به گزارش ایرنا، نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و استاندار این استان و سایر اعضا در نشست شورای فرهنگ عمومی بر تقویت رویکردهای تشویقی و فرهنگسازی بیش از پیش پیرامون موضوع جوانی جمعیت در استان تاکید کردند.
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد عصر چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی این استان اظهار داشت: در خصوص جوانی جمعیت به فرهنگسازی بیشتری نیاز داریم چرا که در سالهای اخیر به فرهنگ عمومی ما آسیب وارد شده و در حالی که در گذشته تمام تلاش و همت خانوادهها بر فرزندآوری بود و هیچگاه از این موضوع استنکاف نمیکردند و نسبت به کثرت اولاد شاکر بودند اما در جامعه کنونی این مهم مورد غفلت واقع شده است.
حجتالاسلام و المسلمین سید ابوالحسن فاطمی افزد: در جامعه کنونی راحتطلبی بر زندگی خانوادهها حاکم شده است و نسبت به فرزندآوری کمتوجهی میشود که در همین خصوص میطلبد رسانهها و دستگاههای فرهنگی پیرامون مزایای فرزندآوری و آثار مثبت آن بر جامعه تولید محتوا کنند.
وی تصریح کرد: ترغیب و تشویق به فرزندآوری باید به اشکال و ابزارهای مختلف انجام گیرد و خطرات و تهدیدهای کاهش جمعیت برای مردم تبیین شود.
امام جمعه شهرکرد افزود: مشوقهایی نیز در خصوص جوانی جمعیت در نظر گرفته شده است که در پارهای از موارد به درستی اجرا نشد و همین موضوع بهانهای برای امتناع خانوادهها از فرزندآوری شده است از همین رو انتظار میرود اگر قانونی وضع میشود و مشوقی برای افراد پیشبینی میشود به خوبی اجرا شود.
جوانی جمعیت به فرهنگسازی بیشتری نیاز دارد
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با قدردانی از تمامی دستگاهها و متولیانی که در خصوص جوانی جمعیت گام برمیدارند اظهار داشت: تلاشهای انجام شده کافی نیست و باید فرهنگسازی در این خصوص با جدیت و تلاش بیشتری پیگیری شود.
جعفر مردانی افزود: توسعه فرهنگ ازدواج آسان و فرزندآوری و تسهیلگری در خصوص اعطای تسهیلات و زمین باید به جد از سوی دستگاههای متولی پیگیری شود و گزارش آن به طور مستمر ارائه شود.
وی در خصوص وضعیت اعطای زمین جوانی جمعیت در استان نیز توضیح داد: در تامین زمین به ویژه در شهرهایی که با متقاضیان زیادی در خصوص جوانی جمعیت روبرو هستیم با محدودیت زمین روبرو هستیم که تلاش میشود این مشکل در سریعترین زمان برطرف شود.
به گزارش ایرنا، اعضای حاضر در این نشست نیز به ارائه راهکارها و نظرات خود پیرامون تقویت فرهنگسازی حوزه جوانی جمعیت پرداختند.
به گزارش ایرنا، مطابق با استانداردهای موجود باید به ازای هر ازدواج ۲.۱ زادآوری انجام شود تا حد جانشینی رعایت شود و جمعیت در تعادل، پویا و پایا باشد اما در برخی از استانهای کشور از جمله چهارمحال و بختیاری نرخ باروری کمتر از این شاخص است و بهدنبال آن باید تلاشها برای افزایش باروری در این استان دوچندان شود.
بنابر آخرین گزارشهای دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، متوسط نرخ باوری در این استان ۱.۷۴ فرزند به ازای هر زن است و این شاخص در همه شهرستانها در مقایسه با نرخ استاندارد آن(۲.۱) کمتر است.