هادی دهقانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا پیرامون فعالیتهای صورت گرفته در حوزه آبخیزداری استان، بیان کرد: در کنار اجرای طرحهای آبخیزداری یاد شده، امسال یک طرح بیولوژیک (احداث هلالی آبگیر همراه با نهال کاری) نیز در سطح ۲۲۰ هکتار با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال در قم به اجرا درآمد.
وی افزود: تلاش ما این است که با اجرای طرحهای آبخیزداری که با استفاده از مواد سازگار با محیط زیست انجام میشود، علاوه بر کنترل سیلاب، کاهش فرسایش خاک و استفاده هرچه بهتر از روان آبها در مناطق مورد نظر، از اکوسیستم عرصههای طبیعی استان قم حفاظت کنیم و در این مسیر از اعتبارات ملی و استانی به بهترین شکل استفاده خواهیم کرد.
گفتنی است استان قم در حوزه مرکزی ایران و در منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و به همین دلیل همواره با چالش کم آبی مواجه است که البته این مشکل در سالهای اخیر به دلیل خشکسالیهای پیشآمده، تشدید هم شدهاست؛ بنابراین اجرای طرحهای آبخیزداری در این استان با هدف ذخیره سازی روانآبها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گزارش ایرنا، قم به دلایل مختلف از جمله کاهش منابع آبی در معرض خطر افزایش عرصههای بیابانی و ازبین رفتن پوشش گیاهی درمناطق مختلف است، بنابراین حفظ منابع طبیعی که منافع آن برای عموم جامعه است وظیفه همگانی به شمار میآید و این مسئولیت در استان قم به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و خطر گسترش عرصههای بیابانی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
با توجه به شرایط زیست محیطی استان و چالشهایی که طبیعت قم با آن مواجه است، اجرای هرگونه طرح توسعهای باید با نگاه به نکات یاد شده باشد. در این مسیر به طور حتم استفاده از ظرفیتهای مردمی در کنار بهرهگیری از امکانات دستگاههای اجرایی متولی برای حراست از منابع طبیعی مورد نیاز است.