شناسهٔ خبر: 70833978 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

بلینکن: اسرائیل در حین توافق نیروهای خود را از غزه خارج می‌کند

وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت بعد از اعلام توافق آتش‌بس/ مبادله اسرا روند خروج نیروهای اسرائیلی از غزه آغاز می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با سی‌ان‌ان اظهار کرد که تواقق آتش‌بس / تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس ممکن است طی ساعات آینده اعلام شود.

وی مدعی شد مبنای این توافق طرحی است که جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا در ماه می ارائه کرد.

وزیر خارجه آمریکا درباره اینکه بعد از حصول توافق چه اتفاقی رخ می‌دهد گفت: «وقتی که این اتفاق بیفتد (توافق حاصل شود) اولاً درگیری به اتمام می‌رسد. حماس و اسرائیل تبادل آتش را متوقف می‌کنند.»

وی اضافه کرد: «اسرائیل نیروهایش را خارج می‌کند؛ آزادی گروگان‌ها شروع می‌شود. زندانی‌ها از زندان‌های اسرائیل خارج می‌شوند و کمک‌های انسان‌دوستانه به کسانی که به شدت به آن نیازمندند افزایش خواهد یافت.»

بلینکن گفت: «همه این اتفاقات در دوران آتش‌بس رخ می‌دهند اما طی این دوران باید بر سر تفاهمات لازم برای رسیدن به یک آتش‌بس دائمی مذاکره کنیم تا اسرائیل همه نیروهایش را از غزه خارج کند، حماس به آنجا برنگردد و لازم است ساز و کارهایی برای حکمرانی، امنیت و بازسازی غزه مشخص شوند.»

اظهارات بلینکن در حالی مطرح شده که گزارش‌ها از احتمال اعلام توافق آتش‌بس طی ساعات یا روزهای آینده خبر می‌دهند.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی لحظاتی پیش «از چراغ سبز حماس به توافق تبادل اسرا و حصول پیشرفت بزرگ در مسیر این توافق» خبر داده بود.

بر اساس این گزارش، کابینه رژیم صهیونیستی پس از پاسخ مثبت حماس به توافق، فردا تشکیل جلسه خواهد داد تا این توافق را به صورت نهایی تصویب کند.

شبکه المنار نیز لحظاتی پیش به نقل از یک منبع آگاه فلسطینی گزارش داد که پیشرفت بزرگی در روند مذاکرات تبادل اسرا حاصل شده و انتظار می‌رود که فردا، تحقق این توافق اعلام شود.

برخی منابع رسانه‌ای اسرائیلی نیز از دستیابی به توافق نهایی تبادل اسرا و اعلام آن ظرف امشب تا فردا خبر دادند.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آن‌طورکه تحلیلگران می‌گویند، عملیات طوفان‌الاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.

مقام‌های رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کرده‌اند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال برده‌اند.

ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه به ارتکاب جرایم جنگی نظیر حملات کور به شهروندان در مناطق مسکونی (از جمله بمباران ساختمان‌ها و بیمارستان‌ها، پناهگاه‌ها، مدارس و مؤسسات آموزشی و مراکز خدمات شهری) نسل‌کشی، کوچ اجباری، شکنجه و اعدام زندانیان، خشونت جنسی، تخریب آثار فرهنگی، تنبیه جمعی و رفتار نادرست با زندانیان فلسطینی متهم شده است.

چند ماه قبل‌تر دیوان بین‌المللی دادگستری مستقر در لاهه اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی در غزه متهم کرد.

رژیم صهیونیستی علی‌رغم مواجهه با محکومیت‌های بین‌المللی به دلیل ارتکاب جرایم جنگی در غزه همچنان از حمایت متحدانش به ویژه آمریکا برخوردار است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اکتبر ۲۰۲۳ گفته بود که دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا هیچ خط قرمزی برای اقدامات اسرائیل در نظر نگرفته است.

منبع: فارس