شناسهٔ خبر: 70845553 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

حمایت رئیس مجلس سنای کامبوج از تاسیس کمیسیون مشترک اقتصادی با ایران

رئیس مجلس سنای کامبوج ضمن تحسین دستاوردهای پیشرفته فناوری ایران و استقبال از همکاری در زمینه‌های مختلف، خواستار همکاری کشورمان با کامبوج برای تامین امنیت انرژی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «علی اکبر نظری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کامبوج روز پنجشنبه با «هون سِن» رئیس مجلس سنا و دبیر کل حزب مردم (حزب حاکم) کامبوج دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار نظری ضمن اشاره به سفر هون سن به جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۱ برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد و تبریک کسب دستاوردهای کامبوج به ویژه برقراری صلح و ثبات و تحقق رشد اقتصادی ۶ درصدی در سال ۲۰۲۴، آمادگی کامل ایران را برای توسعه همکاری ها در تمامی زمینه ها از جمله صدور تجهیزات و انتقال دانش و فناوری در حوزه پزشکی و سلامت، نانوفناوری، هوافضا، صنایع دفاعی و صدور خدمات فنی مهندسی اعلام کرد.

سفیر ایران همچنین برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی و کمیته مشورتی سیاسی و امضای اسناد در دستور کار دو کشور مانند موافقتنامه حمایت از سرمایه‌گذاری متقابل، به روزرسانی یادداشت تفاهم همکاری‌های نفتی و یادداشت تفاهم همکاری‌های گردشگری را فرصت مناسبی برای افزایش بیش از پیش رشد سطح همکاری‌ها ارزیابی و خواستار دستور آقای هون سن برای سرعت بخشیدن به همکاری‌ها شد.

هم‌چنین هون سن نیز ضمن تحسین عملکرد بسیار خوب ایران در بخش فناوری و انرژی اعلام کرد، ایران کشوری است که می‌تواند از کامبوج برای تقویت امنیت انرژی خود حمایت کند.

وی حمایت خود از تاسیس کمیسیون مشترک اقتصادی به منظور ارتقای همکاری‌های اقتصادی و تجاری اعلام و توصیه کرد، ایران از طریق سازوکارهای منطقه‌ای مانند آسه‌آن و موافقت‌نامه مشارکت اقتصادی جامع (RCEP) همکاری‌های خود را این منطقه گسترش دهد.

هون سن، با توجه به تحولات منطقه‌ای در خاورمیانه و جنوب شرق آسیا و دیگر مناطق بر ضرورت برگزاری نشست کمیته مشورتی سیاسی بین معاونان وزرای امور خارجه تاکید کرد.

رئیس مجلس سنای کامبوج در پایان بار دیگر، مراتب تسلیت و تأسف خود را به مناسبت شهادت «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور فقید را اعلام و برای رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری ایران آرزوی سلامتی کرد.

هون سن بیش از سه دهه نخست وزیر کامبوج بوده و پدر نخست وزیر کنونی این کشور است و از جایگاه ویژه و ممتازی در ساختار سیاسی کامبوج برخوردار است.

انتهای پیام/ 121