شناسهٔ خبر: 70850789 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

استاندار گلستان؛

اینچه‌برون دروازه ورود ایران به آسیای میانه و تجارت بین‌المللی است

علی اصغر طهماسبی با اشاره به این که منطقه آزاد اینچه‌برون دروازه ورود به آسیای میانه و تجارت بین المللی است، گفت: در ۲۰ روز گذشته ۶۰ شرکت درخواست سرمایه‌گذاری در این منطقه دادند که ۲۳ مورد آن ثبت شد

صاحب‌خبر -

اینچه‌برون دروازه ورود ایران به آسیای میانه و تجارت بین‌المللی است

به گزارش خبرگزاری بسیج از گلستان؛ علی‌اصغر طهماسبی روز پنجشنبه در نشست سازمان منطقه آزاد اینچه برون، اظهار کرد: در بین ۱۰ منطقه آزاد جدید کشور، اینچه‌برون نخستین اولین منطقه آزاد است که وارد فاز اجرایی شده است.

وی تاکید کرد: همه دستگاه ها باید اقدامات خود را ذیل منطقه آزاد اینچه برون انجام ‌دهند و با تلاش همه فعالان باید زیرساخت ها تامین شود و در کنار آن، منطقه آزاد هم موظف به تامین زیر ساخت‌ها است.

وی افزود: باید در حوزه منطقه آزاد یک زبان واحد داشته باشیم و امیدواریم منافع منطقه آزاد اینچه برون نصیب استان و کشور شود.

استاندار گلستان از آغاز عملیات فنس کشی چهار هزار هکتار از منطقه آزاد اینچه برون هم خبر داد و گفت: تلاش داریم با توسعه زیرساخت‌ها زمینه حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم شود.

طهماسبی با تاکید برواحیای تجارت چمدانی از گمرک اینچه برون گفت: یکی از خواسته‌ها احیای تجارت چمدانی است که با همکاری سفارت ترکمنستان تلاش برای این اقدام‌ می‌شود.

ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه‌ برون که مدیران ارشد گلستان از زمان استقلال از مازندران درسال ۱۳۷۶ با هدف توسعه و رونق اقتصادی این استان شمالی درسایه ارتباط با کشورهای آسیای میانه از طریق تنها مرز خشکی آن یعنی اینچه برون به دنبال تحقق آن بودند، با وجود وعده‌های مسوولان ملی تا سال ۱۳۹۳ محقق نشد.

اگرچه این خواسته مدیران ارشد گلستان در سال ۱۳۹۳ و همزمان با سفر رییس جمهور و هیات دولت به این استان مورد موافقت قرار گرفت و در خردادماه سال ۱۳۹۴ در شورای عالی مناطق آزاد به تصویب و سپس راهی مجلس شورای اسلامی شد اما تصویب نهایی آن تا سال ۱۴۰۰ به درازا کشید.

لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون در مجلس نهم ۲ بار به صحن این نهاد قانونگذار آمد ولی به دلیل رای نیاوردن کنار گذاشته شد و در نهایت در جلسه ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۸ به تصویب نمایندگان رسید و پس از آن نیز در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۱۱ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و از جهاتی خلاف قانون تشخیص داده شد بر همین اساس برای رفع اختلاف مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام هم پس از بررسی‌های لازم در ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ با ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون موافقت کرد.

در ادامه نیز با پیگیری مدیران گلستان و همراهی دولت سیزدهم ۱۷ دی ۱۴۰۱ اساسنامه منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون به تصویب شورای نگهبان رسید و در ادامه فرایند انتخاب اعضای هیات مدیره و مدیرعامل آن انجام شد و در هفتم آبان ۱۴۰۲ راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون از سوی مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی اعلام و مدیرعامل آن معرفی شد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/