به گزارش انجمن تغذیه کودکان ایران، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان که در تالار امام خمینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به موضوع اضافه وزن و چاقی کودکان گفت: توجه ویژه به تغذیه بسیار مهم است افراد در سالهای اخیر معتقدند که دوران کودکی دوره مهمی برای رشد است که باید به ان اهمیت داده شود.
وی با تاکید بر توجه به پنجره طلایی سن کودکان و اصلاح سبک زندگی آنان افزود: یکی از موثرترین عوامل در کودکان، موضوع تغذیه است؛ سلامت کودکان اهمیت دارد برای رسیدن به تغذیه سالم عوامل مختلفی موثر هستند.
به گفته زالی عواملی مانند فقر، بروز اختلالات خانوادگی، اختلالات روانی، آسیبهای اجتماعی، شکافهای بین نسلی و تغییر ذائقهها میتواند در امر تغذیه کودکان موثر باشند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر که نرخ تورم زایی کالای خوراکی بیشتر از کالای غیرخوراکی شده آسیب جدی به سفره خانوادهها وارد شده است.
وی با بیان اینکه کودکان روزانه باید ۲ تا ۳ واحد مواد لبنی مصرف کنند گفت: تلاشهای وزارت بهداشت در زمینه کاهش سوتغذیه بسیار ستودنی است، اما همه ابزار در زمین بازی این وزارت نیست درآمدزایی خانوادهها نیز در این امر مهم است.
زالی با اعلام اینکه ۷۷ کشور از نظر تغذیه از ایران جلوتر هستند اظهار کرد: جایگاه کشور ما از نظر تغذیه جایگاه مطلوبی نیست که باید برای رسیدن به وضع مطلوب تلاش کرد.
وی تصریح کرد: موضوع رفع چالشهای تغذیهای و سوتغذیهای نیازمند عزم ملی است امروز در ایران، یا دچار کم خوری و یا دچار پرخوری هستیم؛ ۱۰ درصد در ایران کودکان دچار لاغری هستند در عین حال چاقی مفرط را داریم که از کاهش فعالیت، مصرف فست فودها و تغییر ذائقه ایجاد شده است.
زالی از چربی اشباع شده از فست فودها، پیش فعالی و چاقی ناشی از استفاده فست فودها گفت و اضافه کرد: پیتزا به دلیل داشتن پنیر پیتزا باعث چاقی میشود همچنین پاستیل از شکر و ذرت تشکیل شده که مقادیر بالایی از قند را داراست و سیری کاذب به کودک میدهد.
وی همچنین آموزش و مدیریت منابع در خانواده را از جمله راهکارهای موثر در زمینه داشتن یک تغذیه مناسب دانست.
وی در ادامه مدارس را جز مکانهایی دانست که تغییر فرهنگی شکل میگیرد وی تاکید کرد آموزش و پرورش باید در این زمینه اقدامات موثری را انجام دهد و بوفههای مدارس را ساماندهی کند.
به گفته زالی ۲۵ درصد کودکان زیر دو سال و ۸۶ درصد بانوان کمبود ویتامین د دارند.
وی با بیان اینکه تغذیه در بانوان باردار بسیار مهم است که باید مورد توجه باشد گفت: افزایش آگاهی درباره موضوع تغذیه کودکان و برگزاری این چنین کنگرهها میتواند به کاهش چاقی کودکان منجر شود تا از افزایش فشار خون، مشکلات گوارشی نیز جلوگیری شود.
وی در پایان اعلام کرد سرطان پروستات، روده بزرگ و پستان با چاقی ارتباط مستقیم دارد لذا باید با افزایش آگاهی بین افراد از بروز و شیوع این موارد جلوگیری کنیم.
گفتنی است بیستمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران، از امروز ۲۶ دی تا ۲۸ دی ماه ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/