به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، تولیت مسجد کوفه و مزارهای وابسته به آن، به مناسبت سالروز ورود امام علی(ع) به شهر کوفه مصادف با روز ۱۲ رجب ۳۶ هجری قمری، این روز را به عنوان روز خوشنویسی عربی نامگذاری کرد.
بنابر روایت شبستان، هدف از نامگذاری این روز، ترویج و حمایت از هنر خوشنویسی اسلامی است. تولیت مسجد کوفه در سالهای گذشته نیز شاهد تجلیل از چهره های هنری و برگزاری سمینارها و مسابقاتی با هدف برجسته ساختن زیبایی شناسی هنر خوشنویسی عربی بوده است.
به همین مناسبت، اداره خوشنویسی عربی از راه اندازی طرح «خط عهد نامه امام علی (ع) به مالک بن الحارث الاشتر» خبر داد و گفت: این طرح، شامل نگارش عهدنامه امام علی(ع) به مالک اشتر است که حامل ارزشهای انسانی است که بر جسته ترین آن این است «الناس صنفان: إمّا أخٌ لک فی الدین أو نظیرٌ لک فی الخَلق». (مردم دو گروهند یا همکیشان تو هستند یا همانندان تو در آفرینش) که توسط خوشنویسان نوشته میشود.
گفتنی است، خط کوفی نام خطی از خطوط اسلامی است که منسوب به شهر کوفه است و گفته میشود که در آن جا شکل گرفته و توسعه یافتهاست. خط کوفی بیشتر متشکل از خطوط مستقیم و زاویهدار است و کمتر خمیدگی یا دور در آن مشاهده میشود، اغلب شیوههای نگارش این خط با حرکتهای عمودی و افقی ممتد و بلندی همراه است. هرچند در نسخههای متأخر این خط نقطهگذاری و حرکتگذاری دیده میشود اما در بیشتر متونی که به این خط در سدههای نخست اسلامی نوشته شده نقطههایی برای نشان دادن واکههای کوتاه و نقطههایی برای تفکیک حروف مشابه نیست.