علیرضا منیری ابیانه اظهار کرد: ۱۸ طرح سرمایهگذاری و زیرساختی در شهرک پتروشیمی مَکُران در حال اجراست که از این تعداد، هفت طرح در حوزه پتروشیمی با مشارکت شرکتها و هلدینگهای سرمایهگذاری به مساحت یکهزار و ۲۶۰ هکتار در دست اجرا است.
وی افزود: شهرک پتروشیمی مَکُران مشتمل بر شش ابرطرح و ۲۲ واحد پتروشیمی کاربردی در ادامه زنجیره پیشبینی شده که با برنامهریزی صورت گرفته تا تابستان ۱۴۰۴ واحدهای آب، برق، بخار و سایر سرویسهای جانبی به همراه دو واحد پتروشیمی به مدار تولید وارد میشوند.
مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مَکُران ادامه داد: عمده محصولات مجتمع پتروشیمی نگین مَکُران صادراتی و بقیه محصولاتی است که به عنوان خوراک برای مجتمعهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی وارد بازارهای کشور خواهد شد.
منیری ابیانه گفت: یکی از اقدامات توسعهدهنده اصلی شهرک پتروشیمی مَکُران، به کارگیری نیروهای بومی است؛ به طوریکه سقف نیروی کار شاغل در این شهرک پتروشیمی از پنج هزار نفر عبور کرده که بیش از ۵۰ درصد این افراد از جامعه بومی به کارگیری شدهاند.
وی اظهار کرد: برای نخستین بار در چابهار، مرکز فنی و حرفهای پتروشیمی و هنرستان پتروشیمی در چابهار افتتاح شده تا از این طریق جامعه محلی را توانمند و به کارگیری کنیم.
وی به تاریخچه آغاز ساخت شهرک پتروشیمی مَکُران در چابهار اشاره کرد و افزود: پس از ابلاغ دستور رهبر انقلاب مبنی بر توسعه سواحل مَکُران، هیات دولت در بهار سال ۱۳۹۰ و در سفر استانی کابینه وقت به استان سیستان و بلوچستان مصوب کرد تا سومین قطب پتروشیمی کشور در منطقه آزاد چابهار، در مکانی که سابق بر این توسط وزارت نفت جانمایی شده بود تاسیس شود.
مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مَکُران گفت: در همان سال و پس از مصوبه دولت، توافقی بین وزرای وقت نفت و دفاع صورت گرفت تا مسئولیت ساخت سومین قطب پتروشیمی کشور به وزارت دفاع محول شود.
وی ادامه داد: وزارت دفاع نیز از ظرفیت شرکت شستان که متعلق به صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح است، استفاده کرد و با تاسیس شرکت توسعه پتروشیمی نگین مَکُران نسبت به ساخت شهرک پتروشیمی مکران با بهرهگیری از ظرفیتهای بخش خصوصی اقدام کردند.
پتروشیمی چابهار