به گزارش ایلنا، نشست خبری سازمان فضایی با حضور حسن سالاریه روز گذشته و در محل این سازمان برگزار شد. در این نشست به دستاوردهای اخیر سازمان فضایی و برنامههای آتی آن پرداخته شد که پایگاه چابهار و اولین پرتاب آن، منظومه ماهوارههای اینترنت اشیا، کپسول زیستی، بلوک انتقال مداری نیز از جمله آنها بود.
به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، حسن سالاریه رییس سازمان فضایی ایران در پاسخ به این پرسش که در پروژههای نام برده شده و در پروژههایی که برای آینده برنامهریزی شدهاند، هوش مصنوعی چه جایگاهی دارد گفت:« هوش مصنوعی ابزاری است که همهگیر و فراگیر شده است. ما اکنون در بحث آنالیز تصاویر، مسائل کاربردی که بر مبنای داده و تصویر فضایی است از هوش مصنوعی استفاده میکنیم. یک زمانی باید یک کارشناس خبره مینشست پای تصاویر فضایی و آنها را تحلیل و آنالیز میکرد. بهعنوان مثال تشخیص سطح زیرپوشش، برآورد خسارت سیل و زلزله، شناسایی کانون گرد و غبار، شناسایی هاتپوینتها برای پیشبینی آتشسوزی و شناسایی سطح منابع آبی و میزان ذخیره آبی کارشناس محور بودند؛ اکنون هم هستند اما بهتدریج به سمت استفاده از هوش مصنوعی میل میکنند.»
وی ادامه داد: «ما هم این کار را شروع کردیم و بسیاری از اخباری که اکنون در سایت قرار میدهیم، هم مربوط به همین است. اگر اتفاقی میافتد به عنوان مثال در بحث ارتقای رزولوشن که روی تصاویر انجام میشود، به نوعی از هوش مصنوعی استفاده میکنیم. تصاویر ماهوارهای با دقت حدود یک متر داریم اما کارایی و وضوح تصویر برای شناسایی اشیائی که وجود دارد را بهجای اینکه یک کارشناس خبره انجام دهد، یک ماشین مبتنی بر هوش مصنوعی انجام میدهد و دقت را راحت دو برابر بهتر میکند. این در واقع به نوعی استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی است.»