شناسهٔ خبر: 70835292 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۱۰۰ نقطه در همدان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی سه مگاواتی شناسایی شده است

همدان- ایرنا- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق همدان با اشاره به فعالیت هفت نیروگاه مقیاس بزرگ خورشیدی با قدرت ۴۹ مگاوات در استان،گفت: تاکنون ۱۰۰ نقطه نیز برای احداث نیروگاه‌های سه مگاواتی در استان شناسایی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی سهرابی بیدار روز چهارشنبه در نشست با حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استان همدان نزدیک به ۸۴۳ هزار مشترک برق دارد که از این تعداد ۶۷۰ هزار مشترک خانگی هستند.

وی با اشاره به میزان مصرف انرژی در ۹ ماهه امسال افزود: ۳۲ درصد مصرف در بخش خانگی، ۳۶ درصد در بخش کشاورزی،هشت درصد در بخش سایر مصارف و سایر در بخش صنعتی بوده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه پیک مصرف ما در تابستان امسال با احتساب مشترکان برق باختر یک هزار و ۲۰۷ مگاوات بوده است، گفت: این رقم در فصل زمستان به ۸۴۹ مگاوات رسیده است.

این مسوول گفت: از ابتدای سال جاری تا ابتدای دی‌ماه حدود سه هزار و ۱۶۳ میلیون کیلووات ساعت تحویل انرژی به مشترکان داشتیم که ۳۲ درصد آن توسط بخش خانگی مصرف شده است.

وی ادامه داد: در راستای پیشبرد اهداف و ماموریت اصلی شرکت در تامین برق پایدار و مطمئن، چهار محور راهبردی از جمله هوشمندسازی، افزایش و ارتقای بهره‌وری، رشد قابلیت اطمینان شبکه و مشتری‌مداری، ارتباط مستمر و دوسویه با مشتریان تدوین شده و در سالیان اخیر همه اقدامات با درنظر گرفتن این محورها انجام شده است.

سهرابی‌بیدار با بیان اینکه در محور هوشمندسازی شبکه از سال ۱۴۰۱ با ۲۵ نقطه قابل کنترل شروع کردیم، گفت: با تجهیز و کنترل‌پذیری و اتوماسیون شبکه‌های توزیع این رقم اکنون به ۴۵۹ نقطه رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۶ درصد مشترکان صنعتی، ۱۰۰ درصد مشترکان کشاورزی و ۸۵ درصد مشترکین اداری ما کنترل‌پذیر هستند و قابلیت قطع و وصل برق آنها از مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) وجود دارد،افزود: ۱۰۰ درصد مشترکان کشاورزی و صنعتی و ۹۰ درصد مشترکان اداری نیز رویت‌پذیر بوده و قابلیت قرائت از راه دور را دارند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: اطلاعات کل شبکه استان برداشت و در سامانه GIS وارد شده که این مهم پایه هوشمندسازی شبکه است؛ همچنین همه گروه‌های عملیاتی ما با اجرای طرح هما ۲ به سمت هوشمندسازی می‌روند.

وی با اشاره به اقدامات اجرایی در محور افزایش قابلیت اطمینان شبکه گفت: در این زمینه نیز اصلاح شبکه توزیع ۶۲۲ روستا شامل تعویض و جابجایی پنج هزار و ۳۰ اصله پایه و توسعه ۲۵۵ کیلومتر شبکه فشار ضعیف روستایی انجام شده است.

سهرابی بیدار با بیان اینکه در محور افزایش و ارتقای بهره‌وری نیز اقدامات خوبی انجام شده است که از آن جمله می‌توان به استقرار سیستم‌های بهره‌وری مالی، تست و بازرسی ۲۶۰ هزار انشعاب مشترکین اشاره کرد، گفت: مشتری‌مداری، ارتباط مستمر و دوسویه با مشتریان نیز محور چهارم است که در این زمینه نصب و تعویض ۲۲ هزار و ۱۰۶ دستگاه چراغ LED شهری و روستایی، ارائه خدمات غیرحضوری وغیره انجام شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به اهم اقدامات مدیریت انرژی و صرفه‌جویی برق گفت: در این راستا مدیریت بار فیدرهای تغذیه‌کننده، مشترکان کنترل‌پذیر، تعدیل روشنایی معابر، مکاتبه و جلسه با دستگاه‌ها و نهادها، فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی مشترکان از راه‌های مختلف، بازدید مستمر از ادارات و قطع برق مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری در صورت عدم توجه به اخطار کاهش مصرف انجام شده است.

فرهنگ درست و بهینه مصرف کردن انرژی باید در جامعه نهادینه شود

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه با قدردانی از خدمات و اقدامات شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اظهار کرد: فرهنگ درست و بهینه مصرف کردن انرژی از موضوعات مهمی است که باید در جامعه نهادینه شود تا با مشکلات دیگری روبرو نشویم.

حمیدرضا حاجی‌بابایی با تأکید بر ایجاد همبستگی و وحدت در زمینه مصرف بهینه انرژی، افزود: باید با تمام قدرت برای بهبود وضعیت استان کار و تلاش کنیم چراکه همدان پایتخت تاریخ و تمدن است و مردم آن لایق بهترین‌ها هستند.

وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت جوانان نخبه استان گفت: باید نخبگان استانی شناسایی و در پست‌های تخصصی بکارگیری شوند تا رشد و پیشرفت تخصصی و همه جانبه استان را شاهد باشیم.