به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی تهران، مینو محرز در نخستین کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی با تاکید براینکه وزارت بهداشت باید مصرف آنتیبیوتیک را کنترل کند، گفت: کنترل عفونت در بیمارستان و در آموزش کادر درمان اجرا و رعایت نمیشود و اکثر عفونتهای بیمارستانی مقاوم هستند و آنتیبیوتیکها اثر ندارند. باید عفونت بیمارستانی کنترل شود. در این چند سال ایران و اوگاندا بیشترین مصرفکننده آنتیبیوتیک در جهان هستند.
استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در دانشگاهها نیز متخصصان باید کمک کنند و راهکار ارائه دهند تا در مصرف رعایت شود. در دامها نیز آنتیبیوتیک زیاد استفاده میشود و از طریق دام ها به بدن انسان وارد میشود.
رسول شفیعیان دبیر اجرای کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی در نخستین کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی گفت: کنترل عفونت باتوجه به بیماریهای مختلف و نوپدید از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی ادامه داد: حدود ۷ تا ۱۰ درصد بیماران بستری شده در کشورهای توسعهیافته و ۱۰ تا ۱۵ درصد در کشورهای درحالتوسعه دچار عفونتهای بیمارستانی میشود.
شفیعیان با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت فردی از جمله شستن دستها در جلوگیری از عفونتهای بیمارستانی افزود: در این کنگره کارگاهها و پنلهای تخصصی برای بروز رسانی دانش شرکتکنندگان انجام میگیرد.
اولین کنگره جامع پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی و ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی، تجهیزات پزشکی و استریلیزاسیون در تاریخ ۲۶ و ۲۷ دی ماه در سالن همایشهای هتل المپیک تهران برگزار میشود.
تنها نیمی از بیماران دیابتی شناسایی میشوند
معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز دراین کنگره با اشاره به اینکه نیمی از بیماران دیابتی شناسایی می شوند، گفت: در ایران با پرمصرفی در داروهای مسکن و آنتیبیوتیک و کم مصرفی در داروهای بیماریهای مزمن مثل دیابت و فشار خون مواجه هستیم.
علیرضا رئیسی با اشاره به اهمیت پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی، اظهار کرد: اکنون از ویروسها بهشدت میترسیم و سردمدار آن ویروس کروناست.
وی ادامه داد: در خصوص باکتریها و غیره اگر تلاش نکنیم آسیب میبینیم.
رئیسی با تأکید بر حرکت در مسیر درمان یا کیفیت بیماریها و بیماران، ابراز کرد: در بیماریهای مزمن مانند دیابت و فشارخون کممصرفی دارو داریم و فرد داروهای خود را کممصرف میکند.
وی یادآور شد: ۵۰ درصد بیماران دیابتی را شناسایی میکنیم و مصرف انسولین ما کم است اما در خصوص مسکن و آنتیبیوتیک بسیار مصرف زیادی داریم و در منزل همه ما این داروها زیاد است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت اضافه کرد: در کیسه داروها در خانوادهها داروهای مزمن زیاد است اما نشاندهنده کممصرفی است اما در آنتیبیوتیک پر مصرفی داریم.
رئیسی تصریح کرد: بهازای هر ۷ بیمار در ۱۰۰ نفر در کشورهای درحالتوسعه و در ۱۰۰ نفر ۱۵ نفر در توسعهیافته مبتلا به عفونت بیمارستانی میشوند.در آینده مرگومیر زیادی در خصوص عفونت بیمارستانی خواهیم داشت.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ابراز کرد: اکنون کمکم آبهای زیر زمینی در اثر آنتیبیوتیک ها آلوده میشود.دو سوم کشورهای درحالتوسعه ۵۰ درصد بودجه سلامت خود را در بیمارستانها صرف میکنند.
وی با اشاره به برنامه پیشگیری و مهار مقاومت میکروبی وزارت بهداشت، ابراز کرد: باید نظام مراقبت را تقویت کنیم و نظامهای الکترونیک جمعآوری اطلاعات بازبینی شوند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت تصریح کرد: آموزشها به عموم جامعه اهمیت زیادی دارد و باید به سواد سلامت توجه کنیم و میزان سواد سلامت جامعه عمومی و پزشکان بالا برود.