شناسهٔ خبر: 70848114 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ایمن سازی جمعه بازار یاسوج؛ آیا این بار رنگ واقعیت می گیرد؟ +تصاویر

یاسوج- ایرنا- ایمن سازی و ساماندهی وضعیت بغنرج ، نا ایمن و پر خطر جمعه بازار یاسوج که تبدیل به دمل چرکینی در حوزه مدیریت شهری و دغدغه جدی مسئولان در طول سال های گذشته قرار گرفته این بار نیز در دستور جدی مسئولان اجرایی کهگیلویه وبویراحمد در دولت چهاردهم نیز قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

جمعه بازار یاسوج در مکانی بعد از میدان جهاد به مساحت ۱۷ هزار مترمربع و اغلب غرفه های ۱۲ متری به صورت امتیازی به متقاضیان واگذار شده و هم اکنون بیش از ۹۸۰ غرفه و ۴۸۰ صنف در آن مشغول به فعالیت بوده و امرار معاش حدود ۶ هزار نفر را فراهم کرده است.

حضور بیش از هزار تا هزار و ۳۰۰ غرفه دار بدون احتساب مغازه های جانبی و دست فروشان پیرامون این جمعه بازار حکایت از وضعیتی نامناسب این مکان نا ایمن دارد.

در سال های گذشته بارها رسانه ها و مسئولان نسبت به ناایمن بودن این بازار و خطرات امنیتی آن که همچون بمب ساعتی خطرناک خواهد بود، هشدار داده اند، حتی سه بار در هفت سال اخیر دچار آتش سوزی شده است.

یک جرقه می‌تواند در کمترین زمان ممکن سرمایه یک عمر کسبه جمعه بازار را دود کند؛ البته که نزدیکی این بازار به جایگاه سوخت نیز کار را برای بروز یک فاجعه نیز تسهیل کرده است. اما چرا سال‌هاست که این مهم رها شده و کسی به آن توجهی نمی‌کند؟

ایمن سازی جمعه بازار یاسوج؛ آیا این بار رنگ واقعیت می گیرد؟

طبق اعلام مدیرعامل آتش نشانی یاسوج با بررسی کارشناسان تاکنون ۱۰۰ اخطار ایمنی به جمعه بازار یاسوج از سوی این نهاد به متولیان ابلاغ شده است.

نخستین حادثه آتش‌سوزی در جمعه بازار یاسوج در سال ۹۷ رخ داد و در آن زمان نیز کارشناسان نسبت به خطرات جدی این بازار هشدار داده بودند.

حادثه بامداد دوازدهم شهریور امسال منجر به سوختن ۶ غرفه شد و خسارات مالی سنگینی به مغازه‌داران وارد کرد.

ایمن سازی جمعه بازار یاسوج؛ آیا این بار رنگ واقعیت می گیرد؟

استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز بر ضرورت ساماندهی و عبور از این وضعیت بغرنج و خطرناک جمعه بار فعلی یاسوج تاکید کرد.

.یداله رحمانی اظهار داشت: نیاز بود از نزدیک بازدیدی از مرکز داشته باشیم که بیشتر با هدف احصا و بررسی مشکلات این کار انجام گرفت.

رحمانی خاطرنشان کرد تلاش بر این است تا با حضور نمایندگان غرفه داران ، مشکلات آنها احصا و تدابیر لازم اتخاذ و تصمیم گیری لازم انجام می شود

. استاندار همچنین از ساختمان بزرگ بازارچه امام علی(ع) که برای جابه جایی جمعه بازار در نظر گرفته شده است بازدید کرد

. رحمانی از نزدیک با کسبه جمعه بازار صحبت کرد و در جریان خواسته های آنها قرار گرفت.

نماینده مردم بویراحمد ، دنا و مارگون نیز گفت: ساماندهی وضعیت جمعه بازار به عنوان یک دغدغه دولت و مدیریت اجرایی استان و شورای تامین به طور حتم با رویکرد حمایت از غرفه داران خواهد بود.

محمد بهرامی افزود: از یک طرف باید ایمن سازی و عبور از وضعیت بغرنج جمعه بازار در دستور کار قرار گیرد و و از سوی دیگر نباید کارگران و غرفه داران و افرادی که از نظر بنیه مالی ضعیف هستند و به ناچار و با تحمل همه سختی ها و خطرات در این حلبی آباد ساکن هستند دچار زیان شوند.

وی بیان کرد: باید با تدبیر اقدام به حل این مساله کرد.

وی گفت: سرمایه گذاری هم که با هزینه و سرمایه گذاری کلان اقدام به ساخت بازار بزرگی پایین دست جمعه بازار کرده نیز باید مورد حمایت واقع شود .

"جمعه بازار" یا به عبارتی همان «آشفته بازار یاسوج»! خود حکایتی از وضعیتی بغرنج، نابسامان و نا ایمن از جمعه بازار یاسوج دارد و به دُمَل چرکین و نقطه تاریکی در حوزه مدیریت شهری تبدیل شده است که سامان دادن و خروج از این وضعیت عزمی راسخ از سوی مسئولان و همکاری جدی بین بخشی به ویژه دستگاه قضایی، مدیریت شهری و مجموعه استانداری را می طلبد.

۱۸ ماه اجاره رایگان در صورت استقرار کاسبان در بازار امام علی

شهردار یاسوج گفت: کاسبان جمعه بازار یاسوج در صورتی که به بازار امام علی نقل مکان کنند یک سال و ۶ ماه از پرداخت اجاره بها معاف هستند.

کیوان آشنا با تاکید بر اینکه جمعه بازار فعلی دارای مشکلات فراوانی از جمله مسائل ترافیکی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی، ایمنی و مسائل فنی است، افزود: راه اندازی و تکمیل بازار امام علی با هدف انتقال کاسبان از جمعه بازار انجام شد اما تاکنون این بازار مورد استقبال کاسبان قرار نگرفته است.

وی ابراز کرد: در چند ماه گذشته آتش‌سوزی شبانه باعث شد که چندین غرفه این بازارچه دچار آتش‌سوزی شود که شاید اگر این اتفاق در ساعات کاری بازاریان اتفاق می‌افتاد، باعث تلفات انسانی هم می‌شد.

آشنا با بیان اینکه سازه و بازار جدید (بازار امام علی) پس از مزایده کم‌تر از یک‌سال ونیم تکمیل و تحویل شده است، افزود: ما هم اولویت را با بازاریان سازه قدیم گذاشتیم که در مکان جدید مستقر شوند، اما تا این لحظه هیچ‌گونه همکاری جهت جابه‌جایی به بازار و سازه جدید انجام نشده است.

وی به ممانعت شورای بازاریان از انتقال بازاریان به مکان جدید اشاره و مطرح کرد: بازاریان شورایی تحت عنوان شورای بازار دارند که برخی از اعضای این شورا هرکدام ۶ یا هفت غرفه دارند و اجازه تخلیه را به بازاریان نمی‌دهند.