شناسهٔ خبر: 70824835 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

توافق آتش‌بس در غزه؛ محور رایزنی تلفنی السیسی و جو بایدن

رؤسای جمهور مصر و آمریکا در جریان گفت‌وگوی تلفنی با یکدیگر تلاش‌های میانجیگران در راستای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه را مورد بررسی قرار دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر تماسی تلفنی از جو بایدن، همتای آمریکایی خود دریافت کرد و دو طرف در جریان این تماس تلفنی تلاش‌های گسترده میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر در راستای دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه و حصول توافق تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، عبدالفتاح السیسی و جو بایدن طی این گفت‌وگوی تلفنی همچنین آخرین تحولات مربوط به مذاکرات آتش‌بس را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

دو طرف همچنین بر اهمیت پایبندی طرف‌های ذی‌ربط به عدم مانع‌تراشی و نشان‌ دادن نرمی و انعطاف لازم جهت دستیابی به توافق آتش‌بس و تبادل اسرا تاکید کردند.

رئیس جمهور مصر همچنین بر لزوم دستیابی به توافق فوری برای حصول آتش‌بس با هدف ممانعت از درد و رنج‌های شدید انسانی که ساکنان نوار غزه با آن روبه‌رو هستند و همچنین به منظور ورود کمک‌های بشردوستانه بدون هیچگونه محدودیت و ممنوعیتی و نیز دور نگه داشتن منطقه از پیامدهای گسترده توسعه دامنه درگیری‌ها تاکید کرد.

عبدالفتاح السیسی و جو بایدن در جریان این گفت‌وگوی تلفنی همچنین بر ضرورت اهمیت تداوم تقویت روابط دوجانبه میان مصر و آمریکا در تمامی زمینه‌ها به‌ویژه در سایه روابط استراتژیک میان دو کشور تاکید کردند.

پبیشتر، «یوآو گالانت» وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی توافق احتمالی آتش‌بس در غزه را تأیید کرد و ضمن انتقاد از دو وزیر تندرو رژیم صهیونیستی «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم به خاطر مخالفتشان با این توافق، گفت انعقاد این توافق تصمیم درستی است و از کابینه برای انجام این توافق حمایت می‌کند.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه عنوان کرد که تنها «ساعات یا روزها» با توافق آتش‌بس و آزادی اسرا در غزه فاصله است. نتانیاهو در ادامه تصریح کرد که این رژیم در حال حاضر منتظر پاسخ حماس به پیش‌نویس توافق است. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین اظهار داشت که بازگشت ایمن تمامی اسرا، شرط وی برای آتش‌بس دائمی و همیشگی است. نتانیاهو همچنین با اشاره به اینکه این توافق مراحل مختلفی دارد، تاکید کرد که دور دوم مذاکرات در تاریخ ۱۶ ژانویه (۲۷ دی) برگزار خواهد شد.

از سوی دیگر، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد تلاش‌های نتانیاهو برای متقاعد کردن بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی برای حمایت از معامله تبادل اسرا شکست خورد.

در حالی که ۴۶۷ روز از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که همواره با آتش‌بس مخالفت کرده، بار دیگر اتهاماتی مطرح و روز دوشنبه در ادامه مخالفت‌هایش با قرارداد تبادل اسرا با جنبش حماس ادعا کرد: «با قرارداد تسلیمی که شامل آزادی صدها "قاتل بزرگ" است، مخالفت خواهیم کرد.»

در حالی که ارتش صهیونیستی طی این مدت به اهداف ادعایی خود دست نیافته است، اسموتریچ گفت: «با قراردادی که به توقف جنگ و از بین رفتن دستاوردها منجر می‌شود، مخالفت خواهیم کرد.»

پیشتر جنبش حماس در تماس با رهبران گروه‌های فلسطینی پیشرفت حاصل شده در مذاکرات دوحه درباره آتش‌بس غزه را بررسی کرد. همزمان یک مقام صهیونیستی گفت که توافق درباره غزه به مرحله تعیین‌کننده‌ای رسیده است.

براساس گزارش‌ها، اگر آتش‌بسی اعلام شود، دو یا سه روز بعد وارد فاز اجرایی می‌شود. طبق گزارش منابع صهیونیست، فاز اول احتمالا شش هفته با آزادی ۳۳ اسیر صهیونیست نزد حماس و آزادی بیش از هزار اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی همراه خواهد شد؛ سپس در شانزدهمین روز از آتش‌بس، مذاکره درباره فاز دوم آغاز خواهد شد.

پیش از این نیز یک مقام صهیونیست در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان »به این نکته که آتش‌بس منجر به پایان جنگ ‌شود، متعهد نشد، اما گفت که تل‌آویو مشتاق بازگرداندن تمام اسرا است و با «حسن نیت» وارد مذاکره برای ورود به مرحله دوم توافق خواهد شد که می‌تواند منجر به خروج کامل نیروهای صهیونیست از غزه شود.

طی هفته‌های گذشته، میانجیگران آتش‌بس در غزه (مصر، قطر و آمریکا) تلاش کردند مذاکرات غیرمستقیمی میان حماس و رژیم صهیونیستی برگزار کنند و پیشرفت چشمگیری هم در مذاکرات حاصل شد و طبق اعلام رسانه‌های صهیونیستی، جزئیات توافق تقریبا نهایی شده است.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به ارتکاب نسل‌کشی در غزه ادامه می‌دهد و تاکنون در این جنگ که یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان است، بیش از ۱۵۶ هزار فلسطینی شهید و زخمی شده‌اند که بیشتر آنها زن و کودک هستند. در میان تخریب سنگین و قحطی ناشی از حملات رژیم صهیونیستی که جان ده‌ها کودک و افراد مسن را گرفته است، بیش از ۱۱ هزار فلسطینی هم مفقود شده‌اند.

انتهای پیام