شناسهٔ خبر: 70827000 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

با تحولات منطقه و جهان

تلاش اربیل برای متحد کردن کرد‌های سوریه؛ خارج شدن جنگ اوکراین از اولویت‌های ترامپ؛ خروج کوبا از لیست تروریستی آمریکا؛ حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین با ۱۱۰ موشک و پهپاد

تلاش اربیل برای متحد کردن کرد‌های سوریه؛ خارج شدن جنگ اوکراین از اولویت‌های ترامپ؛ خروج کوبا از لیست تروریستی آمریکا و حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین با ۱۱۰ موشک و پهپاد از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، تلاش اربیل برای متحد کردن کرد‌های سوریه؛ خارج شدن جنگ اوکراین از اولویت‌های ترامپ؛ خروج کوبا از لیست تروریستی آمریکا و حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین با ۱۱۰ موشک و پهپاد از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

تلاش اربیل برای متحد کردن کرد‌های سوریه

منابع می‌گویند «حمید الدربندی» فرستاده «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق سفری را به همراه «اسکات بولز» فرستاده آمریکا در شمال شرق سوریه انجام داد و با مسئولانی از نیرو‌های دموکراتیک سوریه (قسد) اداره خودمختار سوریه و شورای میهنی کرد برای رفع شکاف‌ها و اختلافات بین آنها و رسیدن به ساختاری برای تشکیل یک هیات متحد کرد که بعد از کنار رفتن دولت بشار اسد بتواند خواسته‌های کرد‌ها را در محافل محلی و بین‌المللی مطرح کند، برگزار کرد.

الدربندی به صورت جداگانه با «مظلوم عبدی» فرمانده کل نیرو‌های دموکراتیک سوریه و ریاست شورای میهنی کُرد دیدار کرد تا از نظرات آنها درباره تحولات اخیر سوریه و همچنین ماهیت روابط با مقامات جدید دمشق اطلاع یابد.

بر اساس بیانیه نیرو‌های دموکراتیک سوریه، الدربندی پیامی را از مسعود بارزانی به عبدی منتقل کرد که در آن بر اهمیت متحد شدن کرد‌ها برای مقابله با چالش‌های کنونی در سوریه تاکید شده است.

مظلوم عبدی نیز تاکید کرد مرحله کنونی افزایش تلاش تمام طرف‌های کرد برای تحقق ثبات و تضمین حمایت از منافع و دستاورد‌های ملت کرد را می‌طلبد.

الدربندی به خبرنگاران گفت: مسعود بارزانی از کرد‌ها برای ایجاد آینده‌ای بهتر برای آنها در سوریه جدید حمایت خواهد کرد.

در این راستا منابع آگاه از این نشست‌ها تاکید کردند فرستاده بارزانی با نیرو‌های دموکراتیک سوریه درباره پرونده‌های مهمی مربوط به آینده نیرو‌های حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک. ک) در شمال سوریه و سرنوشت پیشمرگ‌های سوری موجود در اربیل صحبت کرد.

وی همچنین در جریان محتوای مذاکرات بین نیرو‌های دموکراتیک سوریه و دولت جدید سوریه و ساختار روابطی که قسد می‌خواهد با دمشق داشته باشد قرار گرفت.

این منابع اعلام کردند فرستاده اربیل احتمالا برای دیدار با مسئولان دولت جدید سوریه به دمشق نیز می‌رود تا در جریان طرح‌های آنها برای اداره مناطق شمال شرق سوریه قرار بگیرد.

منابع اعلام کردند الدربندی از تمام طرف‌های کرد خواست اختلافات را کنار بگذارند.

وی خواهان اتحاد برای تقویت موضع کرد‌ها در هرگونه مذاکراتی درباره آینده سیاسی، اداری و نظامی سوریه شد.

منابع احتمال دادند بارزانی بر نیرو‌های دموکراتیک سوریه برای توافق با ترکیه و گروه‌های مورد حمایت آن و ممانعت از تخریب مناطق کرد‌ها در سوریه فشار بیاورد.

در این راستا تماس‌های مستقیم و غیر مستقیم بین نمایندگان شورای سوریه دموکراتیک (مسد) و اداره خودمختار کرد‌ها و مسئولان دولت جدید سوریه با هدف رسیدن به نقاط مشترک برای توافق فراگیر درباره اداره مناطق شمال شرق سوریه به ویژه بعد از اظهارات ترکیه درباره دادن فرصت به دمشق برای توافق با قسد برقرار شده است.

«علی الرحمون» معاون ریاست مشترک مسد اعلام کرد فرماندهی قسد و دولت جدید سوریه به توافقی طی نشستی که اخیرا در دمشق برگزار شد برای تشکیل کمیته‌های نظامی، امنیتی، اقتصادی و اداری برای بررسی تمام اختلافاتی که از طریق مذاکرات می‌توان آن را حل کرد، به توافق رسیدند.

قرار است این کمیته‌ها به نتایج توافقی واقعی برای بازسازی سوریه دست یابند.

در این راستا منابع اعلام کردند شورای دموکراتیک سوریه فعالیت خود را برای ایجاد دفتر رسمی در دمشق برای پیگیری پرونده‌های مذاکره با دولت جدید سوریه و تقویت خود به عنوان طرف سیاسی که نماینده مناطق شمال شرق سوریه باشد، آغاز کرد.

این منابع اعلام کردند اگر این دفتر بازگشایی شود دلیل اضافی برای تمایل دو طرف برای رسیدن به راهکار‌های سیاسی و تشکیل اداره مشترک برای مناطق شمال شرق سوریه است.

این منابع اعلام کردند دو طرف عجله‌ای برای توافق ندارند. آنها کنفرانس مذاکرات ملی را نقطه مهمی برای بررسی آینده کشور می‌دانند.

این منابع می‌گویند دلیل اصلی درنگ، تمایل ترکیه برای دانستن رویکرد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در قبال این پرونده بعد از روی کار آمدن رسمی وی در ۲۰ ژانویه است.

آمریکا تولید سلاح برای تایوان را افزایش می‌دهد

«مایک والتز» مشاور امنیت ملی دولت آینده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا اعلام کرد که ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای افزایش تولید تسلیحات و سخت‌افزار‌های نظامی برای تحویل به تایوان است.

وی که «مؤسسه صلح ایالات متحده» در واشنگتن سخنرانی می‌کرد، درباره شرایط و وضعیت پیرامون مسئله تایوان گفت: ما (در زمنیه تولید تسلیحات نظامی برای تایوان» بیش از ۲۰ میلیارد دلار نسبت به آنچه آنها پرداخت کرده‌اند، عقب هستیم. باید سخت کار کنیم و آنچه آنها برای آن هزینه کرده‌اند، در اختیارشان قرار دهیم؛ چیز‌هایی که عامل بازدانده هستد.»

مشاور امنیت ملی ترامپ همچنین افزود که ترامپ در نظر دارد تا «به صورت واقعی به تقویت این شراکت‌ها و اتحاد‌ها در منطقه آسیا-پاسفیک ادامه دهد.»

آن‌گونه که والتز گفته ترامپ با قدردانی از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی آمرکیا به دلیل «تلاش هایش در گفتگوی سه جانبه بین کره جنوبی، ایالات متحده آمریکا و ژاپن و سپس بین ایالات متحده، ژاپن و فیلیپین» اعلام کرد که «روابط ایالات متحده با هند یک شراکت حیاتی در آینده است.

امارات میزبان احتمالی دیدار مهم پوتین-ترامپ

یک مقام دانشکده وزارت خارجه روسیه برگزاری دیدار پوتین و ترامپ در یک کشور اروپایی را رد کرد.

معاون امور علمی دانشکده دیپلماتیک وزارت خارجه روسیه اولگ کارپوویچ می‌گوید که امارات متحده عربی سابقه خوبی در میزبانی از نشست‌های بین‌المللی دارد و می‌تواند به عنوان محل برگزاری دیدار مهم بین دونالد ترامپ رئیس جمهور بعدی آمریکا و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه باشد. 

این مقام روس میزبانی سوئیس برای دیدار ترامپ و پوتین را رد کرد و گفت، «سوئیس از زمانی که به تحریم‌های ضد روسیه پیوست، دیگر کشوری بی‌طرف نبوده است.» بنابراین، احتمالاً یک کشور خاورمیانه انتخاب شود و در این بین، امارات با توجه به سابقه تسهیل مبادلات، مذاکرات و رایزنی‌های مختلف گزینه متاسبی است.

سوئیس از این جهت مطرح شده است که میزبان دیدار پوتین و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ژوئن ۲۰۲۱ بود؛ جاییکه بایدن و پوتین پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه، ادعای مداخلات مسکو در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و دیگر اختلافات میان دو کشور با یکدیگر دیدار کردند.

کاپوویچ افزود، در طول مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ وعده داده تا به حل و فصل بحران اوکراین کمک کند. زمان انتقال به مرحله بعدی و تحقق وعده‌های داده شده فرا رسیده است. 

وی افزود: ترامپ متوجه شده است که سیاستی که جو بایدن، رئیس‌جمهور مستعفی آمریکا دنبال می‌کند، منجر به بحران عمیقی در روابط روسیه و آمریکا شده است.

بایدن، کوبا را از فهرست «حامیان تروریسم» خارج می‌کند

یک مقام ارشد دولت با بیان اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه کنگره را از قصد خود برای خارج کردن کوبا از فهرست کشور‌های حامی تروریسم مطلع کرد، افزود: «ارزیابی کامل انجام شده است.»

به نقل از شبکه خبری سی. ان. ان، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، کوبا را در ژانویه ۲۰۲۱ درست چند روز پیش از ترک این سمت در فهرست کشور‌های حامی تروریسم قرار داد و در آن زمان گفته بود، هاوانا حامی اقدامات تروریسم بین‌الملل در ارائه پناهگاه برای تروریست‌هاست، چون از استرداد سران یک سازمان چریکی کلمبیایی که در زمان بمب گذاری مرگبار در این کشور آمریکای جنوبی در هاوانا بودند، امتناع کرده است.

کوبا یکی از ۴ کشوری است که در فهرست کشور‌های حامی تروریسم قرار دارد.

در دولت بایدن، مقامات کوبا از حذف کشورشان به عنوان حامی تروریسم حمایت کرده‌اند که علاوه بر تحریم‌های ۶۰ ساله ایالات متحده، تحریم‌های اقتصادی شدیدی را برای هاوانا به دنبال داشته است.

در ماه دسامبر، میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا، همراه با رائول کاسترو، رهبر سابق این کشور راهپیمایی هزاران کوبایی را در مقابل سفارت ایالات متحده در هاوانا رهبری کرد و خواستار حذف کوبا از فهرست به اصطلاح تروریستی شد.

مقام‌های ارشد دولت می‌گویند که بایدن در حال بررسی حذف یکی دیگر از تفاهمنامه‌های دوران ترامپ است که بر اساس آن، کوبا هدف ممنوعیت نقل و انتقالات مالی قرار گرفته است.

کاخ سفید نیز روز سه شنبه اعلام کرد، اقدام رئیس جمهور ایالات متحده برای حذف نام کوبا از کشور‌های حامی تروریسم جزئی از مجموعه‌ای از اقدامات هماهنگ با کلیسای کاتولیک و بخشی از توافق برای آزادی زندانیان سیاسی است که از سال ۲۰۲۱ در کوبا هستند.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: از ابتدای دولت بایدن، سیاست ایالات متحده در قبال کوبا بر توانمندسازی مردم این کشور به منظور تعیین آزادانه آینده خود و پیشبرد احترام به حقوق بشر متمرکز شده است. با این رویه، ما چندین گام برای حمایت از مردم کوبا به عنوان بخشی از تفاهم با کلیسای کاتولیک تحت رهبری پاپ فرانسیس و بهبود معیشت کوبایی‌ها برمی‌داریم.»

در این تفاهمنامه که از سوی کاخ سفید منتشر شد، بایدن گفته دولت کوبا اعلام کرده که از اقدامات تروریستی در آینده حمایت نمی‌کند.

کوبا نیز اعلام کرد که در واکنش به حذف این کشور از فهرست حامیان تروریسم توسط واشنگتن، ۵۵۳ زندانی را آزاد می‌کند.

بر اساس آمار رسمی کوبا، حدود ۵۰۰ نفر به دلیل مشارکت در یک راهپیمایی ضد دولتی در هاوانا به تاریخ ژوئیه ۲۰۲۱، به ۲۵ سال زندان محکوم شدند، اما گروه‌های حقوق بشر و سفارت آمریکا می‌گویند این رقم نزدیک به ۱۰۰۰ نفر است.

در همین حال وزارت خارجه کوبا در واکنش به قصد واشنگتن در لغو تحریم‌ها علیه کوبا امروز (چهارشنبه) اعلام کرد، لغو جزئی تحریم‌های آمریکا علیه کوبا و حذف هاوانا از فهرست کشور‌های حامی تروریسم ممکن است گامی در جهت درست باشد با این حال، ده‌ها تحریم همچنان پابرجاست که حقوق مردم کوبا را نقض می‌کند.

این وزارتخانه در ادامه این بیانیه اعلام کرد: «این تصمیم به اقدامات قهری خاص پایان می‌دهد که همراه با بسیاری دیگر از تحریم‌ها به اقتصاد کوبا آسیب جدی زده و تاثیر شدیدی بر جمعیت برجای گذاشته است.»

در ادامه بیانیه وزارت خارجه کوبا همچنین آمده است، این مهم است که به این نکته اشاره کنیم که محاصره اقتصادی و بخش بزرگی از ده‌ها اقدام قهری که از سال ۲۰۱۷ برای تقویت بیشتر آن لازم‌الاجرا شده است، با تاثیرات فراسرزمینی کامل و نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر همچنان به قوت خود باقی است. تاثیر محاصره شامل جلوگیری از همکاری پزشکی بین کوبا و شرکای آن، ممانعت از واردات نفت کوبا و تهدید کشتی‌هایی است که به سمت بنادر کوبا حرکت می‌کنند.

وزارت امور خارجه کوبا در ادامه اعلام کرد: «جنگ اقتصادی همچنان پابرجاست و همچنان مانع بزرگی بر سر راه توسعه و احیای اقتصاد کوبا با هزینه‌های انسانی بالا برای جمعیت محسوب می‌شود و همچنان انگیزه‌ای برای مهاجرت است.»

از سال ۱۹۹۲، مجمع عمومی سازمان ملل سالانه قطعنامه‌ای را تصویب کرده و خواستار پایان دادن به محدودیت‌های یکجانبه ایالات متحده بر کوبا است.

جنگ اوکراین اولویت دولت جدید ترامپ نخواهد بود

برخی مقام‌های اروپایی تاکید کرده‌اند که ترامپ در دولت جدید خود اهمیت کلیدی را برای اوکراین و جنگ این کشور با روسیه مد نظر نخواهد داشت.

برخی مقام‌های اتحادیه اروپا به شرط ناشناس ماندن به بلومبرگ گفته‌اند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، جنگ اوکراین را به مثابه یک اولویت مهم و کلیدی برای سیاست خارجی آمریکا در نظر نمی‌گیرد.

بلومبرگ سه‌شنبه گذشته مدعی شده که ترامپ به متحدان اروپایی آمریکا این پیام را داده که قرار نیست در اوکراین سرمایه گذاری کند و یا جنگ اوکراین را حامل اهمیت راهبردی برای منافع ملی آمریکا ارزیابی نمی‌کند. 

با این همه، برخی به این مساله اشاره داشته‌اند که ترامپ اوکراین را به سمت مذاکرات زودرس با روسیه نیز سوق نخواهد داد. 

به گفته بلومبرگ، این احتمال وجود دارد که ترامپ روند حمایت‌های آمریکا از اوکراین را ادامه دهد تا این کشور بتواند یک موضع مذاکراتی مناسب را در جریان مذاکرات آتش‌بس و صلح با روسیه کسب کند. 

در این میان، جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا نیز به تازگی با ترامپ در ویلای شخصی‌اش در فلوریدا دیدار کرده و گفته است که او انتظار ندارد که واشنگتن راه خود را از اوکراین جدا کند.

 با این همه، منابع آگاه با اشاره به پیش‌بینی ناپذیری ترامپ تاکید دارند که هیچکس نمی‌داند او واقعا پس از به دست گرفتن قدرت در آمریکا، چه موضعی را در قالب جنگ اوکراین در پیش خواهد گرفت؟ 

ترامپ به تازگی در موضع‌گیری از ملاقات سریع خود با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خبر داده است. کرملین نیز به این موضع ترامپ واکنش مثبت نشان داده است.

با این حال، روسیه تاکید کرده که معادله جنگ اوکراین باید به شیوه‌ای حل شود که دلایل زیربنایی و اصلی وقوع آن به نحوی مثبت مخاطب قرار گیرد و حل شود. از جمله این محرک‌ها، انگیزه ناتو پیشروی به سمت شرق است.

پیش از این جی‌دی‌ونس معاون دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در موضع‌گیری تاکید کرده بود که برای پایان یافتن جنگ اوکراین این کشور باید بخشی از خاک خود را به روسیه واگذار کند.

حمله شبانه روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین با دست کم ۱۱۰ موشک و پهپاد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از حمله شبانه روسیه به تاسیسات انرژی این کشور با بیش از ۴۰ موشک و ۷۰ پهپاد خبر داد.

زلنسکی با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: بیش از ۴۰ موشک شامل موشک‌های بالستیک در این حمله دخالت داشتند. دست کم ۳۰ فروند از آنها منهدم شد. همچنین بیش از ۷۰ پهپاد انتحاری روسیه نیز در این حمله شبانه مورد استفاده قرار گرفت.

این حمله یک روز پس از آن انجام شد که اوکراین از بزرگ‌ترین حمله پهپادی علیه کارخانه‌ها و مراکز انرژی روسیه واقع در چند صد مایلی خط مقدم جبهه نبرد خبر داد.

ایوانو فرانکیفسک، فرماندار منطقه پریکارپاتیا درباره این حمله گفت که تاسیسات و زیرساخت‌های حیاتی در این منطقه هدف قرار گرفتند، اما قربانی یا مصدومی در کار نیست و شرایط تحت کنترل است.

نورمن: دور تازه گفت‌و‌گو‌های ژنو سازنده‌تر بود

«لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال پس از دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و اروپا در ژنو، در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: منابع مطلع می‌گویند فضای گفت‌و‌گو‌های ژنو کم‌تنش‌تر و سازنده‌تر از دور قبلی بود. شاید این منعکس‌کننده توافقی دوجانبه بر سر این بوده که به گفته طرفین، روندی دیپلماتیک در پیش گرفته شود.

نورمن گفت: با این حال، این که واشنگتن موافقت کند، مسئله دیگریست.

رایزنی «انریکه مورا» معاون هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات برجامی با «مجید تخت روانچی» معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران و «کاظم غریب آبادی» معاون حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه ایران پس از دور تازه گفت‌و‌گو‌های ایران و تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) عصر دوشنبه انجام شد. این دور از گفت‌و‌گو‌ها در ادامه گفت‌و‌گو‌های نیویورک در مهر ماه و گفت‌و‌گو‌های ژنو در آذر ماه سال جاری برگزار شده است.

غریب‌آبادی درباره رایزنی روز دوشنبه با مورا در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما عمدتا، در مورد لغو تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای و همچنین سایر موضوعات مورد علاقه دوجانبه تبادل نظر کردیم. همچنین به حمایت غیر قابل قبول اروپا از جنایات رژیم اسرائیل در غزه نیز گفت‌و‌گو کردیم.

مورا نیز پیش از این در صفحه ایکس خود درباره این رایزنی‌ها نوشته بود: امروز به‌طور جداگانه با معاونان وزیران خارجه ایران، مجید تخت روانچی و کاظم غریب آبادی در ژنو دیدار کردم. در طول این دیدار سازنده، راهکار‌های دیپلماتیک برای مسئله برنامه هسته‌ای ایران را بررسی کردیم.

معاون هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا افزود: به حمایت نظامی غیر قابل قبول ایران از روسیه، مسائل دوجانبه و منطقه‌ای نیز پرداختیم.

اشاره نورمن به تمایل واشنگتن برای گفت‌و‌گو در حالی مطرح می‌شود که «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران، اخیرا در گفت‌وگویی با شبکه ان‌بی‌سی نیوز در این باره مطرح کرد: مشکلی که ما داریم در گفت‌و‌گو نیست. این در تعهداتی است که از گفت‌و‌گو و مذاکره ناشی می‌شود که ما باید به آن متعهد شویم.

در دوره اول ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا تنش‌ها بین ایالات متحده و ایران افزایش یافت. در سال ۲۰۱۸، ترامپ ایالات متحده را از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی خارج کرد و موجی از بی‌اعتمادی به وجود آورد. ترامپ تحریم‌ها را مجددا اعمال و اقدامات تنبیهی بیشتری را برقرار کرد. پس از آن دولت بایدن مذاکرات غیرمستقیم با ایران برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ انجام داد، اما این گفت‌و‌گو‌ها نتوانست به توافقی منجر شود.

پزشکیان گفت: زمانی که ایران با قدرت‌های بزرگ درباره برنامه هسته‌ای خود گفت‌و‌گو کرد، ما به تمام تعهداتی که باید به آنها متعهد می‌شدیم، پایبند بودیم. اما متأسفانه این طرف مقابل بود که به وعده‌ها و تعهدات خود عمل نکرد.

پزشکیان گفت که ایران اصولا آماده گفت‌و‌گو با دولت دوم ترامپ است. اما او گفت که ایالات متحده در گذشته به تعهدات خود عمل نکرده و به دنبال سرنگونی دولت ایران بوده است.

نورمن در پیام دیگری با اشاره به اظهارات اخیر «امانوئل ماکرون» " رئیس‌جمهور فرانسه درباره برنامه هسته‌ای ایران و گفت‌و‌گو‌ها در این باره نوشت: اظهارات هفته گذشته ماکرون و هشدار او درباره پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران و درخواست او برای مذاکرات فوری با ترامپ درباره این مسئله را نیز باید در این چارچوب در نظر گرفت.

رئیس‌جمهور فرانسه دوشنبه گذشته و با ادعای اینکه «برنامه هسته‌ای ایران به نقطه بی‌بازگشت نزدیک می‌شود»، گفت که فرانسه باید با دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره ایران گفت‌وگوی راهبردی داشته باشد.