شناسهٔ خبر: 70825357 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پیش‌بینی واکسیناسیون ۲میلیون راس دام علیه تب برفکی

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیش‌بینی می‌شود در دو فاز طرح ملی ایمن سازی جمعیت دامی در مجموع بیش از دو میلیون و ۳۸۸ هزار نوبت سر دام سبک و سنگین واکسینه شوند.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مختار رجائی فر  افزود: مرحله دوم طرح ملی ایمن سازی جمعیت دامی استان همزمان با سراسر کشور از ابتدای آذرماه ۱۴۰۳ آغاز و تا روز سوم بهمن ماه ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت. همچنین مرحله اول واکسیناسیون تب برفکی از ۶ تیرماه امسال آغاز و تا دهم شهریور ماه ادامه داشت.
وی یادآور شد: پیش بینی می‌شود در دو مرحله اجرایی امسال در مجموع واکسیناسیون بیش از ۲ میلیون و ۳۸۸ هزار نوبت سر دام سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی با استفاده از توان بخش‌های دولتی و خصوصی بصورت کاملاً رایگان اجرا شود.
رجائی فر خاطرنشان کرد: بیماری تب برفکی یا FMD یک بیماری جدی و واگیر دار است که تمام حیوانات زوج سم از جمله گاو، گوسفند، بز، شتر و آهو را درگیر می‌کند. گسترش بیماری FMD در صورت عدم پیشگیری، می‌تواند خسارات جبران ناپذیری از نظر اقتصادی به دامداران و صنعت دامپروری کشور وارد کند.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تا کنون بخش قابل توجهی از دام‌های در نظر گرفته شده واکسینه شده‌اند که امیدواریم در بازه زمانی باقیمانده تا سوم بهمن ماه سایر دام‌های استان نیز تحت پوشش طرح یاد شده قرار بگیرند.
وی ادامه داد: این طرح با استفاده از توان ۱۲ اکیپ عملیات صحرایی بخش دولتی و ۱۵ اکیپ واکسیناسیون مراکز بخش خصوصی دامپزشکی در حال اجراست که کلیه خدمات ایمن سازی توسط این گروه‌ها بصورت کاملاً رایگان ارائه می‌شود.
رجائی فر در خصوص خطرات بیماری تب برفکی و الزامات آن گفت: تب برفکی بیماری واگیر و از مهمترین بیماری‌های دامی است که در صورت عدم توجه دامداران نسبت به واکسیناسیون منجر به تلفات بالای دامی، افزایش هزینه‌های دام پروری و کاهش سرمایه‌های ملی می‌شود. اگر چه واکسیناسیون نقش بسزایی در مقابله با این بیماری دارد، اما باید توجه داشت که نمی‌توان به صورت صد درصد متکی به آن بود و رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای، کنترل تردد دام، دفن بهداشتی تلفات و اجرای برنامه‌های ضد عفونی توسط دامداران در کنار امر واکسیناسیون در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری بسیار مؤثر است.
 مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تمام روستا‌ها و مناطق عشایری و مراکز صنعتی دامپروری در استان مشمول اجرای این طرح هستند که انتظار می‌رود دامداران عزیز با گروه های عملیاتی دامپزشکی همکاری داشته و به توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی از جمله واکسیناسیون دام ها، ضدعفونی جایگاه دام، کنترل تردد دام، رعایت مسائل قرنطینه‌ای و سایر مسائل بهداشتی اقدام کنند.