شناسهٔ خبر: 70820742 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرپرست دانشگاه:

افزایش جذب دانشجویان خارجی دانشگاه بوعلی در دستور کار است

همدان - ایرنا - سرپرست دانشگاه بوعلی سینای همدان با اشاره به تحصیل بیش از هزار دانشجوی خارجی در این دانشگاه،گفت: افزایش جذب دانشجویان خارجی از طریق عقد تفاهم نامه با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، غلامحسین مجذوبی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)مرکز همدان اظهار کرد: هم اکنون یک هزار و ۵۰ دانشجوی خارجی از یازده کشور در دانشگاه بوعلی سینای همدان مشغول به تحصیل هستند.

وی یکی از برنامه های مهم این دانشگاه را تلاش برای افزایش تعداد دانشجویان خارجی دانست و گفت: با امضای تفاهم نامه هایی دیپلماسی علمی را برقرار و به درآمد دانشگاه نیز اضافه شود.

این مسوول با بیان اینکه به زودی تفاهم نامه ای برای جذب دانشجویان عراقی امضاء خواهیم کرد، تصریح کرد: دانشجویان خارجی سفیران فرهنگی ایران در کشورهای خود به شمار می روند.

وی در ادامه با ذکر تاریخچه ای از دانشگاه بوعلی همدان،گفت: این دانشگاه یکی از دانشگاه های میانسال کشور است که در سال ۱۳۵۴ توسط دکتر اکبر اعتماد پایه گذاری شد.

سرپرست دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه این دانشگاه در بعد آموزش رشد خوبی پیدا کرده است،افزود: هم اکنون ۱۲ هزار دانشجو داریم که هفت هزار نفر آنان در مقطع کارشناسی ، سه هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۷۰۰ دانشجو نیز در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند.

دانشگاه بوعلی به خوابگاه با ظرفیت سه هزار نفر نیازمند است

وی در ادامه با اشاره به کمبودهای این دانشگاه، گفت: دانشگاه بوعلی همدان به خوابگاه با ظرفیت سه هزار نفر نیازمند است.

این مسوول افزود: بدلیل کمبودها در این زمینه فعلا یک خوابگاه ۲ هزار و ۵۰۰ نفری را برای چهار هزار دانشجو اختصاص داده ایم و در برخی اتاق ها تا ۱۲ دانشجو اسکان دارند که با استانداردهای جهانی و ملی مطابق نیست.

مجذوبی همچنین گفت: با توجه به کمبود خوابگاه دانشجویی، طرح توسعه خوابگاه های دانشگاه بوعلی سینا را با همکاری خیرین در دستور کار داریم که در این زمینه باید از بودجه های استانی و ملی نیز استفاده شود.

مجذوبی، ارتقای وضعیت رفاهی دانشجویان از جمله سلف سرویس و خوابگاه را در اولویت دانشگاه بوعلی سینا خواند و تصریح کرد: در کنار این مسایل، درصدد افزایش فعالیت های فرهنگی و فوق برنامه در دانشگاه از جمله در رشته های مختلف ورزشی هستیم.

این مسوول گفت: تعیین تکلیف اراضی دانشگاه و استفاده مناسب از آنها نیز مورد توجه قرار دارد.

سرپرست دانشگاه بوعلی سینا با تاکید بر اینکه باید زمینه را برای برپایی کرسی های آزاداندیشی در محیط دانشگاه فراهم کنیم، گفت: در این راستا ایجاد فضای مناسب برای فعالیت تشکل های دانشجویی از طیف های مختلف فکری و سیاسی نیز پیگیری می شود.

مجذوبی با اشاره به اینکه پیش از این انتخاب روسای دانشگاه ها از طریق انتصاب انجام می شد، افزود: برنامه ای داریم که روسای دانشکده ها از طریق اعضای هیات علمی، اساتید دانشگاه و کارکنان علمی دانشگاه پیشنهاد، انتخاب و مشغول به کار شوند که در مجموع به نغع به دانشگاه است.

وی یکی از مشکلات دانشگاه عدم شناخت جامعه از توانائیهای دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: اطلاعات مردم درباره اینکه دانشگاهیان چه کارهایی می توانند کم است که علت آن عدم ارتباط رسانه ها با دانشگاه و بالعکس بوده است.

دانشگاه بوعلی باید برای ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی تاثیرگذار باشد

سرپرست دانشگاه بوعلی سینا تاکید کرد: دانشگاه بوعلی سینا باید در مسائل مختلف جامعه از جمله بهره وری تولید محصولات کشاورزی که حرف اول توسعه را در استان می زند تاثیرگذار باشد و به دنبال تحقق این مساله هستیم.

وی بیان کرد: این دانشگاه می تواند در زمینه های کم آبی، خشکسالی، تولید محصولات کشاورزی، بسته بندی و در زمینه علوم انسانی نیز در بخش های مربوط به کلینیک روانشناسی و مسایل مربوط به جامعه شناسی در جامعه فعالیت های موثر باشد.

مجذوبی سیر تحولات علمی در دنیا را شدید عنوان و تاکید کرد: اگر کوتاهی کنیم عقب می مانیم مثلا در زمینه هوش مصنوعی که در همه رشته ها کاربرد دارد باید گروه های متخصص هوش مصنوعی راه اندازی کنیم که در دانشکده ها تدریس کنند.

وی گفت: درصدد هستیم هوش مصنوعی را در زمینه های تئوری، آموزشی و پژوهشی توسعه دهیم چرا که دانشگاه باید تولید کننده هوش مصنوعی باشد.

سرپرست دانشگاه بوعلی همدان با بیان اینکه چند تن از اساتید دانشگاه بوعلی در زمینه هوش مصنوعی فعال هستند و باید بتوانیم از این ابزار در مسائل مختلف جامعه بهره بگیریم، افزود: گروههای علمی باید در گرایش های مختلف مربوط به هوش مصنوعی فعالیت کنند.

باید برای پژوهش بیشتر هزینه کنیم

سرپرست دانشگاه بوعلی سینای همدان با تاکید بر اینکه باید برای بخش پژوهش بیشتر هزینه کنیم، گفت: باید بر اساس طرح های تقاضا محور فعالیت خود را گسترش دهیم تا دانشگاه بتواند مشکلات جامعه را در بخش های مختلف حل کند.

وی خاطرنشان کرد: علوم پایه و ریاضی، مکانیک و برق در کشورهای پیشرفته مورد توجه جدی است و این کشورها هزینه های زیادی را در بخش های تحقیقاتی و علوم پایه صرف می کنند.

وی با انتقاد از کم توجهی بخش صنعت به استفاده از توان علمی دانشگاه ها،اظهار کرد: واحدهای تولیدی در کشور کمتر به حوزه پژوهش و استفاده از فناوری های روزآمد توجه دارند.

سرپرست دانشگاه بوعلی سینا ادامه داد: اگر کارخانه های خودرو سازی در بخش پژوهش هزینه کنند، در این حالت دانشگاه نیز با همکاری متقابل می تواند رونق پیدا کند.

وی افزود: در کره جنوبی بخش خصوصی ۹۱ میلیارد دلار در زمینه پژوهش هر سال هزینه می کند، در حالی که این میزان در کشور ما یک میلیارد دلار است و طبیعی است که آنها در تحقیق و توسعه از کشور ما جلوتر باشند.

مجذوبی، مساله تحریم ها را مزید بر دیگر مسایل موجب کاهش فعالیت بخش های تحقیقاتی کشور دانست.