شناسهٔ خبر: 70831694 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

توسعه و ارتقا زیرساخت های مخابراتی با سرمایه گذاری ۴۲۳۴میلیارد ریال در کردستان

مدیر مخابرات منطقه کردستان گفت: به منظور توسعه و ارتقا زیرساخت های مخابراتی در بخش های توسعه سیستم های مخابراتی، توسعه حوزه سیار، حوزه انتقال و دیتا، شبکه کابل و فیبر نوری و تغذیه و نیرو در سال جاری مبلغ ۴۲۳۴ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآ«لاین از سنندج، آزاد حکمت با بیان اینکه اینترنت پرسرعت یکی از نیازمندیهای جامعه در عصرحاضر است افزود:در این راستا پروژه های مختلفی از جمله طرح تعویض سوئیچ دیجیترون مرکز مستقل نایسر از توابع شهرستان سنندج با مجموع ۲۸۱۶ پورت ، طرح تعویض سوئیچ قدیمی دیجیترون مرکز کانی دینار با مجموع۳۳۹۲ پورت،ایجاد اینترنت ADSL و VDSL به میزان ۴۱۶ پورت در۱۰ روستای جدید (یوژنان، خانقاه رزاب ومرکز هالوژان از توابع سروآباد، وله ژیر از توابع مریوان، بید دره از توابع مریوان، گویزه و نورآباد و گاوکج علیا و حاجی ممدان از توابع شهرستان سقز و سیاسران علیا از توابع شهرستان سنندج) اجرا شده است.

وی اعلام کرد:در سال جاری۱۲هزار و۴۳ مشترک جدید اینترنت پرسرعت مخابرات ADSL و ۵۷۱ مشترک جدید VDSL دراستان از خدمات این دو سرویس بهره مند شده اند.

حکمت یادآور شد: هم اکنون ۶۰۹ روستا در استان دارای اینترنت پرسرعت ADSL و VDSL مخابرات هستند.

مدیر مخابرات منطقه کردستان با اشاره به اینکه در بخش ارتباطات سیار ۳۴۳ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است اظهارداشت: ایجاد سایت های جدید ۲۲ سایت فول تکنولوژی موبایل در شهرستان مریوان ( سایت شهسوار، سایت تراق تپه، سایت سعد و سلیمان، سایت گلچیدر، سایت سور کول و سایت بید دره)، سقز (سایت دره وزان علیا، سایت گاوکج و سایت مسکن ملی، ماهیدر علیا، ماهیدر سفلی، خوشه دره)، سنندج (سایت عباس آباد و سایت بزلانه (عسکران))، کامیاران (دول کرو، طاینه و سایت قوری)، بانه (سایت سرافرازی)، دیواندره (سایت آب باره، سایت آلیجان، سایت بناوچان)، قروه (سایت شانوره) از جمله اقدامات این بخش است.

حکمت افزود: در بخش ارتقای تکنولوژی نیز می توان به انجام ۴۰ مورد اد تکنولوژی (ارتقای تکنولوژی اینترنت موبایل از نسل دوم و سوم به نسل چهارم) در شهرستانهای ، بیجار به تعداد ۹ سایت ،دیواندره ۴ سایت ، سقز ۶ سایت، سنندج ۶ سایت ،کامیاران ۲ سایت ، مریوان ۹ سایت، دهگلان ۱ سایت، بانه ۱ سایت ،قروه ۱ سایت و سروآباد ۱ سایت اشاره کرد.

وی به اقدامات انجام شده در حوزه انتقال و دیتا اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تا کنون ۲۹ میلیارد تومان برای توسعه و ارتقا بخش های شهری و روستایی استان سرمایه گذاری صورت گرفته است.

حکمت خاطرنشان ساخت: در حوزه انتقال به منظور افزایش پهنای باند و فراهم کردن زمینه ارائه پهنای باند به اپراتورهای همراه اول و دیگر اپراتورها، ۴۱ نود CWDM در برخی مراکز شهری و روستایی شهرستان های دیواندره، سقز، سنندج، کامیاران، بیجار، مریوان و دهگلان نصب و راه اندازی ۵۷و دستگاه لاین ماکس در مراکز روستایی شهرستان های بیجار، دهگلان، کامیاران، مریوان، سروآباد، قروه، سنندج و دیواندره نیز نصب و راه انداری شده است

وی به نصب و راه اندازی۱۴ دستگاهRTN 950 ، PTN، OSN و مترو ۱۰۰۰ جهت افزایش ظرفیت و برگردان ترافیک در روستاهای توابع شهرستان های سروآباد، مریوان، دهگلان و دیواندره اشاره کرد و از واگذاری پهنای باند به همراه اول معادل ۴۵ لینک ۱Gو پهنای باند واگذار شده به اپراتور دیگر معادل ۸ لینک ۱G خبرداد.

وی عنوان داشت: در حوزه دیتا نیز با تامین تجهیزات پروژه IPNI با اعتباری بالغ بر۱۵۰ میلیار ریال سوئیچ S12700 در مراکز چمران و وحدت سنندج، بعثت سقز و مرکز شهید نصرالهی بانه ، روتر NE40 در مرکز وحدت سنندج، نصب BRAS در مرکز وحدت نصب و راه اندازی شده است.

حکمت اضافه کرد: دایری۶ لینک VPLS بین SC2 تبریز و PC سنندج و برقراری ارتباط تا روتر وحدت از دیگر پروژه های اجرا شده در این حوزه است.

مدیر مخابرات منطقه کردستان با تاکید بر اهمیت پروزه های فیبرنوری در استان تصریح کرد: در سال جاری در مجموع ۱۰۷.۵۸۵کیلومتر فیبر نوری در نقاط شهری و روستایی استان با اعتبار ۲۹۵ میلیارد ریال اجرا شده است.

وی از اقدامات انجام شده در نقاط شهری به اجرای ۲۲۸۰متر در بانه،۵۳۰۰ متر در دهگلان ، ۴۶۱۳ متر در دیواندره ، ۲۵۰۰متر در سروآباد ،۳۸۰ متر در سقز، ۶۱۰۸ متر در سنندج ، ۱۱۵۹۹ متر در قروه و ۲۳۸۶ متر در مریوان به مجموع ۳۵۱۶۶ متر اشاره کرد.

حکمت بیان کرد: در بخش روستایی نیز ۳۰۰متر در دهگلان، ۲۸۶۴۷ متر در سنندج ، ۱۳۳۳متر در کامیاران و ۴۲۱۳۹ متر در مریوان با مجموع ۷۲۴۱۹ متر در نقاط روستایی اجرا شده است.

وی با اشاره به ناترازیهای انرژی و قطعی برق و محدودیت های موجود در این حوزه به تعهدات مخابرات در خصوص تامین تجهیزات تغذیه و نیرو گفت:در این حوزه به منظور پایداری، تاب آوری و برقراری ارتباط بدون مشکل مبلغ ۸۸ میلیارد ریال تجهیزات مخابراتی از جمله باتری پرظرفیت در مرکز اصلی شهرستان مریوان، باتری پرظرفیت در مرکز اصلی شهرستان سقز، باتری پرظرفیت در مرکز اصلی شهرستان قروه ، باتری کم ظرفیت در مرکز مخابراتی شهرحسین آباد ، دو سری باتری پرظرفیت در مرکز چمران سنندج نصب شده است.

وی بیان کرد:۱۵۰سری باتری نیز(هر سری ۲۰۰ میلیون ریال) در سایت های تلفن همراه در استان نصب و راه اندازی شده است.

46