شناسهٔ خبر: 70865922 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس منابع آب خبرداد

انسداد ۱۳ حلقه چاه غیرمجاز در روستای وشت نهاوند

رئیس منابع آب شهرستان نهاوند از انسداد ۱۳حلقه چاه غیرمجاز در روستای وشت از توابع شهرستان نهاوند در محدوده عملکرد این حوزه خبر داد.

صاحب‌خبر -

علی فلک‌الدین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با اخذ دستور دادستانی، اکیپی متشکل از نیروهای گشت و بازرسی و کارشناسان این مدیریت با حضور نیروی انتظامی به روستای وشت اعزام و در یک عملیات پر حجم موفق به انسداد ۱۳ حلقه چاه غیرمجاز که غالبا دهانه گشاد و در داخل منازل حفر شده بود، در مجموع با دبی پنج لیتر برثانیه و عمق ۷۰ متر شدند.

وی تصریح کرد: با انجام این عملیات از اضافه برداشت ۵۲ هزار مترمکعب آب در سال از سفره‌های آب زیرزمینی این شهرستان جلوگیری به عمل آمد.

فلک‌الدین ادامه داد: تعداد چاه‌های آب مجاز شهرستان نهاوند ۱۱۰۰ حلقه است که تاکنون ۵۷ درصد این چاه‌ها به انواع کنتور تجهیز شده و برابر قوانین و مقررات به منظور تسریع در نصب کنتور از ارائه خدمات به چاه‌های بدون کنتور خودداری خواهد شد.

رئیس منابع آب نهاوند افزود: از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۵۲ حلقه چاه مجاز در این شهرستان به کنتور هوشمند مجهز شده است.

وی یادآور شد: یک ابزار بسیار موثر برای مدیریت برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی از چاه‌ها، نصب کنتورهای هوشمند آب است که هدف از آن کنترل مصرف بر اساس پروانه بهره‌برداری و جلوگیری از اضافه برداشت از منابع آبی به خصوص در بخش کشاورزی است.

جریمه دو برابری چاه‌های فاقد کنتور برق در نهاوند

فلک‌الدین در ادامه با بیان اینکه حق‌النظاره چاه‌های آب فاقد کنتور با جریمه دو برابری محاسبه می‌شود، گفت: با اجرای مدیریت توامان آب و برق، مدیریت بر منابع آبی شهرستان حتی بر روی چاه‌های فاقد کنتور هم فراهم شده است. 
وی اضافه کرد: در راستای اجرای مصوبات هیئت وزیران و جزء بند «ز» ماده ۲۹ قانون توزیع عادلانه آب و همچنین ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی و با هدف مدیریت توأمان آب و برق در چاه‌های کشاورزی شرکت‌های توزیع برق و آب‌های منطقه‌ای مکلفند نسبت به اجرای شیوه‌نامه مدیریت توأمان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی اقدام کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس این شیوه‌نامه‌ مبنای محاسبه برداشت حجم مجاز آب مندرج در پروانه بهره‌برداری چاه کشاورزی است، خاطرنشان کرد: به استناد ماده ۱۲ قانون توزیع عادلانه آب مالکان چاه‌ها در تمام بخش‌های مصرف شامل کشاورزی، شرب و صنعت طبق قانون برای محاسبه حجم آب برداشتی می‌بایست کنتور هوشمند بر روی چاه‌های خود نصب کنند.

فلک‌الدین یادآور شد: بر این اساس حق النظاره چاه‌های فاقد کنتور با جریمه دو برابری محاسبه می‌شود و  همچنین بهای برق مصرفی با جریمه محاسبه خواهد شد.

رئیس منابع آب شهرستان نهاوند تأکید کرد: یکی از پایه‌های اصلی اجرایی شدن موضوع مدیریت توأمان مصرف آب و برق همراهی وزارت جهاد کشاورزی است و مواردی از جمله اصلاح الگوی کشت در حیطه اختیار این وزارتخانه است که ضرورت همکاری وزارت جهاد کشاورزی را نشان می‌دهد.

وی افزود: فرهنگ‌سازی نیز از جمله اقدامات مؤثر در موضوع مدیریت توأمان مصرف آب و برق است که باید از طریق درگاه‌های مختلف اطلاع‌رسانی شود و آموزش و فرهنگ‌سازی این مهم به مردم شناسانده شود تا همکاری آن‌ها در این بخش انجام شود.

فلک‌الدین در خاتمه گفت: مدیریت منابع آب شهرستان نهاوند حسب وظیفه ذاتی خود بر اساس قانون با هرگونه تخلف در زمینه منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی با اهتمام جدی برخورد قانونی خواهد کرد.
انتهای پیام