به گزارش دفاعپرس از زاهدان، کارخانه «استحصال طلای تفتان» در شهرستان تفتان استان سیستان و بلوچستان واقع شده است. این کارخانه دوم مرداد 1403 به صورت ویدئوکنفرانس با حضور وزیر کار و رفاه اجتماعی افتتاح شد. بر اساس برآوردها قرار است این کارخانه در فاز نخست سالانه 443 کیلو شمش طلا تولید کند که باعث اشتغال مستقیم بیش از 150 نفر از نیروهای بومی استان میشود.
استان سیستان و بلوچستان که همواره بهعنوان یکی از نقاط محروم ایران شناخته میشود، با منابع طبیعی و امکانات بالقوه، در آستانه تحولی چشمگیر قرار گرفته است. معدن طلای منطقه «مادوفتی» واقع در شهرستان تفتان و به فاصله 100 کیلومتری جنوب زاهدان، در کنار پروژههای مرتبط با استحصال طلا، میتواند به تقویت معیشت مردم محلی و همچنین کاهش هزینههای واردات طلا که نیاز جدی کشور به این فلز ارزشمند را تأمین میکند، کمک شایانی کند. با احداث کارخانه استحصال طلا در منطقه تفتان، حالا نوید روزهایی بهتر به گوش میرسد. این پروژه نه فقط گامی جهت استقلال اقتصادی کشور به شمار میرود، بلکه فرصتی بزرگ برای اشتغالزایی و شکوفایی اقتصادی در منطقه است.
هدف از این پروژه، احداث کارخانهای برای بهرهبرداری از معدن مادوفتی است که طبق برآوردها، توانایی تولید سالانه 442.5 کیلوگرم شمش طلا با خلوص 99.99 درصد را داراست. این کارخانه با استفاده از فناوریهای پیشرفته و روشهای نوین مثل برداشت دادههای الکترومغناطیسی(AMT) و بهکارگیری تکنولوژیهای روز دنیا توسط شرکت «توسعه معادن پارس تأمین»، به بهرهوری سریعتر و تولید باکیفیتتر طلا کمک میکند.
محصول نهایی یعنی شمش طلا، طی فرآیندی صنعتی، از سنگهای معدنی استخراج و تولید میشود. برای این کار، سنگها خرد و آسیاب شده و پس از استخراج طلا از خاک معدنی توسط محلولهای شیمیایی، به شمش تبدیل میشوند. مراحل تولید شامل استفاده از سنگشکنهای صنعتی، آسیابهای گلولهای، محلول سیانید و کمپلکس سیانید طلا است، و نهایتاً در اتاق طلا طی فرآیندهای خاصی، طلای بازیابیشده ذوب و به شمش تبدیل میشود.
«جواد ماهر» مدیرعامل کارخانه طلای صدر تفتان گفت: امروز کارخانه طلای صدر تفتان در حال انجام تستهای عملکردی است و امیدواریم به زودی در سال 500 کیلو طلا و 500 کیلو نقره به کشور عزیزمان ایران تقدیم کنیم.
مدیرعامل کارخانه طلای صدر تفتان اظهار داشت: 95 درصد پرسنل شرکت بومی منطقه و در تمام ردههای شغلی و در تمام بخشها در حال فعالیت هستند. میانگین سنی 32 سال پرسنل ما یکی از شرکتهای جوان در کشور را نوید میدهد که انشاءلله به بلوغ کامل برسند و تمام استان بتوانند منشع خیر باشند.
وی افزود: در برنامههای شرکت راهاندازی کارخانه پنج تنی طلا است. انتقال دانش از روز اول در این کارخانه شروع شده با آموزش در کارخانه طلای «موته» و همچنان ما اساتید مختلف در حوزههای مختلف را دعوت میکنیم و به صورت مستمر در حال آموزش پرسنل هستیم و قطعاً این آموزش مستمر و طولانی مدت خواهد بود.
ماهر گفت: با توجه به ظرفیت معدن در چشمانداز سال 1409 کارخانه تولید 11 تن پیشبینی شده که ظرفیت تولید طلا را در کشور 100 در صد افزایش میدهد. شرکت طلای تفتان سهامی عام است که به زودی در بورس عرضه خواهد شد و انتفاع آن برای صندوق بازنشستگی کشور خواهد بود.
انتهای پیام/