شناسهٔ خبر: 70850467 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

دومین رهبر انجمن حجتیه درگذشت

سید حسن افتخارزاده سبزواری؛ رهبر انجمن حجتیه در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن افتخارزاده سبزواری؛ رهبر انجمن حجتیه در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

به گزارش «تابناک» او که از ۲۶ دی سال ۱۳۷۶ پس از درگذشت شیخ محمود حلبی؛ موسس انجمن حجتیه جانشین استادش شده بود، در حوزه شاگرد آیت‌الله وحید خراسانی و در دانشگاه تهران و انجمن حکمت و فلسفه شاگرد آیت‌الله مطهری، آیت‌الله دکتر مهدی حائری یزدی و دکتر سید حسین نصر بود.

افتخارزاده در دوران رهبری انجمن توانست جلسات و فعالیت این گروه را که پس از  دوران تعطیلی و رکود دهه شصت در پی انتقادهای تند بنیانگذار جمهوری اسلامی و دیگر انقلابیون، کم‌رونق شده بود دوباره فعال کند. او همچنین آثاری درباره امامان و عقاید شیعه تالیف و ترجمه کرد.

 سیدحسن افتخارزاده سبزواری

سید حسن افتخارزاده سبزواری، معروف آقای افتخار متولد ۱۳۲۱ در شهر سبزوار، از شاگردان برجسته و نزدیک شیخ محمود حلبی و یکی از رهبران معنوی انجمن حجتیه محسوب می‌شد

او که از ۲۶ دی سال ۱۳۷۶ پس از درگذشت شیخ محمود حلبی؛ موسس انجمن حجتیه جانشین استادش شده بود، در حوزه شاگرد آیت‌الله وحید خراسانی و در دانشگاه تهران و انجمن حکمت و فلسفه شاگرد آیت‌الله مطهری، آیت‌الله دکتر مهدی حائری یزدی و دکتر سید حسین نصر بود.

افتخارزاده در دوران رهبری انجمن توانست جلسات و فعالیت این گروه را که پس از دوران تعطیلی و رکود دهه شصت در پی انتقاد‌های تند بنیانگذار جمهوری اسلامی و دیگر انقلابیون، کم‌رونق شده بود دوباره فعال کند. او همچنین آثاری درباره امامان و عقاید شیعه تالیف و ترجمه کرد.

چهره ناشناخته و پنجمین عضو " شورای ۵ نفره حجتیه" کیست؟

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ حجتیه در سال ۱۳۵۸، به شهادت آیت الله خزعلی زعیم این انجمن بالغ بر ۳۰ هزار کادر تربیت شده و آموزش دیده دراختیار داشت. رهبر حجتیه – شیخ محمود حلبی (تولائی) - در آن دوران هنوز زنده بود، آیت الله خمینی، شیخ حلبی را از دورانی که در مشهد به منبر می‌رفت و پس از کودتای ۲۸ مرداد یکباره غیب شد و سر از تهران در آورد و بنیانگذار انجمن حجتیه شد می‌شناخت.

شیخ محمود حلبی توسط آیت الله خزعلی برای آقای خمینی پیام فرستاده بود که انجمن ۳۰ هزار کادر مذهبی و آموزش دیده دارد که می‌تواند آن را دراختیار شما برای اداره کشور بگذارد.

آقای خمینی پاسخ داد: نیازی نیست، مملکت را همین جوان هائی که انقلاب کردند اداره می‌کنند. سال‌ها بعد، وقتی هنوز آیت الله خزعلی عضو شورای نگهبان قانون اساسی بود و احمد جنتی زیردستش و هر دو آهسته و پیوسته علیه نظرات و تصمیمات آقای خمینی عمل می‌کردند، نامه‌ای نوشت و در آن هشدار داد: اگر اینها (حجتیه و امام زمانی ها) حاکم شوند، همه چیز بر باد می‌رود"!

حلبی و شورای مرکزی و ۵ نفره حجتیه، از حضور علنی پرهیز کردند و کار و فعالیت تربیت کادر را برای آینده پیشه کردند

شیخ محمود حلبی در سال ۱۳۷۶، یعنی سال‌ها پس از آیت الله خمینی در گذشت و علیرغم همه ممنوعیت هائی که وجود داشت، وی را در ابن باویه تهران به خاک سپردند. بر میت وی نماز خواندند و از جمله آنها که نماز میت را خواند عبدالکریم سروش بود

پیش از آن که این دنیا را ترک کند، سید حسن افتخار زاده سبزواری را جانشین خود اعلام کرد و رهبری شورای ۵ نفره حجتیه را به وی سپرد. شورائی که غیر از افتخار زاده نام ۳ تن دیگر آن به اسامی اصغر صادقی، جواد مادرشاهی و سجادی علنی است، اما نفر پنجم اعلام نمی‌شود. البته این چهار تن نیز با آنکه با با مقامات سه قوه در ارتباط هستند، خبری از آنها در مطبوعات و رسانه‌ها نیست. افتخار زاده از دوستان قدیمی آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب محسوب می‌شد و همچنان نیز با او دیدار‌هایی داشت. 

کتاب "گفتار‌هایی پیرامون امام زمان"نوشته سید حسن افتخارزاده از کتاب‌های کارپایه حجتیه است.