به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در حساب کاربری شخصی خود در شبکه ایکس با بیان «سلامٌ عَلَیکم بما صَبَرتُم»، نوشت:
از توافق آتشبس در غزه استقبال میکنیم و به روح شهدا درود میفرستیم. این مقاومت دلیرانه ۱۵ ماهه فلسطین بود که رژیم صهیونیستی را در رسیدن به اهداف راهبردیاش ناکام گذاشت.
وی افزود: دنیا برای مجازات رژیم جنایتکار و التیام زخمهای ملت فلسطین وارد عمل شود.
روابط سیاسی ایران و اتیوپی بیش از ۷۰ سال قدمت دارد
همچنین بنا به روایت ایسنا، محمدباقر قالیباف صبح امروز (پنجشنبه ۲۷ دی ماه) پیش از ترک تهران به مقصد اتیوپی در فرودگاه مهرآباد تهران در جمع خبرنگاران، گفت: توفیق شد تا به دعوت رئیس مجلس اتیوپی سفر دو روزهای به این کشور برای توسعه روابط بین دو کشور داشته باشیم.
وی ادامه داد: روابط سیاسی و رسمی ما بیش از ۷۰ سال است که با این کشور آفریقایی برقرار است. اتیوپی در آفریقا از کشورهای پیشرو در حوزه توسعه به شمار میرود و توسعه این کشور با گامهای بلندی در حال پیشرفت است.
قالیباف با اشاره به اینکه اتیوپی دومین کشور پرجمعیت آفریقا به شمار میرود، گفت: این کشور بیش از ۱۲۰ میلیون جمعیت دارد و اقتصاد پنجم آفریقا است و از لحاظ ژئوپلیتیکی بسیار جای کلیدی و مهمی در آفریقا است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر، اتیوپی از دریای سرخ و باب المندب از طریق کشور جیبوتی بسیار به ساحل دریای سرخ نزدیک است. فاصله دریایی ما به آنها بسیار نزدیک است و در کمتر از دو تا سه روز میتوانیم ارتباط دریایی خود را داشته باشیم.
قالیباف افزود: این سفر برای توسعه روابط با آفریقا انجام میشود، چرا که امروز آفریقا بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد، اما متأسفانه ما یک هزارم آن یعنی دو دهم میلیارد دلار با این قاره رو به توسعه تجارت داریم.
وی متذکر شد: مقام معظم رهبری خطاب به مجلس دوازدهم فرمودند که مجلس باید در حوزه روابط بینالمللی و دیپلماسی فعالیت گستردهتری داشته باشد. ما معتقدیم یکی از فرصتهای مهم ما در آفریقا است و به همین دلیل این سفر را انجام میدهیم.
قالیباف در ادامه، گفت: اتیوپی از لحاظ بینالمللی همه جانبهگرا است و همراه با ایران، عربستان و مصر به بریکس پیوست. در شرایطی که ما تحت تحریمهای ظالمانه هستیم، اتیوپی از طریق بریکس فرصت بزرگی برای توسعه اقتصادی ما است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همه این شرایط اقتضا میکند که ما بتوانیم توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و تجاری خود را هم با اتیوپی و هم با دیگر کشورهای آفریقایی داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما فرصتهای بزرگی در کشور در بخش انرژی، خدمات فنی و مهندسی، حوزه دانشبنیان و مسائل کشاورزی داریم که میتواند عمق روابط تجاری و اقتصادی ما را برقرار کند.
قالیباف اظهار کرد: در شرایطی که ایران و اتیوپی عضو بریکس هستند، میتوان از این طریق، مشکلات و مسائل حوزه پولی، بانکی و تحریمی را حل و فصل کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدوارم این سفر بتواند آغاز یک تحول در ارتباط با کشور اتیوپی که یک کشور کهن است، باشد. اتیوپی دارای تمدنهای بزرگ و قدیمی مانند ایران است. این ارتباط هم از جهت اقتصادی و هم از جهت سیاسی و فرهنگی میتواند مؤثر باشد.
2727