همشهری آنلاین، فرخنده رفائی: بهگفته مسئولان، تهران بیشتر از ۱۰ کلانشهر و پایتخت بزرگ دنیا ایستگاه آتشنشانی دارد و میانگین زمان رسیدن خودروهای سازمان آتشنشانی تهران به محل حادثه از استاندارد ۴دقیقهای جهانی یک دقیقه کمتر است؛ اما از آنجا که در حوادث آتشسوزی «ثانیه»ها برای نجات جان افراد باارزش و حیاتی است، سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران قرار است علاوه بر ایستگاههای ثابت، ۵ ایستگاه سیار هم در شهر ایجاد کند تا زمان اعزام نیرو به محل حادثه باز هم کمتر شود.
بهگفته قدرتالله محمدی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی، این ایستگاهها که در نقاط کلیدی و غیرقابل دسترس ایجاد میشوند، تا دهه فجر به بهرهبرداری میرسند.
نحوه فعالیت ایستگاههای سیار چگونه است؟
*این خودروها تا ساعت۲۲ که ترافیک در این نقاط کاهش می یابد، در محل حضور دارند.
* یک خودروی آتشنشانی با تجهیزات کامل از ساعت ۸صبح در هریک از نقاط پیشبینیشده مستقر میشود.
* در زمانهای خارج از پیک ترافیک (از ۲۲ تا ۸صبح) که ایستگاههای اصلی در زمان مناسب به محل حادثه میرسند، نیازی به فعالیت ایستگاه سیار نیست و این واحدها به ایستگاه اصلی برمیگردند.
* اگر حادثهای در این بازه زمانی در محدوده این نقاط رخ دهد، تا رسیدن گروههای پشتیبان، خودروهای ایستگاههای سیار به محل اعزام میشوند.
ایستگاههای سیار تا دهه فجر راهاندازی میشوند
قدرتاله محمدی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران: در بعضی از نقاط کور تهران ناچار به استفاده از ظرفیت ایستگاههای سیار هستیم. نقاط کور، نقاطی هستند که زمان رسیدن ما به حادثه زیاد است زیرا پیک ترافیک در این مناطق وجود دارد.
ما این نقاط را در شهر تهران پایش کردهایم و برای آنکه میانگین زمان رسیدن آتشنشانان به محل حادثه کاهش یابد، قرار است یک خودروی آتشنشانی با تجهیزات کامل به همراه ۳نیروی آتشنشان در این محلها مستقر شود و زمان پیک ترافیک حوادث این محدوده را پوشش دهد.
کارهای نهایی و نصب انشعابات در حال انجام است و انشاءالله تا دهه فجر این ایستگاهها راهاندازی میشوند.
تجهیزات جدید در راه است
تجهیزات مختلف مورد نیاز برای ایستگاههای ثابت و سیار خریداری شده و تا پایان سال ۲۰خودروی عملیاتی سنگین شامل خودروهای دوکابین حریق به جمع تجهیزات سازمان آتشنشانی تهران افزوده میشود. سازمان آتشنشانی تهران در حال حاضر ۲هزار خودروی عملیاتی سبک و سنگین فعال دارد.