به گزارش مشرق، بهگفته دهیار روستای دمیرچیلو، اهالی این روستا علاقه زیادی به فوتبال دارند و به همین دلیل از ۱۵ سال پیش این زمین فوتبال در دمیرچیلو ساخته شد.
بهمن اسماعیلی به همشهری میگوید: «زمانی که طرح انسداد نوار مرزی ایران و جمهوری آذربایجان را اجرا کردند، بخشی از زمین روستا آن سوی فنس ماند. جداکننده اصلی مرز در این منطقه رود بالهارود است و بین فنسی که در کنار زمین فوتبال میبینید تا رود بالهارود ۲۵۰ متر فاصله وجود دارد. یعنی آن سوی فنس هم زمینهای ایران است، اما به هر حال پشت فنس قرار گرفته.»
پشت فنس جاده مرزی ایران قرار گرفته که بخشی از این جاده در روستای دمیرچیلو قرار دارد. جمعیت روستا ۴۵۰ نفر است و فوتبال رنگ و بوی خاصی به آن داده.
توپ پشت فنس
هنگامی که مسابقه فوتبال در زمین روستا برگزار میشود، گاهی توپ به پشت فنس میافتد. دهیار روستا میگوید: «معمولا وقتی مسابقه فوتبال در این زمین برگزار میشود، توپ پشت فنس میافتد و باید بازیکنی از بالای فنس به آن طرف برود و توپ را به زمین فوتبال برگرداند، البته همانطور که گفتم پشت فنس هممرز ایران است یعنی اهالی روستا به خاک جمهوری آذربایجان پا نمیگذارند.»
بهمن اسماعیلی ادامه میدهد: «وقتی توپ به آن طرف فنس میافتد، برای برگرداندن توپ به زمین فوتبال باید هماهنگی صورت بگیرد، یعنی با فرمانده پاسگاه هماهنگی انجام میشود تا تیمها بتوانند بدون دغدغه فوتبال بازی کنند. آنها هم شرایط بازیکنان فوتبال را درک میکنند و میدانند که وقتی مسابقه برگزار میشود، چنین اتفاقی میافتد.»
نوار مرزی
بهگفته دهیار روستای دمیرچیلو، پیشتر در نوار مرزی زمین فوتبال داشتیم که پشت فنس قرار داشت. بهمن اسماعیلی ادامه میدهد: «در سالهای گذشته بهدلیل اجرای طرح انسداد نوار مرزی مجبور شدیم یک زمین فوتبال این طرف فنس درست کنیم. سند زمین فوتبال در اداره تربیت بدنی این منطقه هم قرار دارد که بهتازگی هم سند آن تک برگ شده است.»
او میگوید: «زمین فعلی قبلا کوچک بود و زمانی که دهیار شدم، خاکبرداری دوبارهای انجام دادیم تا ابعاد زمین بزرگتر شود و سکوی طبیعی هم بهوجود بیاید.»
مسابقات فوتبال
روستای دمیرچیلو چند تیم فوتبال دارد که در این زمین بازی میکنند. دهیار روستا با اشاره به این موضوع عنوان میکند: «۳-۲ سال پیش یک دوره مسابقات فوتبال بین تیم فوتبال روستا و تیمهای روستاهای همجوار برگزار شد که خیلی جالب بود. تماشاگران زیادی هم حضور داشتند و خیلی پرشور انجام شد. در سایر مواقع مسابقات بین تیمهای خود روستا برگزار میشود. در فصل بهار، تابستان و گاهی هم در فصل پاییز مسابقات فوتبال در این زمین برگزار میشود.» بهمن اسماعیلی میافزاید: «۲ سال پیش وقوع سیل سبب شد که زمین فوتبال از بین برود. یادم میآید که آب تا ۲ متر بالا آمد و زمین فوتبال را تخریب کرد. دوباره زمین را ساختیم. در حال حاضر علاوه بر جوانان روستای خودمان، جوانان روستاهای اطراف هم برای بازی فوتبال به اینجا میآیند.»
زمینهای مرزی
زمین فوتبال دمیرچیلو در مرز ایران و آذربایجان تنها زمین فوتبال ایران در منطقه مرزی نیست. زمین ورزشی شهدای روستای مرزی باغچهسرا از توابع شهرستان آستارا در شمال غربی گیلان هم در نقطه صفر مرزی با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است. تیمهای ورزشی بزرگسالان، جوانان، نوجوانان و حتی نونهالان با حضور در این زمین ورزشی که در حاشیه راهآهن و مرز ریلی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان قرار دارد به تمرین رشته ورزشی فوتبال میپردازند.
همچنین اردیبهشت امسال بود که ۲زمین چمن مصنوعی مینیفوتبال در شهرستان هیرمند و در نقطه صفر مرزی شمال استان سیستان و بلوچستان افتتاح شد. در این طرح زمین چمن مصنوعی مینیفوتبال شهر قرقری و زمین چمن مصنوعی مینیفوتبال روستای حیدرآباد چرک نیمروز به بهرهبرداری رسیدند.
منبع:همشهری