زهره ترکمن روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ۱۵۰ برگ نسخه خطی تاریخی مربوط به قزوین به علت عدم شرایط نگهداری استاندارد به مدیریت سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی امانت داده شده و این در حالی است که این اسناد باید در شرایط مناسبی در قزوین نگهداری می شد.
وی ادامه داد: ضروری است دستگاههای اداری استان برای ثبت، نگهداری و بهرهبرداری علمی و پژوهشی از اسناد تاریخی، همکاری بیشتری با مرکز اسناد و کتابخانههای قزوین داشته باشند چرا که نگهداری، ساماندهی منابع کتابی و غیرکتابی و نیز اسناد تاریخی و اداری ارزشمند، علاوه بر تاثیرگذاری بر جنبههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی منجر به حفظ سابقه هویتی تاریخی این شهر خواهد شد.
ترکمن تصریح کرد: ساختمانی که هم اکنون در آن مستقر هستیم در مالکیت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای است و ما فقط اجازه استفاده از سه طبقه آن را داریم، این درحالی است براساس مصوبه دولت گذشته می بایستی اداره کل راهداری این ساختمان را به صورت کامل به ما تحویل می داد که متاسفانه تاکنون این امر محقق نشده است.
به گفته این مسوول، مرکز اسناد و کتابخانههای قزوین جزو دستگاه های اجرایی محسوب نمی شود و به همین دلیل بودجه ای به ما تعلق نمی گیرد و تمامی هزینه های این مرکز نیز به صورت تنخواه گردان از سوی اداره مرکزی در تهران تهیه می شود، به همین لحاظ نیازمند نگاه ویژه تری نیز در این زمینه هستیم.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین خاطر نشان کرد: هیچ یک از مسوولان مرتبط استان با تامین بودجه برای این مرکز طی سه سال گذشته کمک های مالی خاصی اختصاص نداده اند و از آنها انتظار داریم که به مسایل مالی این مرکز نگاه ویژه تری داشته باشند