گجت نیوز: به تازگی بیل گیتس به عنوان یکی از بنیانگذاران کمپانی مایکروسافت از اشتباه محاسباتی و مدیریتی خود صبحت کرده و از ضرر ۴۰۰ میلیارد دلاری پرده برداشته است. بیل در یک رویداد به میزبانی شرکت سرمایهگذاری Village Global سخنرانی کرده و به وضوح درباره شکست سنگین مایکروسافت در حفظ جایگاه خود در بازار سیستم عاملهای موبایل صحبت کرد. این شکست باعث شد تا اندروید بتواند جایگاه دوم سیستم عامل را برای گوشیهای هوشمند به غیر از اپل به دست آورد؛ با ما در گجت نیوز همراه باشید.
اعتراف بیل گیتس به شکست در دنیای موبایل
گیتس در سخنرانی خود اظهار داشت که دنیای نرم افزار، علیالخصوص برای پلتفرمها، بازارهایی هستند که میتوانند پیروزی هر شرکتی را تضمین کنند. بزرگترین اشتباه مدیریتی من باعث شد تا مایکروسافت نتواند جایگاه کنونی اندروید گوگل را به دست آورد؛ این پیروزی میتوانست یک عنوان طبیعی برای مایکروسافت باشد. گیتس در یک محاسبه ساده بیان کرد که اگر مایکروسافت جایگاه دوم را در فضای سیستم عاملهای موبایل به دست میآورد، میتوانست سهم ۴۰۰ میلیارد دلاری را از این سفره جدید به دست آورد. آیفون شرکت اپل در ژوئن سال ۲۰۰۷ میلادی معرفی شد و به دنبال آن دستگاههای مجهز به اندروید در سپتامبر سال ۲۰۰۸ میلادی روانه بازار شدند. ورود مایکروسافت به عرضه گوشیهای هوشند مانند ویندوز فون ۷ بسیار دیرتر و در اکتبر سال ۲۰۱۰ میلادی بود. در آن زمان، بازار سیستم عامل تلفن همراه در اختیار اپل و اندروید گوگل قرار گرفته بود؛ اندروید و iOS با یکدیگر ۹۹.۹ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده بودند.
بیل گیتس مدعی است دیر رسیدن به بازی باعث شکست مایکروسافت در دنیای موبایل شد. بیل اظهار داشت اگر با نصف اپلیکیشنها یا 90 درصد برنامهها در این بخش قرار داشته باشید، قطعا در مسیر نابودی قرار دارید. اشتباه مایکروسافت در زمینه موبایل به شدت با تسلط آن در بازار کامپیوترهای شخصی در تضاد است. سیستم عامل ویندوز کمپانی مایکروسافت در دهه 1990 میلادی، شگفتیساز شد و سنگ بنای ارزش 3 تریلیون دلاری آن باقی مانده است. با این حال بیل گیتس هنوز در حسرت از دست دادن جایگاه شرکت مایکروسافت در دنیای موبایل است. یکی از بنیانگذاران اندروید با نام ریچ ماینر نسبت به اظهارهای بیل گیتس واکنش نشان داده است. او در پلتفرم X اظهار داشت که من به معنای واقعی کلمه به ایجاد و توسعه اندروید کمک کردم تا مایکروسافت نتواند دنیای گوشی را مانند رایانههای شخصی را به عنوان یک نوآوری بسته کنترل کند. بنابراین شنیدن صدای ناله بیل گیتس درباره از دست دادن دنیای موبایل برای من نشاطآور است. تسلط مایکروسافت در بازار رایانههای شخصی به علت دلسرد کردن هرگونه امکان رقابت یا نوآوری مورد انتقاد قرار دارد. در مقابل، اندروید متن باز بوده و به عنوان جایگزینی برای اکوسیستمهای اختصاصی همانند اکوسیستم مایکروسافت و اپل طراحی و توسعه پیدا کرده است.