به گزارش قدس آنلاین، نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: ایران پس از چین و هند، بیشترین تعداد کارآزماییهای بالینی ثبتشده در حوزه طب سنتی را در سامانههای معتبر جهانی دارد.
وی افزود: این دستاورد ارزشمند، حاصل اهتمام و تلاش محققان ایرانی برای تولید شواهد بالینی معتبر در حوزه طب سنتی است که منجر به مرجعیت علمی کشور در این حوزه در سطح منطقهای و بینالمللی شده است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل تاکید کرد: جایگاه سوم ایران در ثبت کارآزماییهای بالینی طب سنتی، بر اساس گزارش آقای قصان کرم، مدیر پروژه پلتفرم جهانی ثبت کارآزماییهای بالینی سازمان جهانی بهداشت، در نشست اخیر این سازمان در خصوص ماژول ۲ طب سنتی ICD11 و دهمین کنفرانس بینالمللی طب سنتی و مکمل اعلام شده است.
وی یادآور شد: این نشست و کنفرانس به میزبانی انستیتو ملی سلامت (NIH) مالزی در شهر شاه علم، از ۲۵ تا ۲۸ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار شد و نمایندگانی از ایران نیز در آن حضور داشتند.
حسینی یکتا اظهار داشت: ایران از سال ۲۰۲۰ به پروژه تدوین و نگارش ماژول ۲ طب سنتی ICD11 سازمان جهانی بهداشت پیوسته است و دکتر آرمان زرگران، دانشیار داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشاور امور بینالملل دفتر طب ایرانی و مکمل و همچنین دکتر سیدعلی مظفرپور، استاد طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل، به عنوان نمایندگان ایران در جلسات و نشستهای این پروژه مشارکت فعال داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ۲۰ مرکز ثبت کارآزمایی بالینی در دنیا زیر نظر این پلتفرم فعالیت میکنند که یکی از این مراکز، سامانه ثبت کارآزماییهای بالینی ایران (IRCT) است. این مرکز نقش مهمی در ثبت و انتشار تحقیقات بالینی معتبر در حوزه طب سنتی ایفا کرده است.