل، این میزان ساختمان بالغ بر ۲۴۵ هزار و ۱۲۳ واحد مسکونی می‌شود.در همین ارتباط گزارش سازمان ملل و بانک جهانی نشان می‌دهد که خسارت وارده به زیرساخت‌ها تا اواسط سال میلادی گذشته حدود ۱۸.۵میلیارد دلار برآورد شده است.همچنین تصاویر ماهواره‌ای تهیه‌شده توسط سازمان ملل نشان می‌دهد که بیش از نیمی از زمین‌های کشاورزی غزه که برای تامین مایحتاج جمعیت غزه حیاتی است، در اثر جنگ تخریب شده است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد هم سال گذشته اعلام کرد که ۱۵هزار گاو و گوسفند یا بیش از ۹۵ درصد از کل دام‌های مردم غزه از زمان آغاز درگیری‌ها تلف شده‌اند. 

از سوی دیگر، داده‌های آماری فلسطین حاکی از آن است که جنگ بیش از ۲۰۰ مرکز دولتی، ۱۳۶ مدرسه و دانشگاه، ۸۲۳مسجد و سه کلیسا را ‌ویران کرده است‌؛ همچنان‌که گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز نشان می‌دهد که بسیاری از بیمارستان‌ها در طول جنگ ویران شده‌اند وفقط ۱۷ واحد از ۳۶ واحد، آن‌هم به‌صورت جزئی، در ماه جاری میلادی فعالیت می‌کنند. 

در پایان بار دیگر باید گفت این آمار و ارقام تنها نشان‌دهنده گوشه‌ای از سختی‌ها و مصیبت‌هایی است که مردم بی‌دفاع غزه طی ۱۵ ماه گذشته با آن رو‌به‌رو بودند. آن‌چیزی که در پشت این آمار پنهان مانده، سکوت و همراهی کشورهای غربی است که این‌روزها سعی می‌کنند برای نشان‌دادن نقش خود در بستن قرارداد آتش‌بس، از یکدیگر سبقت بگیرند.با این حال، تاریخ از یاد نخواهد برد که صهیونیست‌ها در عصر حضور فضای مجازی و ارتباطات گسترده، فجیع‌ترین جنایات را علیه مردم غزه انجام دادند بی‌آن‌که ترس و ابایی از عواقب آن داشته باشند. 

گزارش از محمد جهاد 

برچسب‌ها: