به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، شاهپور علاییمقدم اظهار کرد: هیچ کشوری در جهان ۱۰۰ درصد در تولید محصولات کشاورزی خودکفا نیست، اما باید تلاش کرد ضریب وابستگی به واردات را کاهش داد و این امر مستلزم حمایت دولت، مجلس، مشارکت مردمی، تشکلها و بخش خصوصی برای تأمین مالی و برنامهریزی برای ارتقای بهرهوری در تولید با توجه به محدودیت بارش و منابع آبی است.
وی افزود: اگر در تولید محصولاتی مانند ذرت برای تأمین خوراک دام و طیور ۷۰ تا ۸۰ درصد به واردات وابستگی داریم، باید این میزان واردات را در پایان برنامه هفتم توسعه به حداقل برسانیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با وجود آن که هیچ کشوری خودکفایی مطلق در محصولات کشاورزی نداشته، اما در ایران با همت کشاورزان و کمک محققان بخش کشاورزی و مروجان در گندم به خودکفایی رسیدهایم و در طرح جهش تولید در دیمزارها نیز با اقدامات چندجانبه همچون تغذیه گیاهی، ارتقای مکانیزاسیون و بذر اصلاح شده توفیقات مهمی به دست آمده که موجب افتخار است.
علاییمقدم در مورد تولید گوشت در کشور عنوان کرد: در حال حاضر در حوزه تولید گوشت مرغ و تخممرغ ثبات خوبی در کشور ایجاد شده و در مورد گوشت قرمز به علت خشکسالی و کاهش بارش در نتیجه کمبود علوفه مرتعی، به طور میانگین ۱۰۰ تا ۱۷۰ هزار تن از این محصول برای تنظیم بازار وارد میشود که با برنامهریزی، حمایت از کشاورزی قراردادی و کشاورزان این وابستگی را میتوان به حداقل رساند.
وی درباره آب مجازی در تولید محصولات نیز گفت: آب مجازی موضوع مهمی است و در اکثر کشورهای جهان هم معیار بهرهوری است به طوری که به جای بهای تمام شده در تولید محصولات، به آب مصرف شده در تولید یک کیلوگرم محصول توجه دارند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در مورد ظرفیتهای تولید در کشور نیز بیان کرد: ظرفیتهای بخش کشاورزی ایران به دلیل تنوع اقلیمی و گستردگی اراضی، قابل توجه است و با وجود محدودیتهای منابع آبی با تلاش محققان و کشاورزان و برنامهریزی، تولیدات کشاورزی از ۴۰ میلیون تن در ابتدای انقلاب به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است.
علاییمقدم در همین حال تاکید کرد: برای تحقق اهداف ترسیم شده در برنامه هفتم توسعه ظرف پنج سال، ضروری است تأمین اعتبارات به موازات آن توسط سازمان برنامه و بودجه کشور انجام شود.