شناسهٔ خبر: 70839749 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

واکنش‌ها به آتش‌بس در غزه و استقبال سران کشورها

آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس در غزه واکنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در پی داشته ودبیرکل سازمان ملل و سران کشورها از آن استقبال کردند.

صاحب‌خبر -

واکنش‌ها به اعلام آتش‌بس در غزه و استقبال سران کشورهابه گزارش ایکنا به نقل از العالم، چهارشنبه شب(26 دی) رژیم اسرائیل و حماس برای آتش‌بس و تبادل اسرا به توافق رسیدند، این توافق که با میانجی‌گری قطر، آمریکا و مصر انجام شد و از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه(۳۰ دی) اجرا خواهد شد، واکنش‌ها و استقبال مقامات کشورها و شخصیت‌های محور مقاومت را در پی داشته است.

مکرون: آتش‌بس به راه حل سیاسی ختم شود

«امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه بامداد پنجشنبه از حصول توافق آتش‌بس در نوار غزه استقبال کرد.
مکرون در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) نوشت: «پس از پانزده ماه مصیبت غیر قابل توجیه، اکنون تسکینی عظیم برای ساکنان غزه، امید برای گروگان‌ها و خانواده‌های آنها فرا رسیده است».
وی در ادامه توضیح داد؛ «توافق (آتش‌بس غزه) باید رعایت شود. گروگان‌ها آزاد شوند. مردم غزه نجات پیدا کنند و راه حل سیاسی متعاقب آن پیدا شود.

انصارالله یمن: حمایت از غزه مسئولیت دینی و انسانی است

محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن گفت: حملات اسرائیل به غزه، موجب شد تا  مردم عزیز یمن به مسئولیت خود در قبال ملت مظلومی که در برابر دیدگان مردم دنیا در معرض کشتار جمعی قرار گرفته بود، عمل کرده و از آنان حمایت کنند.

عبدالسلام اظهار کرد: مسئله فلسطین همچنان با اعلام آتش بس در غزه، اولین و مهم ترین موضوع بوده و خواهد ماند.

وی افزود: تداوم اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است.

سخنگوی انصارالله گفت: صلح واقعی درمنطقه فقط با نابودی این رژیم جعلی برقرار خواهد شد که به زور توسط آمریکا و غرب تشکیل شده است.

وی تأکید کرد: ما از مقاومت اسلامی عراق به دلیل نقش برجسته و موثرش برای پشتیبانی از فلسطین تشکر می‌کنیم و از خداوند متعال سپاسگزاریم که به مردم عزیز و نیروهای مسلح ما توفیق داد تا با تظاهرات میلیونی هفتگی از مردم غزه حمایت کند.

وی گفت: خدا را شاکریم که مردم و ارتش ما توفیق یافتند با عملیات نظامی مؤثر از آغاز طوفان الاقصی تا زمان اعلام آتش‌بس از غزه حمایت کنند.

عبدالسلام ضمن درود به جبهه های پشتیبانی و در رأس آن جبهه مقاومت اسلامی در لبنان، به مقاومت اسلامی در عراق بابت نقش برجسته و مؤثر در نبرد پشتیبانی غزه درود فرستاد.

مصر: کمک‌ها به غزه تسریع شود

«عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهور مصر ضمن استقبال از توافق آتش بس در نوار غزه پس از تلاش‌های مصر، قطر و آمریکا، خواستار تسریع در ورود کمک‌های بشردوستانه فوری برای مردم غزه شد.

السیسی گفت که تحقق صلح پایدار نیازمند راه حل دو دولتی برای فراگیر شدن ثبات، امنیت و توسعه در منطقه است.

رئیس جمهور مصر افزود که قاهره، وفادار به عهد خود و حامی صلح عادلانه و شریکی مخلص در تحقق آن خواهد ماند.

السیسی مجدداً بر حمایت از حقوق مشروع ملت فلسطین تا تحقق صلح و ثبات تأکید کرد.

گوترش: طرفین توافق را اجرا کنند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از توافق آتش بس میان «اسرائیل» و حماس استقبال کرد.

گوترش از طرفین خواست این توافق را اجرا کنند و گفت که همه موانع امنیتی و سیاسی در برابر رساندن کمک‌ها به غزه باید برداشته شود.

«نجیب میقاتی»، نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان نیز از اعلام توافق آتش بس در نوار غزه با میانجیگری مصر، آمریکا و قطر استقبال کرد.

پارلمان عربی نیز از اعلام رسمی دستیابی به توافق آتش بس در نوار غزه استقبال کرد.

وزارت خارجه امارات نیز از توافق آتش بس در عزه استقبال و تلاش های قطر، مصر و آمریکا را تحسین کرد.شورای همکاری خلیج فارس نیز از اعلام توقف آتش بس در نوار غزه استقبال کرد.

همچنین وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای، از اعلام توافق آتش‌بس در غزه استقبال و بر لزوم پایبندی کامل به آن تأکید کرد.

اردوغان: امیدواریم آتش‌بس زمینه‌ساز صلح دائم باشد

بنابر این گزارش، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفت: امیدوار است این توافق فتح بابی برای صلح و ثبات دائم برای منطقه و بشریت به ویژه برادران فلسطینی باشد.

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه نیز در گفت‌وگوی تلفنی با مسئولان حماس، ضمن تبریک این توافق، بر تداوم حمایت ترکیه از فلسطین تأکید کرد.

وزارت خارجه عربستان سعودی از حصول آتش‌بس استقبال کرد وخواستار خروج رژیم صهیونیستی از سرزمین‌های فلسطینی و همچنین عربی شد.

اردن نیز از حصول توافق آتش‌بس در غزه استقبال کرد.

بایدن: نکات دقیقی برای آتش‌بس ارائه شده است

جو بایدنّ، رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد، همراه با آنتونی بلینکن وزیر خارجه و کامالا هریس معاون خود در کاخ سفید حاضر شد و در سخنانی دستیابی به توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس را اعلام کرد.

وی بعد از ظهر چهارشنبه به وقت محلی آمریکا اعلام کرد: بعدازظهر بسیار خوبی است زیرا در نهایت می‌توانم آتش‌بس را اعلام کنم و توافق آزادی گروگان‌ها میان اسرائیل و حماس منعقد شده است.

بایدن با اشاره به این که در ماه می سال گذشته نکات دقیق این طرح را ارائه کرد، ادامه داد: این توافق نتیجه دیپلماسی سخت‌گیرانه و جدی آمریکاست و دیپلماسی من هرگز در تلاش برای دستیابی به توافق متوقف نشد.

قدردانی خلیل الحیه از ایران

رئیس جنبش حماس در نوار غزه، بعد از اعلام رسمی حصول توافق آتش بس، از محور مقاومت به ویژه ایران تقدیر و تشکر کرد.
خلیل الحیه، از رهبران حماس و رئیس این جنبش در نوار غزه نیز طی نشست تلویزیونی گفت: ما در این لحظه تاریخی جهاد ملت خود، در مقابل مردم خود در غزه ابراز غرور و عزت می‌کنیم. ما به خانواده و کاروان شهدایی که در نبرد دفاع از قدس و اقصی به شهادت رسیدند، درود می‌فرستیم.

الحیه با بیان اینکه که نبرد طوفان الاقصی نقطه عطف مهمی در تاریخ آرمان ملت فلسطین بود، گفت: کاری که گردان‌های القسام انجام داد، ضربه مهلکی به دشمن وارد کرد و در تاریخ ماندگار خواهد بود. دشمن از ما حتی برای یک لحظه ضعف و سستی نخواهد دید.

خلیل الحیه با ستایش از ایران نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران از مقاومت ما و مردم ما حمایت کرد، وارد جنگ شد و در دو عملیات «وعده صادق» عمق رژیم صهیونیستی را در هم کوبید.

الازهر: ایستادگی فلسطین در تاریخ ماندگار خواهد شد

الازهر در واکنش به توافق آتش بس در نوار غزه از ایستادگی ملت فلسطین و مقاومت شجاع در برابر اشغالگران تقدیر و تأکید کرد مقاومت و فداکاری شهدای غزه در تاریخ مبارزات علیه ظلم و بی عدالتی ماندگار خواهد شد.

الازهر افزود مواضع شجاعانه فلسطینیان برای نسل‌های آینده الهام بخش خواهد بود و تاریخ، با افتخار و شرافت تمام استقامت آنان در برابر اشغالگران با وجود تمام مشکلات و چالشی‌هایی که با آن مواجه بودند را ثبت خواهد کرد.

الازهر در ادامه بیانیه خود تمام شرافتمندان جهان را به اقدام و تلاش برای یاری‌رساندن به مردم فلسطین با ارسال کمک‌های پزشکی و انسانی دعوت کرده تا نیازهای ضروری مجروحان و آسیب‌دیدگان غزه مرتفع شود.

این نهاد مذهبی تأکید کرد اتخاذ اقدامات لازم برای امداد رسانی به مردم نجات‌یافته از این نسل‌کشی و جلوگیری از رنج غیرنظامیان در شرایط سخت انسانی که این منطقه دچار آن است، امری ضروری است.

اتحادیه جهانی علمای مسلمان: عاملان نسل‌کشی در غزه مجازات شوند

اتحادیه جهانی علمای مسلمان از آتش‌بس در نوار غزه استقبال کرده و آن را نتیجه ایستادگی و مقاومت غزه و فداکاری مردم این منطقه اعلام کرد.

این نهاد بین‌المللی در بیانیه‌ای همگان را به مشارکت در بازسازی غزه و فراهم‌کردن ملزومات زندگی شرافتمندانه برای ساکنین مقاوم این منطقه دعوت کرد. علاوه بر آنکه پیگرد و مجازات تمام مرتکبین نسل کشی در غزه و پرداخت غرامت به آنان از دیگر موارد مورد تاکید در این بیانیه است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: با غم و اندوه فراوان تحولات غزه و نسل کشی در این منطقه که از 16 ماه پیش آغاز گردید، دنبال شد که طی آن غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی غزه هدف قرار گرفت و منجر به شهادت و مجروحیت ده‌ها هزار غیرنظامی شد که بیشتر آنها زنان و کودکان و سالمندان بودند، این حملات تخریب بیمارستان‌ها، مدارس، مساجد و کلیساها را در پی داشت و موجب رنج شدید ساکنان این منطقه شد که در اردوگاه‌ها و چادرها زندگی سختی را گذراندند.

اتحادیه جهانی علمای مسلمان افزود: ساکنان غزه با وجود وخامت شرایط در برابر این تجاوز با شجاعت ایستادگی کردند و فداکاری زیادی در راه دفاع از سرزمین و حقوق خود انجام دادند. این پایداری در بیش از یک سال گذشته شاهدی بر قدرت و اراده آنان در برابر ظلم بود.

در ادامه این بیانیه نهادهای حقوقی جهان به تحقیق در جنایات ارتکابی در غزه از سوی رژیم صهیونیستی از جمله حملات بی هدف به غیرنظامیان، قتل اسرا، ویرانی زیرساخت‌های غیر نظامی و استفاده از سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی دعوت شدند.
اتحادیه جهانی علمای مسلمان همچنین تأکید کرد باید مسئولان رژیم اشغالگر که قوانین بین‌المللی حقوق بشر را نقض کردند، مورد پیگرد واقع شوند.

انتهای پیام