به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بیرجند؛ در این جلسه اکبری کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی گفت: کتاب «امیرکبیر فقط اسم یک خیابان نیست» در واقع رمانی است که به شکلی جذاب تلاش می کند تا زندگی امیرکبیر را بازگو نماید.
وی افزود: در این رمان شهرزاد که دختری نوجوان است به طور اتفاقی متوجه می شود یکی از نوادگان امیرکبیر است، او نامههایی به برادرش مینویسد و در این نامه ها به بیان زندگی امیر کبیر و اقدامات او میپردازد.
اکبری با بیان اینکه در واقع نویسنده در قالب نامهها، با روایتی داستانی به شرح زندگی یکی از شخصیتهای برجسته تاریخ ایران زمین پرداخته است اظهار کرد: در این کتاب که مخاطب اصلی آن نوجوانان است، شاهد تلفیق هنرمندانه داستان معاصر با زندگینامه تاریخی هستیم.
وی استفاده از زبان ساده و روان، و ایجاد همذاتپنداری میان مخاطبان نوجوان با شخصیتهای داستان را از نقاط قوت این کتاب دانست.
در ادامه این جلسه علی ظهوری فعال کتابخوانی گفت: معتبرترین کتابی که درباره امیرکبیر نگاشته شده است کتاب «امیرکبیر و ایران» نوشته فریدون آدمیت است که توسط انتشارات خورازمی منتشر شده است.
وی افزود: شاید بتوان گفت که کتاب فریدون آدمیت منبع اصلی بسیاری از کتابهایی است که در دهههای اخیر درباره امیرکبیر نوشته شده اند.
وی در خصوص کتاب «امیرکبیر فقط اسم یک خیابان نیست» گفت: چون کتاب برای مخاطب نوجوان به رشته تحریر درآمده است احتمالاً نویسنده هدفش این بوده که کتاب خیلی طولانی نشود اما شاید بهتر بود در این کتاب به جزئیات بیشتری از زندگی امیرکبیر پرداخته میشد تا تصویر کاملتری از این شخصیت تاریخی ارائه میشد.
ظهوری در جمع بندی این جلسه به بیان گفتارهایی در خصوص توسعه در کشورهای دیگر و مبانی آن پرداخت و اظهار داشت برخی از شاخصهای توسعه نظیر توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی و توسعه انسانی که به عنوان ضرورت های جهان مدرن مطرح هستند در طرح اصلاحات امیرکبیر قابل رصد هستند.
∎