عباس حاجکناری روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در خصوص شرایط مسابقات قهرمانی کشور، اظهار داشت: امسال رقابتهای قهرمانی کشور به نسبت سالهای قبل از لحاظ رد و بدل شدن فنون مختلف، دارای جذابیت خاصی بود. در اوزان پایین کشتیگیران با اجرای زیرگیریها و رسیدن با پاها تا حدودی شرایط جدیدی را رقم زدند. تغییر سبک کشتیگیران در سنگین وزن نیز نمود داشت و تاحدودی جذابیت را دوچندان کرد و به نوعی روند امتیازگیری را بهبود بخشید.
دارنده مدال طلا و نقره قهرمانی جهان در خصوص اینکه با توجه به غیبت ستارهای کشتی، آیا پدیدهای در قهرمانی کشور دیده شد؟ گفت: به لحاظ شرایط موجود پدیدهای را در قهرمانی کشور نداشیم، اما برخی نفرات با قهرمانی خود توانستند مسیر تنزل خود را بهبود ببخشند. به طور قطع نبود ستارهها در قهرمانی کشور بیش از پیش حس میشد، اما همین نفرات برتر با شکست مدعیان در مراحل بعدی میتوانند خودشان را در جایگاه پدیده قرار بدهند.
رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی کشور و مرحله نخست انتخابی تیم ملی به میزبانی شهر گرگان برگزار شد. با پایان این مسابقات مازندران با ۱۷۱ امتیاز در جایگاه نخست ایستاد و تیمهای تهران با ۱۰۳ و خراسان رضوی با ۶۱ امتیاز دوم و سوم شدند.
وی ادامه داد: میلاد والیزاده، احمد محمدنژادجوان، یاسین رضایی، حسین اباذری و امیدرضا سهیلی، کشتیهای منطقی از خود به نمایش گذاشتند. سهیلی در وزن ۸۶ کیلوگرم مبارزههای کم نقص و روبه جلویی داشت که با این سن و سال کم میتواند در آینده بیشتر بدرخشد.
حاجکناری در خصوص انتقاد برخی پیشکسوتان به چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد، توضیح داد: در گذشته که من و رقیبانم در چند رویداد شرکت میکردیم، این موضوع سطح آمادگی ما را بالا میبرد. به طور قطع چرخه انتخابی انگیزه زیادی را به نفرات مدعی خواهد داد تا بتوانند در مسیر سخت، توانایی خودشان را به رخ رقبا بکشند. اگر به نحوه چرخه انتخابی آمریکا و روسیه نیز نگاهی بیندازیم به طور قطع چنین رویهای برای عنوانداران جهانی و المپیکی آنان لحاظ میشود و این مدعیان از مراحل مختلف به چرخه تیم ملی وارد میشوند.
وی ادامه داد: زمانی که در تیم ملی کشتی آزاد بودم، حضور در هر تورنمنت بینالمللی، فرصت ارزشمندی بود تا نظرها را به سمت خودم جلب کنم. فرصتهای مختلف به جوانان باعث خواهد شد تا سطح اشتباهات آنان در مسابقات مختلف کاهش یابد تا با کمترین مشکل برابر بزرگان قرار گیرند. رعایت نشدن این موضوع در گذشته باعث شد تا برخی چهرههای جوان به فراموشی سپرده شوند. در این چرخه با رعایت عدالت، به جوانان فرصت داده شده تا در میادین مختلف توانایی خود را ارتقا دهند.
سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان در خصوص آینده حسن یزدانی، گفت: در تمرینات تیم ملی نیستم و از وضعیت کنونی حسن یزدانی خبر ندارم. زمانی که او در وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی میگرفت با ۲ تا سه کیلوگرم کاهش وزن، به شرایط مسابقه میرسید و در اردو با نفرات ۹۲ و یا ۹۷ کیلوگرم تمرین میکرد و حتی مبارزه بهتری نیز از خود به نمایش میگذاشت. یزدانی باید پس از ریکاوری کامل تصمیم نهایی در خصوص تغییر وزن داشته باشد.
وی ادامه داد: کامران قاسمپور در وزن ۸۶ کیلوگرم کشتیگیری قابلی بود اما با بودن یزدانی، تصمیم گرفت شانس خود را در یک وزن بالاتر محک بزند. در حال حاضر وزن کامران ۸۹ کیلوگرم است و میتواند در صورت تغییر وزن یزدانی، در وزن ۸۶ کیلوگرم شانس خود را برای مدال امتحان کند. قاسمپور در حالی ۲ مدال طلای جهانی در وزن ۹۲ کیلوگرم بدست آورد که با سختی و فشار زیاد توانست به موفقیت برسد. بالا و پایین کردن وزن در روند تکنیکی و مبارزه قاسمپور تاثیرگذار است و در این خصوص باید کادر فنی تصمیم گیرنده نهایی باشد.
وی همچنین در خصوص تقویت کادر فنی تیم ملی نیز گفت: علیرضا دبیر همیشه به من لطف داشته و حتی سکان تیم نوجوانان را به من سپرد. او از من خواست در صورت صلاحدید در کنار بزرگان و کادر فنی، کمکهایی به تیم ملی داشته باشم. امیدوارم این تعامل بتواند برای موفقیت تیم مثمرثمر واقع شود.
حاجکناری در خصوص اینکه بسیاری از کارشناسان معتقدند از مربیان مازندرانی در کادر فنی تیم ملی کمتر بهره برده میشود، خاطر نشان کرد: مربیان مازندرانی باید توانایی خود را در عرصه بینالمللی به روز کنند. کار قشنگی اخیرا رخ داده که مربیان در قالب تیمهای مختلفی به رویدادهای متعدد بینالمللی اعزام میشوند که باعث میشود تا توانایی علمی آنان ارتقا یابد. این رویکرد به طور قطع در آینده زمینه حضور مربیان سازنده مازندرانی را در بدنه کادر فنی تیمهای ملی تقویت میکند که با اتکا به تجربیات و دانش روز، حرفهایی را برای گفتن داشته باشند.