این حراجی آنلاین در نیویورک، در حالی برگزار شد که گفته میشود دو نوجوان ۱۷ ساله در ارتباط با این فروش دخالت داشتهاند.
سکههای هخامنشی و ساسانی که در این حراجی عرضه شدند، با قیمتهای نجومی به فروش رفتند. سکهای از دوره هرمز اول پادشاه ساسانی که با قیمت پایه ۶۵ هزار دلار عرضه شده بود، در نهایت به قیمت ۸۰ هزار دلار به فروش رسید. همچنین، دو سکه هخامنشی از جنس نقره که یکی از آنها به قیمت ۴۵ هزار دلار عرضه شده بود، در نهایت به قیمت ۱۱۰ هزار دلار فروش رفت.
این سکهها حاصل حفاری غیرمجاز و قاچاق از استان فارس بودند. در گذشته، گزارشهایی درباره فروش این سکهها از طریق حراجیهای بینالمللی منتشر شده بود. سخنگوی وزارت میراث فرهنگی ایران اعلام کرده بود که این سکهها بهطور غیرقانونی از کشور خارج شدهاند و وزارت میراث فرهنگی با همکاری مقامات حقوقی و بینالمللی در تلاش برای بازگرداندن این آثار به کشور است.
دو نوجوان ۱۷ ساله که سال گذشته ۶۰۰ سکه تاریخی را در یک حفاری غیرمجاز در استان فارس پیدا کرده بودند، در تلاش بودند تا این سکهها را به فروش برسانند. حالا برخی از این سکهها از طریق شبکههای قاچاق به آمریکا رسیده و در حراجیها به فروش میرسند.
این فروشها نشاندهنده نقص در نظارت و پیگیری سریع برای جلوگیری از قاچاق آثار تاریخی است. بر اساس قوانین بینالمللی و قوانین یونسکو، اشیای تاریخی حاصل از حفاری غیرمجاز نباید به فروش برسند و باید به کشور مبدأ بازگردانده شوند.