به گزارش گروه فرهنگی قدس، بعضی از رمانها آنقدر جذاب و گیرا هستند که به راحتی مسیر خودشان را به فضای تصویر هم باز میکنند و دستمایه ساخت فیلم و سریال میشوند. یکی از همین داستانها «روز شغال» نوشته فردریک فورسایت نویسنده انگلیسی است که بیشتر به خاطر رمانهای مهیجش از جمله همین داستان و آثار دیگری همچون «سگهای جنگ»، «پرونده اودسا»، «تندیس» و «مشت خدا» شناخته شده است.
«روز شغال» داستان آدمکشی با نام مستعار «شغال» را روایت میکند که اجیر شده تا در تابستان سال ۱۹۶۶ رئیسجمهور فرانسه «شارل دوگل» را به قتل برساند. چندین فیلم با اقتباس از این رمان ساخته شدهاند؛ اولین آنها در سال ۱۹۷۳ فیلمی با همین عنوان به کارگردانی فرد زینهمان و با بازی ادوارد فاکس، محصول بریتانیا و فرانسه بود که در زمان اکران با استقبال خوبی روبرو شد. «اول اوت» به کارگردانی سیبی مالایل محصول سال ۱۹۸۸ و فیلم «شغال» به کارگردانی مایکل کاتن جونز ساخته شده در سال ۱۹۹۷ از دیگر فیلمهایی است که از این رمان اقتباس شده است.
اما اقتباس از این داستان هیجانانگیز به ساخت همین چند فیلم ختم نشده و همین چندماه پیش یعنی نوامبر ۲۰۲۴ بود که یک سریال ۱۰ قسمتی به نام «روز شغال» به کارگردانی برایان کرک، آنتونی فیلیپسون، پل ویلمشرست و آنو منون، با برداشتی تازه و جذاب از رمان فورسایت پخش خود را توسط سامانه نمایش آنلاین Peacock متعلق به کمپانی یونیورسال آغاز کرد. ادی ردمین، لاشانا لینچ، اورسولا کوربرو، چوکوودی ایووجی، خالد عبدالله، لیا ویلیامز، چارلز دنس و ریچارد دورمِر از بازیگران این سریال هستند.
این فیلم که برداشتی آزاد در عین حال وفادار به نسخه اصلی کتاب است، داستان یک آدمکش و تکتیرانداز فوق حرفهای با نام مستعار شغال را با بازی ادی ردمین روایت میکند که از گذشته او ردی باقی نمانده و هویتش مخفی است، شغال با دریافت دستمزدهای بالا ماموریت میگیرد تا شخصیتهای مهمی را ترور کند. داستان سریال «روز شغال» با ترور نامزد صدراعظمی جناح راست تندروی آلمان آغاز میشود؛ شیوه قتل این شخصیت معروف سیاسی و اصابت گلوله به او از فاصله چندین کیلومتری همه حواسها را به یک آدمکش نابغه معطوف میکند که کاری غیرممکن انجام داده است؛ دولت آلمان از سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا تقاضای همکاری میکند و بیانکا کارشناس سلاحهای گرم MI۶ پس از بررسی فیلمهای مربوط به صحنه جرم، به استفاده شغال از تجهیزات خاصی پی میبرد و به تفنگسازی به نام نورمن استوک میرسد که اهل ایرلند شمالی است. در ادامه شغال با یک پیشنهاد وسوسهکننده در مقابل کشتن یک غول فناوری به نام اول داگ روبرو می شود و در سوی دیگر، بیانکا در تلاش است تا به هرطریقی به شغال برسد و جلوی ماموریت تازه او را بگیرد. این افسر اطلاعاتی سرسخت بریتانیایی در تعقیب و گریزی هیجانانگیز در سراسر اروپا شغال را دنبال میکند اما همیشه یک قدم از اون عقبتر است.
روز شغال بر شانههای ادی ردمین
بیاغراق مهمترین دلیل موفقیت و جذابیت «روز شغال» انتخاب هوشمندانه ادی ردمین در نقش یک آدمکش حرفهای و خونسرد و بازی درخشان اوست. ردمین از بازیگران مطرح بریتانیایی است که تاکنون جوایز زیادی دریافت کرده که مهمترین آنها اسکار بهترین بازیگر مرد برای بازی در نقش استیون هاوکینگ در فیلم «نظریه همه چیز» بود. ردمین همچنین یک بار هم نامزد دریافت اسکار برای بازی در فیلم «دختر دانمارکی» شد.
بازی او در سریال «شغال» نیز از نقاط مثبت این مجموعه است و صرف نظر از اینکه داستان با نگاهی نو و خلاقانه از کتاب اصلی اقتباس شده اما در روایت داستانش، ایجاد جذابیت در موقعیتهای مختلف و چیدن پازلها در کنار هم به یک ترکیب دیدنی و مهیج رسیده که حضور ادی ردمین این سریال جذاب را دیدنیتر میکند. در این اقتباس با درونیات شخصیت اصلی داستان و انگیزهها و احساسات پنهانیاش آشنا میشویم و یکی از نکات جالب در این سریال این است که با وجود اینکه چارلز یا همان شغال یک آدمکش حرفهای و بیرحم است اما در عین حال یک بدمن دوست داشتنی است که مخاطب او را در رسیدن به اهدافش همراهی میکند و دوست دارد که در ماموریتهاش موفق شود.
چهره سرد و بیحرکت ردمین و آناتومی خاص صورت و فیزیک این بازیگر کمک بسیاری در خلق یک شخصیت باهوش و در عین حال بیرحم کرده است. ادی ردمین با بازی زیرپوستی خودش توانسته لحظات درخشانی را خلق کند، از زمانی که در اوج تنشها و دردسرهایی که در آنها گیر میافتد و خونسردیاش را حفظ میکند و با صبوری کارش را پیش میبرد تا زمانی که در مقابل نقطه ضعفش یعنی خانواده بیقرار میشود و در این لحظات ردمین به خوبی توانسته نقاب از صورت بردارد و پشت چهره بیرحمش یک پدر عاشق را به نمایش بگذارد. او درباره پذیرش این نقش میگوید زمانی که سناریوی سه قسمت اول به دستش رسید ترکیبی از آشفتگی و ترس را احساس کرد. «روز شغال فیلمی بود که با آن بزرگ شده بودم و برایم جایگاه ویژهای داشت؛ اما وقتی سناریوی این سه قسمت را خواندم نهفقط دیدم که داستان امروزی شده است و در دنیای دیگری اتفاق میافتد بلکه دیدم که کیفیت هم حفظ شده است. این سریال درباره حرفه جاسوسی است و خلاصه بگویم که از جمله تولیدهای تلویزیونی بود که خودم دوست دارم آنها را تماشا کنم».
این سریال توانست در همان هفتههای ابتدایی پخش توجه منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کند و تنها یک هفته پس از پخش فصل اول، ساخت فصل دوم آن نیز تمدید شد.