شناسهٔ خبر: 70847178 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

آثار مخرب جنگ اسرائیل برای مردم و محیط زیست غزه

روزنامه انگلیسی گاردین با شروع آتش بس در غزه، آماری کلی از تعداد شهدا، مجروحان و تخریب محیط زیست غزه ارائه کرد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - روزنامه انگلیسی گاردین تحقیقاتی را درباره آثار مخرب و خونین جنگ ۱۵ ماهه رژیم تروریستی اسرائیل بر غزه انجام داده است. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که این جنگ منجر به شهید و زخمی شدن ده‌ها هزار نفر، تخریب اکثر مدارس و بیمارستان‌ها و از بین رفتن زمین‌های زراعی شده است.

خلاصه‌ی گزارش گاردین از هزینه‌های جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و مردم آن به تفصیل و اعداد در متن زیر آمده است.

تعداد شهدا و مجروحان

در مورد تعداد شهدا، رژیم تروریستی اسرائیل بیش از ۴۶ هزار فلسطینی را در نوار غزه به شهادت رساند که اکثر آنان غیرنظامی بودند، این تعداد برابر با حدود ۲ درصد از جمعیت نوار قبل از جنگ یا یک شهید در هر ۵۰ نفر است.

بیش از ۴۰ هزار تن از شهدا شناسایی شده‌اند، از جمله ۱۳ هزار ۳۱۹ کودک که کوچکترین آنها تنها چند ساعت بعد از بدنیا آمدن شهید شد. به گزارش گاردین، در میان شهدای مسن یک پدربزرگ ۱۰۱ ساله نیز وجود داشته است.

۱۱۰ هزار نفر دیگر مجروح شدند که بیش از یک چهارم آنها اکنون با جراحات تغییر دهنده زندگی از جمله قطع عضو، سوختگی شدید و جراحات شدید سر زندگی می‌کنند. با این حال، این اعداد داستان کامل تلفات فلسطینی‌ها را بیان نمی‌کنند، به عنوان مثال شمارش رسمی شهدای جنگ فقط شامل کسانی می‌شود که با بمب‌ها و گلوله‌ها شهید و اجسادشان به خاک سپرده شده است.

گاردین در ادامه فاش کرد که حدود ۱۰ هزار نفر در حملات هوایی اسرائیل به دلیل کمبود تجهیزات سنگین یا سوخت برای حفاری در میان آوار ساختمان‌ها مدفون شده‌اند.

مطالعه‌ای که در این ماه منتشر شد، نشان داد که آمار رسمی شهدای ناشی از جراحات تروماتیک در ۹ ماه اول جنگ را کم گرفته و از هر پنج قربانی، دو نفر را حساب نکرده است. این نشان می‌دهد که در اکتبر ۲۰۲۴، تعداد واقعی مرگ و میر ممکن است از ۷۰۰۰۰ نفر فراتر رفته باشد.

از سویی دیگر گرسنگی، کمبود سرپناه و دارو، شیوع سریع بیماری‌های عفونی و فروپاشی سیستم بهداشت و درمان منجر به شهادت بسیاری از فلسطینی‌های دیگر در طول جنگ شد. دکتر مروان الهمص، مدیر بیمارستان‌های صحرایی وزارت بهداشت فلسطین در غزه گفت که مقامات برنامه ریزی کرده‌اند که با پایان جنگ، شهدا را بشمارند.

بیمارستان‌ها و مراقبت‌های بهداشتی

با توجه به تلفات در بخش بهداشت، نظامیان رژیم تروریستی اسرائیل در طول جنگ بار‌ها بیمارستان‌های غزه را بمباران، محاصره و به آنها حمله کردند. سازمان بهداشت جهانی در ماه ژانویه اعلام کرد که تعداد حملات به مراکز بهداشتی از آغاز جنگ به ۶۵۴ مورد رسیده است.

بیش از ۱۰۵۰ نفر از کارکنان بخش بهداشت و درمان از جمله پرستاران، پیراپزشکان، پزشکان و سایر کارکنان پزشکی به شهادت رسیدند که بسیاری از آنها در محل کار خود بودند، علاوه بر این ده‌ها نفر از آنها دستگیر شدند و حداقل ۳ نفر در اسارت و در زندان‌های رژیم تروریستی اسرائیل کشته شدند.

به گزارش گاردین، خدمات از طریق ۱۱ بیمارستان صحرایی تقویت شده است، اما محدودیت‌های اسرائیل برای ورود امدادگران و امدادگران به این معنی است که این بیمارستان‌ها اغلب فاقد پزشک و تجهیزات پزشکی هستند.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، در سال ۲۰۲۴، بیش از ۱.۲ میلیون عفونت تنفسی به همراه ۵۷۰ هزار مورد اسهال حاد به دلیل شرایط بد بهداشتی ثبت شده است.

گرسنگی و کمبود کمک

به موازات جنگ، جلوگیری رژیم تروریستی اسرائیل از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه و نابودی تولیدات کشاورزی در آن، منجر به گرسنگی و سوء تغذیه گسترده شده است. در نوامبر ۲۰۲۴، سازمان ملل متحد گفت که کمک‌ها و محموله‌های تجاری به غزه در پایین‌ترین سطح خود از اکتبر ۲۰۲۳ رسیده است، در همین راستا یک نهاد نظارتی بین‌المللی تاکید کرد که قحطی در شمال نوار غزه قریب الوقوع است.

سازمان ملل در ژانویه اعلام کرد که ۹۶ درصد کودکان زیر دو سال و زنان در غزه مواد مغذی مورد نیاز را دریافت نمی‌کنند، ۳۴۵ هزار نفر با کمبود فاجعه‌بار غذا و ۸۷۶ هزار نفر با سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه هستند.

گاردین گزارش داد که سوءتغذیه در دوران بارداری و کودکی رشد ذهنی و جسمی را متوقف می‌کند، بنابراین بسیاری از کودکانی که از جنگ جان سالم به در می‌برند، عوارض مادام العمر کمبود غذا را متحمل خواهند شد.

تخریب محیط زیست و فضای سبز

در راستای نسل کشی میان مردم غزه رژیم تروریستی اسرائیل به فضای سبز این منطقه هم رحم نکرده و حداقل نیمی از پوشش درختی غزه را از بین برده، خاک و آب آن را آلوده و خسارت شدیدی نیز به زمین‌های کشاورزی وارد کرده است.

دانشمندان محیط زیست و دانشگاهیان می‌گویند که این تخریب اثرات طولانی مدت بر اکوسیستم، تنوع زیستی، امنیت غذایی و سلامت جمعیت غزه خواهد گذاشت. بر اساس ارقام اعلام شده تقریبا ۴۰ درصد از زمین‌های غزه که قبلا برای تولید مواد غذایی استفاده می‌شد، تخریب شده است، در حالی که تحلیل‌های ماهواره‌ای فاش شده توسط گاردین نشان داد که مزارع به صورت کلی و تقریبا نیمی از درختان منطقه از بین رفته‌اند. 

دیده بان حقوق بشر نیز دریافت که ارتش اشغالگر اسرائیل حداقل ۳۱ مخزن از ۵۴ مخزن آب را تا اواخر ماه اوت مورد هدف قرار داد یا منهدم کرد، در همین حالی باقیمانده‌های سمی مهمات و آتش باعث آلودگی خاک و ذخایر آب شد.

گاردین در پایان به اشکال دیگر آسیب غیرمستقیم جنگ اسرائیل در غزه اشاره و اعلام کرد که این رژیم در هفته اول جنگ، عرضه سوخت، برق و مواد شیمیایی را قطع و تمام تصفیه خانه‌های فاضلاب و اکثر ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب را تعطیل کرد که منجر به سرریز آب بهداشتی به دریا و آب‌های زیرزمینی شد.

با کمبود گسترده کمک‌ها به دلیل محاصره غزه توسط ارتش رژیم اسرائیل، مردم غزه برای گرم کردن خود پلاستیک سمی سوزانده و یا درختان باقی مانده را برای استفاده از چوب برای سوخت قطع کرده‌اند. 
 
منبع: المیادین