عصر ایران: رئیس جمهور ، مسعود پزشکیان ، که اخیراً به سیستان و بلوچستان رفته بود، در بازدید از زابل -که روزگاری را در آن سپری کرده - گفته است: وضعیت امروز زابل نسبت به ۵۰ سال قبل که من اینجا حضور داشتم بهتر نشده و بدتر شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سید عباس صالحی هم در سخنان دیگری گفته است: "اگر بخواهیم چالش عمده در کل حاکمیت را بگوییم، چالش سرمایه اجتماعی داریم و کاهش اعتماد مردم به حکمرانان... این واقعیت اجتماعی خود ماست که باید آن را بفهمیم و با برداشت درست با آن مواجه شویم. کل جامعه دچار اغتشاشات ذهنی و معرفتی است."
حالا روزنامه کیهان با انتقاد از این دو سخن، نوشته که نفوذی ها این حرف ها را به ذهن مسوولان انداخته اند و درباره رئیس جمهور نوشته است: اگر سرویسهای اطلاعاتی کشور پیگیری کنند حتماً در خواهند یافت آن یک جمله را چه کسی موذیانه به ذهن یک مقام کشور انداخته و او به زبان آورده است.
کیهان همچنین درباره سخنان وزیر ارشاد هم جنین نوشته است: مسئولان وزارتخانههای فرهنگی کشور، پا در میدان بیان حقایق موجود ایران هستند یا پا در رکاب دشمن در ناتوان معرفی کردن ایرانِ «جمهوری اسلامی»اند؟ دردمندانه باید گفت بخش قابل توجهی از دستاندرکاران فرهنگی فعلی پا در رکاب ناتوان معرفی کردن کشور و تاریک نشان دادن افق ایران هستند! در حسن باطن بعضی مقامات فرهنگی کشور که متأسفانه پا در رکاب دشمن در سیاهنمایی از ایران و رو به تهدید نشان دادن آن هستند، لزوماً تردید وجود ندارد، اما چرا آنان در کار تکمیل پازل دشمن هستند؟ در اینجا طبعاً یک پاسخ باقی میماند و آن «نفوذ» است.
جواب اصلی کیهان را "نظامی گنجوی" شاعر نامدار ایرانی در "مخزن الاسرار" داده است:
آینه چون نقش تو بنمود راست
خود شکن آیینه شکستن خطاست
اما حالا که کیهان نگران نفوذی ها شده و عالی ترین مقامات رسمی کشور را به واسطه گفتن واقعیت ها، بدان می نوازد و معتقد است کسانی که این واقعیت ها را بر ذهن و زبان آنها جاری کرده اند نفوذی اند، باید بیش از پیش نگران مفهوم نفوذ و نفوذی شد.
کسانی که واقعیت های ولو تلخ را به مقامات گوشزد می کنند، حتماً میهن دوست و دلسوز مردم و نظام هستند. حال اگر این افراد را همانند کیهان نفوذی بدانیم، معنایش این است که کشور به طور گسترده و عمیقی در اختیار بدخواهان است و تعدادی ایران دوست، در لایه های قدرت نفوذ کرده اند و می خواهند با واقعیت درمانی، کشور را نجات دهند. یعنی آن بدخواهان نفوذی نیستند، بلکه این اندک خیرخواهان نفوذی اند و نفوذی را هم که باید برچید و دور انداخت!
در واقع با معنای جدید و مقلوبی از نفوذی در سپهر سیاسی ایران مواجه هستیم که انشاءالله چنین نیست و کیهان هم منظور بدی نداشته است!