شناسهٔ خبر: 70845295 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

رسیدگی به بیماری‌های کودکان از اولویت‌های نظام سلامت / ضرورت توجه به رشته های کم متقاضی

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: رسیدگی به بیماری‌های کودکان یکی از واجب‌ترین مسائل نظام سلامت است و اقداماتی برای رفع مشکلات و ارتقای خدمات این حوزه در دستور کار قرار دارد.

صاحب‌خبر -

محمدرضا ظفرقندی امروز پنج شنبه ۲۷ دی‌ماه پس از بازدید از برگزاری آزمون فوق تخصصی پزشکی که در مرکز طبی کودکان در تهران در حال برگزاری بود به صورت سرزده از بخش های مختلف بیمارستان مرکز طبی کودکان نیز بازدید کرد.

وی در این بازدید، مرکز طبی کودکان را یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین مراکز درمانی کشور در حوزه بیماری‌های کودکان دانست و گفت: بار عمده بیماران این مرکز، کودکانی هستند که از سراسر کشور برای درمان به اینجا ارجاع داده می‌شوند.

وزیر بهداشت با اشاره به حضور بیماران مبتلا به بیماری‌های سخت و صعب‌العلاج در این مرکز افزود: در بازدید از اورژانس مرکز طبی که دارای حدود ۵۰ تخت فعال است، شاهد فعالیت شبانه‌روزی اساتید و کادر درمان بودم، حداقل چهار نفر از اساتید در هر بخش به ویزیت بیماران مشغول بودند و خدمات لازم را ارائه می‌دادند.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های کادر سلامت و اساتید این مرکز گفت: در این بازدید، ضمن قدردانی از زحمات آنان، مشکلات و چالش‌های موجود را از نزدیک بررسی کردیم.

ضرورت ایجاد تمهیدات و مشوق بیشتر برای برخی رشته‌های کم متقاضی پزشکی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین ضمن تأکید بر اهمیت آزمون فوق تخصصی پزشکی برای آینده علمی کشور، از لزوم برنامه‌ریزی برای جذب داوطلبان بیشتر در رشته‌های کم‌متقاضی خبر داد.

وی با اشاره به اینکه امروز در ۲ مرکز در تهران آزمون فوق تخصصی رشته‌های مختلف پزشکی برگزار شد گفت: یکی از این مراکز در مرکز طبی کودکان بود که برای بازدید به اینجا آمدم و دیگری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در آنجا نیز آزمون برگزار می‌شود.

ظفرقندی خاطرنشان کرد: در مجموع، امروز حدود ۶۰۰ نفر از متخصصین کشور در رشته‌های مختلف در این آزمون شرکت کردند، این آزمون بالاترین سطح ارزشیابی در حوزه پزشکی است و از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیشتر شرکت‌کنندگان در آزمون فوق تخصصی پزشکی، اساتید آینده دانشگاه‌ها و مدرسین رشته‌های فوق‌تخصصی خواهند بود و لازم است این آزمون‌ها با دقت و توجه ویژه‌ای برگزار شوند.

وزیر بهداشت معتقد است: ورود این افراد به رشته‌های فوق‌تخصصی، نقشی کلیدی در تأمین مرزهای علمی کشور در آینده خواهد داشت.

ظفرقندی با اشاره به بررسی کمبودهای موجود در بازدید امروز خود از آزمون فوق تخصصی پزشکی، گفت: یکی از مسائل مهم این است که برخی از رشته‌ها ورودی کافی ندارند و باید برنامه‌ریزی و تمهیداتی در نظر گرفته شود تا با تشویق بیشتر، داوطلبان به این رشته‌ها جذب شوند و از کمبود نیروی متخصص در آینده جلوگیری شود.

بر اساس این گزارش، آزمون فوق تخصص پزشکی در رشته‌های مختلف شامل گروه‌های داخلی، فوق‌تخصص‌های جراحی، کودکان و چند رشته دیگر مانند روانپزشکی اطفال، اورژانس کودکان و آسم و آلرژی برگزار شده است. رشته آسم و آلرژی کودکان و بزرگسالان به‌طور مشترک پذیرش دارد.

این آزمون در ۲ مرحله شامل آزمون کتبی و مصاحبه است که مصاحبه ساختارمند در بهمن‌ماه انجام خواهد شد، افرادی که در هر ۲ مرحله صلاحیت لازم را کسب کنند، از مهرماه وارد دوره‌های فوق تخصص خواهند شد.

همچنین «اورژانس» و «بخش های بستری» ۲ بخش بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران بود که وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از آن بازدید و از نزدیک در جریان ارایه خدمات به کودکان قرار گرفت.

ظفرقندی در گفت و گو با مادران و پدران حاضر در مرکز طبی کودکان تهران پای صحبت و درد و دل آنها نشست و کمبودها، نارسایی ها و مشکلات را استماع و دستورات لازم را صادر کرد.

برچسب‌ها: