شناسهٔ خبر: 70823206 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فهرست حماس برای آزادی اسرای مقاومت، بخش اول

تهران - ایرنا - مذاکرات غیر مستقیم آتش بس بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین در نوار غزه به مراحل انتهایی رسیده است و جنبش حماس خواستار آزادی اسرای متعددی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش میز فلسطین خبرگزاری ایرنا به نقل از روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت»، هنوز قطعی نیست چه کسی آزاد خواهد شد با این وجود، فهرست ارائه شده حماس به میانجی مصری شامل اسرای حبس ابد فلسطینی و اسیران فلسطینی است که از زندان گلبوع رژیم صهیونیستی در سال ۱۴۰۰ فرار کردند ...

پنج اسیر عضو جنبش جهاد اسلامی فلسطین و یک اسیر عضو جنبش فتح بامداد روز ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ موفق شدند که با حفر تونلی از زندان «گلبوع» به عنوان یکی از مهمترین زندان های امنیتی رژیم صهیوینستی در شمال فلسطین اشغالی فرار کنند که برای این رژیم رسوایی به بار آورد.

رژیم صهیونیستی بعد از چهارده روز عملیات تعقیب در کرانه باختری مجدد آنها را به اسارت گرفت.

نام برخی از اسیران بارز فلسطینی که جنبش حماس براساس فهرست خود خواهان آزادی آنها در قبال آزادی اسیران صهیونیست هست، به این شرح است:

محمود عیسی

محمود عیسی یکی از اعضای حنبش حماس و عضو واحد ویژه ۱۰۱ است که با هدف آزاد کردن اسرای فلسطینی از طریق اسیر کردن نظامیان صهیونیست تاسیس شد.

وی بخشی از تیمی بود که گروهبان «نیسیم تولدانو» را در سال ۱۹۹۲ به اسارت گرفت و در ازای آزادی او، خواستار آزادی «شیخ احمد یاسین» بنیانگذار جنبش حماس شدند.

احمد عیسی پس از به اسارت درآمدن از سوی رژیم صهیونیستی، علاوه بر سه مرتبه حبس ابد به ۴۹ سال زندان محکوم شد. دو نفر از اعضای هم تیمی او در قرارداد مبادله اسیران فلسطینی با «گلعاد شالیت» نظامی اسیر رژیم صهیونیستی آزاد شدند.

معاذ و عثمان بلال

معاذ و عثمان دو برادر ساکنان شهر نابلس در کرانه باختری رود اردن، در ماه اوت ۱۹۹۵ اسیر شدند. عثمان یکی از اعضای ارشد حماس، به دلیل یک سری حملات که منجر به هلاکت و زخمی شدن ده ها صهیونیست شد، به ۲۷ مرتبه حبس ابد محکوم شد.

معاذ نیز به همین اتهام به حبس ابد محکوم شد. معاد مسئول یک آزمایشگاه مواد منفجره جنبش حماس در شهر نابلس در دهه ۱۹۹۰ و متخصص در ساخت مواد منفجره بود.

او در تعدادی از حملات بزرگ شهادت طلبانه که در آن ده ها صهیونیست به هلاکت رسیده و صدها نفر زخمی شدند، مشارکت داشت.

عبدالناصر عیسی

عبدالناصر عیسی یکی از شاگردان «یحیی عیاش» از فرماندهان گردان های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس بود که برای فرماندهی ادامه فعالیت های جنبش حماس در کرانه باختری انتخاب شده بود.

عبدالناصر عیسی در سال ۱۹۷۲ در اردوگاه بلاطه در شهر نابلس به دنیا آمد. در سال ۱۹۸۳ به جنبش حماس پیوست. او اولین بار در سال ۱۹۸۴ به مدت دو سال و نیم به اسارت رژیم صهیونیستی درآمد. اتهام او عضویت در یک گروه وابسته به حماس بود و به پرتاب مواد منفجره و کوکتل مولوتف به سمت گشتی های ارتش اسرائیل متهم شد.

عبدالناصر عیسی در سال ۱۹۹۳ برای دومین بار به اتهام فعالیت در جنبش حماس اسیر شد. در سال ۱۹۹۵ برای سومین بار در قلب شهر نابلس به اسارت درآمد. عیسی در ابتدای بازجویی به فرماندهی حمله شهادت طلبانه در شهر «رمت گن» در سرزمین های اشغالی اعتراف کرد اما از همکاری با بازجویان صهیونیست سرباز زد. دو روز بعد، یک مجاهد فلسطینی عملیات شهادت طلبانه ای را در داخل اتوبوسی در منطقه «راموت اشکول» در شهر اشغالی قدس انجام داد. عبدالناصر عیسی در مدت کوتاهی مسئولیت این عملیات را نیز پذیرفت که ساعاتی قبل از اسیر شدنش، آن را تدارک دیده بود.

ابراهیم حامد

ابراهیم حامد فرمانده گردان های شهید عزالدین القسام در کرانه باختری در جریان انتفاضه دوم بود. براساس اعلام منابع رژیم صهیونیستی، او عامل ۹۰ درصد حملات شهادت طلبانه در انتفاضه دوم بود.

ابراهیم احمد به عنوان بخشی از نقش خود، ده ها حمله علیه صهیونیست ها از جمله حملات بزرگ شهادت طلبانه را طراحی و سازماندهی کرد. او از سال ۱۹۹۸ توسط نهادهای امنیتی رژیم اسرائیل تحت تعقیب بوده است.

فهرست حماس برای آزادی اسرای مقاومت، بخش اول

عباس السید

عباس السید دومین طراح اصلی عملیات در هتل پارک در شهر نتانیا در سرزمین های اشغالی در سال ۲۰۰۲ بود.

السید به اتهام به هلاکت رساندن صهیونیست ها، به ۳۵ بار حبس ابد محکوم شد. او از رهبران جنبش حماس در شهر طولکرم در کرانه باختری در آغاز انتفاضه دوم بود.

فهرست حماس برای آزادی اسرای مقاومت، بخش اول

عبدالله برغوثی

عبدالله برغوثی یکی از اعضای جنبش حماس و از فرماندهان شاخه نظامی این جنبش در کرانه باختری بود. برغوثی در حال حاضر در حال گذراندن ۶۷ مرتبه حبس ابد است که حکمی بی سابقه در رژیم اسرائیل است. جنبش حماس در قرارداد مبادله گلعاد شالیت نظامی اسیر صهیونیست با اسیران فلسطینی خواهان آزادی عبدالله برغوثی شده بود اما رژیم اسرائیل با آزادی وی موافقت نکرد.

احمد المغربی

احمد المغربی به دو بار حبس ابد علاوه بر ۳۰ سال زندان محکوم شده است. او به فرماندهی عملیات شهادت طلبانه که در ماه می ۲۰۰۲ در مرکز روچیلد در منطقه «ریشون لتزیون» در سرزمین های اشغالی صورت گرفت و به هلاکت دو صهیونیست منجر شد، متهم و محکوم شد.

احمد المغربی همچنین مسئول تهیه مواد منفجره و اعزام مجاهدین برای عملیات در ماه مارس ۲۰۰۲ بود که در آن ۱۱ صهیونیست به هلاکت رسیدند. او همچنین مسئولیت عملیات در محله «کریات یووال» در سرزمین های اشغالی در همان ماه بود، که در آن نیز ۲ صهیونیست کشته شدند.

محمد عطیه (محمود ابو ورده)

حکم محمد عطیه ۴۸ حبس مرتبه ابد است، او یکی از اعضای جنبش حماس و مسئول به هلاکت رساندن ۴۵ نفر و مجروح شدن ده ها نفر در مجموعه عملیات سال ۱۹۹۶ است.

او همچنین مسئول عملیاتی است که به خط اتوبوس ۱۸ معروف است و در آن ۲۴ صهیونیست کشته و ده ها نفر دیگر زخمی شدند.

یک هفته بعد، ابو ورده یک مجاهد دیگر را فرستاد که در همان خط اتوبوس عملیات شهادت طلبانه انجام داد و به دنبال آن۲۰ صهیونیست کشته و هشت نفر زخمی شدند.