شناسهٔ خبر: 70824924 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

دبیر هئیت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن فولاد ذوب و ریخته‌گری استان یزد:

بحران‌ها به ابربحران تبدیل شده‌اند

دبیر هئیت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن فولاد ذوب و ریخته‌گری استان یزد: دبیر هئیت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن فولاد ذوب و ریخته‌گری استان یزد گفت: بحران انرژی تبدیل به ابر بحران شده است و راهکاری برای رفع چالش‌های ناترازی وجود ندارد. هر اقدامی که مسئولین دولتی می‌گویند، نظیر احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به دلیل کمبود گاز و زیرساخت‌ها، عملاً امکان‌پذیر نیست.

صاحب‌خبر -

 علی‌اکبر رضایی، دبیر هئیت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن فولاد ذوب و ریخته‌گری استان یزد با اشاره به مشکلات این صنعت، بیان کرد: متأسفانه بحران انرژی تبدیل به ابر بحران شده است و راهکاری برای رفع چالش‌های ناترازی وجود ندارد. هر اقدامی که مسئولین دولتی می‌گویند، نظیر احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به دلیل کمبود گاز و زیرساخت‌ها، عملاً امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: حتی احداث نیروگاه‌های خورشیدی در استان یزد که بهترین مکان برای این کار است، به دلیل نبود زیرساخت‌ها و مشکلات محیط زیستی، غیرممکن است.

چالش‌های ناترازی انرژی

این کارشناس حوزه فولاد گفت: یکی از چالش‌های مهم در صنعت فولاد، ناترازی انرژی و روند قیمت‌گذاری برق است. مجلس مقررات مانع‌زدایی را تصویب کرده و وزارت نیرو آن را ابلاغ کرده است، اما در این میان تخلفات و ناهماهنگی‌های زیادی رخ داده است که صنعتگران را به سطوح آورده و ناراحت کرده است. برق با ضرایب غیرمنطقی تا ۸۰۰-۹۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است و قیمت‌ها به صورت "عطف به ماسبق" افزایش یافته‌اند.

روند قیمت‌گذاری برق

رضایی ادامه داد: ما از وزارت نیرو و وزیر شکایت کردیم و دستور توقف این افزایش قیمت‌ها را گرفتیم. در دیوان هیئت تخصصی، این مصوبه باطل شد و امیدواریم در هیئت عمومی نیز این مصوبه باطل شود.

وی مطرح کرد: متأسفانه این اشتباهات هر سال تکرار می‌شود و هیچ کسی پاسخگو نیست. درخواست ما این است که حداقل در سال ۱۴۰۴ قیمت برق را در موعد مقرر اعلام کنند تا صنعتگران بتوانند برنامه‌ریزی کنند. در حال حاضر، تولیدکنندگان نمی‌توانند محصولی را تولید کنند و ماه‌ها بعد متوجه شوند که قیمت برق چقدر است.

تأثیرات ناترازی بر تولید

دبیر هئیت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن فولاد ذوب و ریخته‌گری استان یزد ادامه داد: کاهش تولید به دلیل ناترازی برق و کمبود انرژی تأثیرات زیادی بر صنایع فولاد داشته است. در تابستان که سه ماه برق قطع است، تولید کاهش می‌یابد و در زمستان با کمبود گاز مواجهیم. همچنین کمبود مواد اولیه و قوانین و دستورالعمل‌های مختلف، باعث شده تا تقریباً ۷۰ درصد تولید صنعت فولاد از دست برود.

وی تصریح کرد: امیدواریم در این همایش‌ها بتوانیم راه‌حل‌هایی برای رفع مشکلات ناترازی انرژی و بهبود روند قیمت‌گذاری برق پیدا کنیم. باید توجه داشت که صنعت فولاد و سایر صنایع تأثیر زیادی از قیمت برق دارند و باید تصمیمات منطقی و مناسبی برای حل این مشکلات اتخاذ شود.

انتهای پیام/