شناسهٔ خبر: 70818805 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان:

طرح انتقال آب از دریای عمان به جنوب استان کرمان هنوز اجرایی نشده است / نیازمند ۱۰۰ همت سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان ضمن تشریح جزئیات طرح انتقال آب از دریای عمان به جنوب استان کرمان ، گفت: هزینه اجرای این پروژه بزرگ حدود ۱۰۰ همت برآورد شده است که به دلیل محدودیت‌های مالی دولتی، نیازمند جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی شامل صنایع و معادن می‌باشد.

صاحب‌خبر -

حمید علیدادی سلیمانی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعلام کرد: هدف از اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به جنوب استان کرمان، شیرین کردن آب دریای عمان و انتقال آن به مخازن آب شرب ۶ شهرستان جنوبی، شامل شهرستان‌های کهنوج، فاریاب، قلعه گنج، منوجان، جازموریان و رودبار جنوب و تامین بخشی از آب مورد نیاز صنعت استان با افق چشم انداز سال ۱۴۲۵ است.

او صراحتا بیان کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان به جنوب استان کرمان شامل شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد نخواهد شد و آب شرب این دو شهرستان قرار است از طریق طرح انتقال سد جیرفت تامین شود.

او با بیان که تخصیص خط انتقال مذکور جهت مصارف شرب و صنعت استان است، افزود: در این طرح، ۱۲۶.۵ میلیون متر مکعب جهت تامین نیاز آبی صنعت استان کرمان و ۲۵ میلیون متر مکعب جهت مصارف شرب و بهداشت ۶ شهر جنوبی کهنوج، فاریاب، قلعه گنج، منوجان، جازموریان و رودبار جنوب استان تا افق سال ۱۴۲۵ دیده شده است. 

علیدادی سلیمانی تاکید کرد: اجرای این طرح به حل چالش آب در استان کرمان و حفظ سفره‌های زیرزمینی کمک خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان تصریح کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان به استان کرمان نه تنها به تامین آب شرب و صنعتی این استان کمک خواهد کرد، بلکه به عنوان یک پروژه زیرساختی مهم، اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی را نیز به همراه خواهد داشت و این پروژه یکی از اولویت‌های اصلی در راستای تأمین آب پایدار برای استان است و با بهره‌برداری از آن، به تدریج شاهد تحولی بزرگ در وضعیت منابع آبی منطقه خواهیم بود.
 
او گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان به جنوب استان کرمان به دلیل محدودیت‌های مالی دولتی، هنوز وارد فاز اجرایی نشده است؛ آغاز فاز اجرایی پروژه نیازمند تامین مالی است؛ و با توجه به شرایط موجود این پروژه بزرگ نیازمند جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی شامل صنایع و معادن می‌باشد و تا کنون سرمایه گذاری برای این پروژه اعلام آمادگی نکرده و پیدا نشده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان همچنین به روند پیگیری‌های انجام‌شده برای کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و گفت: ما در کنار طرح‌های آبرسانی و انتقال آب، بر مدیریت بهینه منابع آب و استفاده از تکنولوژی‌های نوین برای کاهش هدررفت آب نیز تاکید داریم تا اجرای پروژه‌ها پایدار باشند و در بلندمدت نتیجه‌بخش باشند.