شناسهٔ خبر: 70827575 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کشاورزی زمستانه قیروکارزین فارس؛ از تولید تا صادرات

شیراز - ایرنا - شهرستان قیروکارزین از ظرفیت بالایی در بخش کشاورزی بهره می‌برد به گونه‌ای که با شروع فصل زمستان هم زنجیره کاملی از کاشت، داشت و برداشت محصولات مختلف در این شهرستان شگل گرفته و طبق گفته مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان نیز برخی از این محصولات به سایر کشورها صادر می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان قیر و کارزین که در جنوب غربی فارس و در فاصله ۱۸۴ کیلومتری شیراز واقع شده امسال هم مانند سال‌های گذشته زمستان پر رونقی را در عرصه کشاورزی دارد؛ این روزها محصولات مختلفی در این شهرستان تولید و به سایر استان‌ها و حتی کشورهای جهان صادر می‌شود.

برداشت ۳۰هزارتن گل کلم از اراضی قیروکارزین

یکی از محصولاتی که برداشت آن با آغاز فصل سرد آغاز شده گل‌کلم است؛ مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین در حال حاضر از برداشت ۳۰ هزار تن گل کلم از۵۰۰ هکتار اراضی این شهرستان خبر داده و اعلام کرده که برداشت این محصول از اواسط آذر ماه آغاز و تا پایان دیماه ادامه دارد.

محمد حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مزارع گل کلم در این شهرستان به روش نوار تیپ آبیاری شده و میزان برداشت در هر هکتار بطور میانگین ۶۰تن است.

او اضافه کرد: با توجه به سطح زیر کشت پیش‌بینی می‌شود ۳۰ هزار تن گل کلم با کیفیت برداشت شود.

حیدری که معتقد است با توجه به محدودیت منابع آب، کشت محصولات کم‌آب نظیر گل کلم در دستورکار قرار گرفته، گفت: محصول برداشت شده جهت مصرف به میادین میوه و تربار استان و همچنین استان‌های همجوار و تهران ارسال می‌شود.

تولید یک هزار و ۲۰۰تن عسل

از دیگر محصولاتی که اخیراً در شهرستان قیروکارزین تولید و روانه بازار شده عسل و محصولات ثانویه زنبورستان‌های این شهرستان است.

طبق اعلام مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین بر اساس آمار سرشماری زنبورستان‌ها در سال جاری سالانه از ۶۰هزار کلنی زنبور عسل مستقر در این شهرستان یک هزار و ۲۰۰تن عسل تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

آن طور که حیدری می‌گوید ۱۵۰ نفر زنبوردار شناسنامه‌دار در قیروکارزین شناسایی شده‌اند و بر اساس آمارهای به دست آمده تولید سه هزار کیلوگرم گرده گل، هزار کیلوگرم بره‌موم، پنج هزار کیلوگرم موم و ۲کیلوگرم گرم ژل رویال از دیگر محصولات ثانویه زنبورستان‌های این شهرستان است.

کشاورزی زمستانه قیروکارزین فارس؛ از تولید تا صادرات

تولید هشت میلیون نشا گوجه‌فرنگی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همچنین از تولید هشت میلیون نشا گوجه‌فرنگی در شهرستان قیروکارزین خبر داد و گفت: عمده نشاهای تولیدی شامل ارقام مختلف سما، متین، برنتا، باسیما، ایلسا و بریویو است.

او یادآور شد: عملیات کشت بذر در سینی نشاء در این واحد گلخانه‌ای از نیمه دوم آذرماه آغاز شده و تا پایان دی ماه ادامه دارد.

وی گفت: با توجه به بارش‌های اندک اخیر و احتمال سرمازدگی مزارع، تولید نشاء مکانیزه در محیط گلخانه به دلیل کاهش مصرف آب، زودرس شدن محصول برای کاشت روش نشایی رو به افزایش است.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین اضافه کرد: تولید نشاء گوجه فرنگی در محیط گلخانه و نشاءکاری افزون بر افزایش بهره‌وری بهینه از منابع تولید به ‌ویژه آب، خاک و نهاده‌های کشاورزی موجب کاهش هزینه‌های تولید، ایجاد اشتغال پایدار، افزایش بازارپسندی محصول و امکان صادرات نیز می‌شود.

برداشت سه هزار تن نعنا از ۲۰۰ هکتار از اراضی

برداشت سه هزار تن نعنا از ۲۰۰ هکتار اراضی قیروکارزین از دیگر اقداماتی است که در روزهای اخیر در این شهرستان صورت گرفته است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان قیروکارزین در این باره گفت: برداشت این محصول از اوایل دی ماه شروع و تا اواخر بهمن ادامه دارد و پیش‌ینی می‌شود سه هزار تن نعنا برداشت شود.

به گفته او آبیاری به ۲ روش سنتی (غرق آبی) و استفاده از روش نوین (نوار تیپ) انجام می‌شود و عمده محصول برداشت شده جهت تولید عرق نعنا به کارگاه‌های عرق گیری ارسال و پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار ۳۰ هزار لیتر و با توجه به اراضی زیر کشت در مجموع ۶۰۰ هزار لیتر عرق با کیفیت استحصال و جهت مصرف به بازار داخلی و خارجی فرستاده شود.

کشاورزی زمستانه قیروکارزین فارس؛ از تولید تا صادرات

برداشت ۳۵ هزارتن کاهو

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین همچنین از برداشت کاهو از ۵۰۰ هکتار مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود از این سطح بیش از ۳۵ هزار تن محصول برداشت شود.

محمد حیدری ادامه داد: برداشت این محصول از اول دی ماه آغاز شده است و تا اواخر فروردین ماه ادامه دارد و با توجه به بحران آب مزارع کاهو به روش نوار تیپ آبیاری شدند.

به گفته او محصول تولید شده عمدتا از ارقام زرقانی است و این محصول افزون بر تأمین نیاز استان به استان‌های هم‌جوار و تهران نیز ارسال می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیر و کارزین ابراز امیدواری کرد که با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه کشت محصولات کم‌آب نظیر کاهو در اولویت قرار گیرد.

تولید ۵۰ تن گریپ فروت

حیدری همچنین از برداشت ۵۰تن محصول گریپ فروت از باغات این شهرستان خبرداد و گفت: برداشت این محصول از اوایل دیماه شروع و تا بهمن ادامه دارد.

به گفته او محصول گریپ فروت برداشت شده پس از سورتینگ، بسته‌بندی و ضدعفونی ضمن اخذ تأییدیه کارشناس پست قرنطینه حفظ نباتات شهرستان، در خصوص عاری بودن از آفت و بیماری و دریافت گواهی بهداشت قرنطینه از طریق بنادر و گمرک‌های خروجی کشور به کشورهای خارجی صادر شد.

بر اساس گزارش مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین اتحادیه اروپا، روسیه، کانادا و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله کشورهای مصرف کننده محصول مرکبات تولید شده در باغ‌های قیروکارزین هستند که سالانه۵۰ تن محصول به این کشورها صادر می‌شود و این اقدام ارزآوری خوبی برای باغداران به همراه دارد.